reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witajcie popołudniowo...Ja nadal jestem u rodziców może uda mi sie nadrobić kolejne 10 stron, wprawdzie tata wrócił ehh więc nie wiem ile da mi posiedzieć, bo to prawdziwy manniak komputerowy :-D

reklama
królewnazmarcepana bardzo chętnie wybrałabym się na zakupy,szczególnie że jutro u Nas wyłączają prąd,ale nie mam samochodu,bo mąż zabiera do pracy,a ja nie mam odwagi wybrać się z małą komunikacją miejską,boję się tych kichającym wprost na moje dziecko ludziów:-)Ale jak będziesz w Zabierzowie to zapraszam do siebie na kawkę:-) Może zamiast do bonarki wybierzesz się do factory,i wtedy do mnie masz dwa kroki:-).

Co do znieczulenie to ja nie dostałam żadnego przy porodzie,bo najpierw stwierdzili że za wcześnie a później że za późno,a Oni najzwyczajniej nie mieli anestazjologa.

Byłam dzisiaj na USG,wszystko jest dobrze,ale dzidzia się schowała i nie chciała pokazać pupki,więc nie potwierdziliśmy czy będzie chłopiec.Ale dzidzia machała do Nas rączką.Też mnie już korci żeby coś kupić maleństwu,ale jeszcze chcę się wstrzymać.

A ja dziś znowu mdłości... a już było tak dobrze... teraz jestem głodna a nie mam apetytu.

ankzoc z moim tatą jest tak samo. A mówią że starsze pokolenia boją się komputerów. Moi nauczyli się wyjątkowo szybko...

Witam się wieczorkiem, nadrobie później

byłam z wizytą w pobliskim prywatnym żłobku/przedszkolu. Włascicielka zrobiła na mnie dobre wrazenie, poswięciła aż 45 min na rozmowe ze mną. Chociaż pomieszczenia wydaja mi się małe, ale grupy maluchów tez sa małe- 8 osobowe, więc pewnie dają radę. No i dobre opinie na necie.
Jeszcze zerknę do dwoch, dla pewnosci, choć chwilę obecną nie ma ponoć miejsc, ale jak mi się spodoba, to może być od nowego roku.

Jutro jedziemy z Gosią do moich rodziców na 4 dni, więc nie wiem jak bedzie z czasem na forum.

Trzymajcie się cieplutko brzuchatki:tak:

królewna abonament w prywatnej placówce to super sprawa. Wcześniej mieliśmy w luxmedzie, teraz pzu pomoc. Dzwoni się na centralę i podaje się do jakiego specjalisty i jakie godz.pasują a oni sprawdzają i umawiają. Dzięki temu mam dobrą placówkę koło domu. Widzę, że dużo kobiet tam chodzi prywatnie i płaci 150-250 zł za wizytę, a ja mam abonament niecałą 100 miesiecznie.
Nie mogę patrzeć na ranę męża po wycięciu wyrostka :zawstydzona/y: Mieli zdjąć szwy, ale lekarz powiedział, że przy dziecku lepiej jeszcze zaczekać.
Jestem pod wrażeniem zremisowaliśmy z Anglią :szok:
dotkass, notka niezłe stawki na madalińskiego. Ja rodziłam na żelaznej i leżałam na ginekologii z moim wcześniaczkiem. Już chciałam pójść do jedynki (500 zł za nocleg) akurat się zwolniła, ale dobrze że tego nie zrobiłam, 14 dób po 500 zł :szok: Za to nieźle się namęczyliśmy :-(

witam sie z rana.... cos spac nie moge :baffled: budze sie czesto w nocy i tak jakos zasnac nie moge.... :baffled: a wy nie mozecie sie zapytac w panstwowym przedszkolu o wolne miejsca? duzo dzieciaczkow odpada po wrzesniu, wiec mozna sie dogadac i zalapac :-) moja wiki chodzi juz 2 rok do panstwowki i nie nazekam, ma fajne babeczki, co wazne cieple dla dzieci, fajnie prowadza zajecia, a co najwazniejsze ja jestem z pod warszawy a przedszkole mamy w wawie, wiec nie ma az takiego szalu jak to sie mowi w tv ze miejsc brakuje :-)

Witam wszystkie mamy!
Ja znowu mam stresa, złapałam jakąś infekcje. Któraś z was już zwalczała coś takiego? Wybieram się dzisiaj do lekarza, zaczyna być coraz bardziej uciążliwa. Oczywiście wyczytałam już na necie, że jest niebezpieczne dla ciąży.
Pytanie dla Krakowianek: na Ujastku przyjmują jeśli nie mam umówionej wizyty a coś się dzieje?

mamakruszynki: aaa zabierzów :D mielismy tam działke kupic :P ale okazało sie ze ma ukryte wady haha :P aaa i moj mąż jest codziennie w zabierzowie :D // no własnie nie za bardzo moge jechac do futury ;p ja niby mam samochód pod blokiem ale jak mam migrene to nie jeżdżę :no: boje sie bo z takimi bólami ciężko sie skupić, a teraz trzyma mnie juz kilka dni :baffled: a autobusem mam za daleko troche jak na jazde z dzieckiem ;/
chyba innym razem ;p
do bonarki to mam tylko 3 przystanki autobusem to no problem ;p
ehh tez nie przepadam za komunikacją miejską bleh a szczególnie za autobusami niskopodłogowymi do których ja musze 'wlatywac bo przecież mój wózek ma skrzydła no nie :P ale stwierdziłam ze jesli jeszcze rtaz mi sie zdarzy ze głupek kierowca stanie tak ze nie bede mogła wjechac z chodnika to zablokuje drzwi i nigdize nie pojadą:confused2: bedzie sie musiał ruszyć pomóc a nie ja będe sie wysilac

mojemu dziecięciu sie coś śniło nad ranem bo jej tak smiesznie powieki drgały i sie śmiała przez sen haha :D

a ja juz od 6 nie śpie i nie moge sie doczekac naszego zakupowego szalenstwa hahahaah :P
jakoś jak jedziemy z mężem to mała jest nieznośna a jak same to super nam sie chodzi po sklepach :eek:

aa wczoraj udało mi sie umyć okno :P ale wiecie co mamy podwójne mega wielkie okno balkonowe i jedną częśc sie otwiera a drugą nie :eek: kto to wymyslił haha i od zewnątrz nie da sie tego okna umyć chyba ze mopem sie sięgnie :-D i założyłam nowe firanki ;p nawet szybko poszło, ale moje krażenie jest chyba kiepskie bo po 2 minutach miałam białe ręce

ciekawe jaka dzis pogoda bedzie, u nas troche słońce sie wybija ale czy tak zostanie hmm ;p

reklama
hej dziewczynki, wracam do Was :happy: ja w ogóle nie czuję się ciążowato :szok: tylko gastrofazy mam cały czas :-D

olka ale o jakiej infekcji mówisz? bo domyślam się ze nie górnych dróg oddechowych :-p mnie dorwała grzybica zaraz na początku :zawstydzona/y: ginka leczyła nystatyną bo do 12tc wszystko inne ryzyko brać, ale pomagało tak na tydzień i znowu to samo. teraz w 13 dostałam coś tam na g, już takie konkretne, raz się aplikuje i już, spokój :tak: ale powiem Ci że też się naczytałam jakie to niebezpieczne, ale nie widziałam po gince żeby robiła z tego coś wielkiego, powiedziała że b. często się zdarza w ciąży, bo mamy osłabiony system etc, ważne żey do porodu było ok, no i przy ew. pessarze też nie może nic być

jeszcze polecam tabletki i żel provag, to nie jest na receptę , trochę kosztuje bo 10tbl ok 15zł ale fajnie utrzymuje odpowiednie ph itp, żelik jest przyjemny, jak ktoś ma problemy z suszą w tych miejscach to też świetnie działa ;-)

miłego dnia kobitki :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry