• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ella trzymam &&&

ankzoc dbaj o siebie kochana:tak:

co do kupowania to ja tez jestem przeciwna tak szybko brrr ale u mnie już prawie wszystko mam bo moja szwagierka po swoim 3 letnim synku zostawiła mi w spadku, wózek, łóżeczko i spacerówkę bo jeszcze miała, a moja kolezanka która urodziła 4 m-ce temu zbiera dla mnie ciuszki :-D wszyscy wszystko trzymaja u siebie a mi przekażą koło 8 mca bo powiedziałam, że wczesniej nie chcę;-)

ja skończyłam teraz 20tc a moja lekarka w ksiazeczce zapisuje 20/21

reklama
tiramisu: ja sobie nie wyobrażam tak dziecka usypiać haha :D ja tez małą odkładałam do łóżec zka :D ale potem zaczeły sie zęby i musielismy ją bujać na rękach przez jakiś czas, a teraz nie śpi juz w dzien, a wieczorem sie kładę koło niej i ją głaskam albo ruszam i 5 minut i spi :D
ale słyszałam kiedyś od znajomej co nas odwiedziała, ze ona sie dziwi ze mi dziecko samo w łóżeczku usypia bo jej siostry jak były małe to musiały mieć do buzi przytuloną pieluche tetrową bo inaczej nie zasneły :D

pchła: wysłałam ci pv, jak cos to pytaj postaram sie odpowiedzieć :P

Witajcie Maminki;)
Nef Zdrowka;)
Dorotka jak tam po zakupach? Mąż w delegacji bo nie doczytałam ;p
Ania ja tez mam takie bóle w klatce piersiowej i również muszę się udać do kardiologa lepiej dmuchać na zimne-u mnie cała rodzina to sercowcy więc..
Mamakruszynki Gratuluje córci;)
Witam Nowe Kwietniowe mamusie;)
Wy tez macie częste spięcia ze swoimi mężczyznami ja juz mam dosyć;(i do tego teściowa mnie wku...oczywiście musi się wtrącać .

Witajcie Maminki;)
Nef Zdrowka;)
Dorotka jak tam po zakupach? Mąż w delegacji bo nie doczytałam ;p
Ania ja tez mam takie bóle w klatce piersiowej i również muszę się udać do kardiologa lepiej dmuchać na zimne-u mnie cała rodzina to sercowcy więc..
Mamakruszynki Gratuluje córci;)
Witam Nowe Kwietniowe mamusie;)
Wy tez macie częste spięcia ze swoimi mężczyznami ja juz mam dosyć;(i do tego teściowa mnie wku...oczywiście musi się wtrącać .

Shy wiesz co na szczeście my chyba wyczerpaliśmy limit kłótni o nic :P haha
chociaż ja widze po sobie ze teraz wszystko mnie denerwuje, ale jakoś daje rade.. chociaż wczoraj.. musiałam jechać autobusem do lekarza i oczywiście sie rozpłakałam i pogadałam różne rzeczy mężowi i powiedziałam zeby sie nie fatygował i po mnie nie przyjeżdżał, chociaż to wcale nie była jego wina ze nie mógł mnie zawieźć :confused2:..

a wtrącanie teściowej olej :P ja ogólnie nie lubie jak ktoś sie wtrąca dlatego jak się wtrąca to reobie i tak po swojemu i moja juz sie nie wtrąca :P

Oliwka 36 - nie martw się, u mnie czasami są dni aktywności a czasami milczenia :-) to normalne na tym etapie ciąży.. oj współczuję przeżyć z pralką, najgorsze że takie niespodziewane duże wydatki spadają na nas w najmniej odp momencie :confused2:mam nadzięję że mężowi uda się naprawić

white_orchid - czyli teoria o cieple wydzielanym przez rękę się sprawdza...:-D

Ella1 - 3 tyg... hmm ja dłużej i wyjadłam go do końca, pojęcia nie miałam, że nie wolno go trzymać dłużej nż 2 tyg :szok: a poza tym spr i u mnie jedynie jest napisane po otwarciu przechowywać w lodówce!

beti84 - ja miałam to samo jakiś czas temu bałam się że to przepuklina pępkowa, ale jakoś 2 dni później miałam wizytę u gina i spr że wszystko ok także tak musi być...

eevciaa88 - cieszę się, że nadal układa wam się super... dbaj o siebie

pscółka i spółka - dbaj o siebie

Anezram - witaj, gratuluję córci. Wejdz na strone np http://www.suwaczki.com/wybierz suwaczek termin porodu, stwórz go na końcu wyskoczą ci takie linki skopiuj bb code następnie wejdz na ustawienia znajdują się w prawym rogu u góry strony, po lewej stronie edytuj sygnaturę wklejasz tam link i zapisujesz to wszystko, w razie problemów pisz

Dotkass - kochana widzę, że pełną parą wykorzystujesz ten czas... super

Nef - zdrówka życzę

kroqka - w takim razie życzę chłopca ;-)

muro - ja w 1 ciąży poznałam płeć pod koniec 6 m-ca i od razu wpadłam wir zakupów, teraz poznałam dużo szybciej i jakoś mnie nie ciągnie...

alex2 - gratuluję

Felidae - cieszę się, że wszystko w porządku

Iśku - wow zazdroszczę, ja mam łóżeczko i fotelik do karmienia po mai :sorry:

katarinna - głowa do góry na pewno nic złego się nie stanie ;-)

Pchla_Szachrajka - ja to jestem raczej z tych co mają niskie cisnienie, więc w ciąży to w zasadzie mam w normie 110/70

tiramissu84 - nie martw się każde dziecko potrzebuje czegoś innego ty jako matka będziesz wiedziała i czuła to najlepiej... uwierz mi to instynkt!

Shy - wiesz ja kiedyś miałam badania robione i wykrytą własnie odrywająca się zastawkę mitralną... ale teraz dała o sobie znać ze zdwojoną siłą... ty też dbaj o siebie chyba musimy się zmobilizować

Ale sie rozpisalyscie :-)

ankzoc- Az lzy w oczach mam jak to czytam... Ja tez mam niekiedy z sercem przeboje przez to ze bylam wczesniakiem ale to pikus przy Twoich problemach. Tule mocno!!! I wszystkiego najlepszego.

Ella- Czekam na wiesci z wizyty

tiramissu84- Zalezy od dziecka z usypianiem a raczej od tego jak sie je nauczy. Ja pierwsza corcie nauczylam kolysania-no i klops- na szczescie wyrosla z czasem i zaczela sama zasypiac. Z druga chyba jeszcze gorzej bo w prawdzie kolysana nie byla ale nauczyla sie zasypiac przy piersi i ma tak do dzis i nie wiem jak to zakonczyc- tragedia... Przy trzecim dziecku bedzie zero bujania i zero cyca :-p, jakos tego dokonam.

Ja to mam jakiegos glupiego stracha ze dwie ciaze przeszlam za dobrze, porody super szybko i w ogole wiec teraz pewnie cos bedzie nie tak. Wiem ze to idiotyczne ale jakos sie boje...
Ale wybaczcie- juz nie pisze glupot. Mamy myslec pozytywnie :tak:

Hej kochane,

Smile, powodzenia w "odsmoczkowywaniu" ;-):-D

Paulina, ja to robię banany przekrojone na pół wzdłuż, zamoczone w cieście naleśnikowym i smażone na patelni...później polewam czekoladą...słodkie jak cho.lera, ale jakie pyyyyszne :-p:-D

Felidae, czyli masz typowego faceta, pokazać fiutka się nie wstydzi, ale twarz zakrywa :-D;-) dobrze, że wizyta w miarę udana :-)

ankzoc, biedna Ty moja, mam nadzieję, że już lepiej z Twoim serduszkiem? a i tutaj życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Zobacz załącznik 519103

Anezram, jeśli chodzi o wózki, mamy też wątek typowo wózkowy, bez komentowania oczywiście, ale jest tam kilka linków dotyczących wózków...przejżyj inne wątki, staramy się utrzymywać porządek tematyczny, by było łatwiej w razie czego szukać i znaleźć coś co nas interesuje :-)

Ella, powodzenia na wizycie :-)

miłego dnia

eevciaa88 - to taki mały żart... pewnie zawsze możesz nie zdążyć do szpitala i urodzić w domku, skoro 2 porody miałaś takie szybkie ;-)

Dotkass - teraz już lepiej chociaż sama do końca nie czuję żeby wszystko było ok, może stres emocje... ech... a opowiadaj jak tam Tobie czas mija, jakie plany na dziś

reklama
Witajcie.
Ja po usg, opisałam w odpowiednim wątku. Muszę tylko zacząć sprzedawać chłopiece ubranka :-( no cóż, kupię za to różowe :-D
Oliwka, ja dowiedziałam się, że mam łozysko przodujące, a przy tym ruchu bywają mniej wyczuwalne, zalezy jak się dziecię ułoży. Nie martw się na zapas!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry