• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej dziewczyny!

Phelania z tym basenem to różnie bywa. Ja chodziłam całą zeszłą ciążę i kompletnie nic mi się nie działo. a po basenie czułam się rewelacyjnie. Ja tylko pływałam nie korzystałam z jacuzzi .

Smile gratulacje dla Synka! no i oby już smoka mu się nie chciało ;-)

Ewafoto pewnie że spytaj o ten kaszel gina!! zdrówka życze i powodzenia na wizycie

Ja dzisiaj idę na występ do przedszkola. Oj ciekawe co tam mój Młody zdziała. Mają śpiewac i mówić wierszyki które się nauczyli od września. Nie mogę się doczekać :-D

reklama
Ewafoto no to zdrówka

aisak też sie dzisiaj biorę za pierogi, nigdy nie robiłam a najlepsze ze ruskich nawet nie jadłam więc nie wiem jakiego smaku mam się spodziewać, u mnie zawsze były na słodko

Smile dzielny Antoś, ja chłopcom odstawiałam smoki ok 20 miesiąca i nie było większych problemów

ankzoc uciekaj do lekarza, &&&&&&&&

Bishopka głowa do góry, głupie mysli w kąt, będzie dobrze

Ostatnio jakoś nie chciało mi się pisać, chyba troszkę przeholowałam z porządkami i wczoraj nic nie robiłam , brzucho pobolewał i zła byłam na siebie, ale bigos jest, 9 słoików litrowych, pokój teścia posprzątany, masakra, zakupy zrobione, kominiarz zaliczony, tylko po nim tyle sprzątania ale w końcu się z pieca nie dymi.
Maluch fajnie kopie, jak się dobrze ułoży to nawet na brzuchu wzgórki się robią przy kopniakach, brzucho sie robi ogromne i waga też chyba coraz wyższa.
Jutro jedziemy na imieniny do dziadków M, a tam tak fajnie, super atmosfera i dobre jedzonko, mnniam mniam.
W przyszłym tyg wizyta i usg, moze maluch się pokaże.

To zmykam robić te pierogi

pozdrawiam

hej

u mnie paskudna pogoda nic się nie chce, ale może w końcu ogarnę ciuszki dla maluszka. Wczoraj kupiłam Jaculkowi dwie bluzy, bodziaka i spodenki w ciuchu wszystko za całe 4 zł :laugh2:

Na śniadanko zamarzyło mi się serka białego ze szczypiorkiem i bułeczką żytnią pychotka była :laugh2: a teraz malutki kopie radośnie.

Dziewczyny miłego dnia

Ewafoto, gin powinien Ci cos przepisać, bo kto zna się lepiej na tym co wolno w ciąży jak nie on ? Powodzenia na wizycie.
U mnie też pogoda pskudna i chyba zimno, bo piec od co się co chwile włącza :szok: A tak w ogóle to nic mi się nie chce, a miałam robic fotki ubranek chłopięcych :rofl2:

hej :) wstałysmy :D:D

przypomniałyscie mi o basenie :D zaraz musze zamówić jakiś strój kąpielowy ciążowy
dawno juz z Mają nie byłam:szok:

nam sie nie zdarzylo złapać nic na basenie, ale nawet jakby sie zdarzyło to nie zrezygnujemy z tego, Maja lubi a ja uważam ze umiejętność pływania bardzo sie przydaje i pływanie jest zdrowe :)
nam sie za do zdarzyło i własciwie do tej pory Mai na plecach pojawia się cos podobnego do liszaja ale to nie liszaj bo byłam z tym u lekarza, pytała nas o basen ale my wtedy akurat od 1,5 miesiąca na basenie nie byłysmy, więc stwierdziła ze cos w łazience :|
i bądź tu człowieku mądry, łazienka nowa... nikt przed nami z niej nie korzystał, sprzątam przecież na bieżąco, czyszcze wanne różną chemią i coo...
i teraz mimo ze na basenie nie byłysmy od września to co jakiś czas jej si to pojawia, a lekarka tylko jakąś maść przepisała

a powiem wam jeszcze jeden hit, moje dziecko od 2 tygodni nie jadło obiadu :confused: wiecie co ja juz nie wiem co robic.. nie chce jeść, ryki są i rzucanie po ziemi i w koncu sie poddaje i jej nie karmie, zostawiam na stoliku, ona czasem podejdzie pogrzebie łyżką ale do buzi nie weźmie..
rano zje kaszke, też z przymusu i najpierw musi być ryk, potem jajecznice lub parówke, lub kromke z szynką bo nic innego nie przełknie, a potem do wieczora nie chce jeść nic... obiad nie, kisiel ani budyń nie.. czasem jakiś danonek zje .. a potem zeby zjeść kaszke na kolacje tez jest ryk i na siłe jej daje.. to jest nienormalnie.. nie widaomo co jej sie stało, zawsze robiła ze mną obiad i jadła :|
myślałam ze to zęby ale dawalismy przeciwbólowe i nic nie dało, smarowalismy mascią i tez nie
teraz daje jej bioaron C, lekarka kiedys nam kazała jak miała problem z jedzeniem ale nic sie nie zmieniło..:baffled:

Cześć kobietki,
Witam się po dłuższej przerwie, bo z różnych względów miałam ostatnio przerwę w pisaniu na forum... Ale kiedy tylko mogłam to zaglądałam tutaj i podczytywałam was... U nas w między czasie maluch fajnie się rozbrykał i potrafi porządnego kopniaczka już sprzedać, tylko jakoś tatusia nie bardzo chce kopać, ale K się śmieje że już teraz trzymają sztamę...:-D Jesteśmy po wczorajszej wizycie, ale o tym napiszę zaraz na odpowiednim wątku...

Witam wszystkie nowe kwietniowe mamusie a wszystkim życzę miłego dnia i pozdrawiam cieplutko! :-)

Dziewczyny mam pytanie ..

Obecnie jestem w 17 tygodniu (jeden wiecej niz na suwaku) i brak ruchów malenstwa..mam powody do obaw? :(

Ja bardzo dlugo nic nie czulam, czasami bulgotanka itp. Pamietam jak w 20 tc zapytalam ginekologa a on sie usmiechanal i powiedzial: jesli jeszcze Pani nic nie czuje to w ciagu najblizszych dni poczuje Pani i to tak, ze nie bedzie zadnych watpliwosci:) NO i nastepnego dnia sie zaczelo-kopniaki, takie mocne otarcia-dzis to czuje co wieczor, rano i w ciagu dnia. Wiec mysle, ze jeszcze jakies 2 tygodnie:)

alex,aisak- mniam mniam ja wlasnie opedzlowalam kg manadrynek i bym cos zjadla:zawstydzona/y:Wlasnie obejrzala Rewolucje kuchenne i tam byly pierożki Gruzinskie aaaaaa pycha!!! A dzis bardzo bardzo zgrzeszylam M zaprosil mnie do MC'Donaldsa i zjadlam 3 chessy i male frytki-ale wstyd:wściekła/y:zła jestem na siebie jak cholera:eek:

Kurcze dziewczyny, zazdroszcze wam, ja jakos nie mam apetytu...Jem z koniecznosci, czasaami skusze sie na slodycze(uwielbiam gorzka czekolade Lindta...ale zadnych zachcianek, ani razu nie mialam...:confused:

] u[/B] mnie też pogoda pskudna i chyba zimno, bo piec od co się co chwile włącza :szok: A tak w ogóle to nic mi się nie chce, a miałam robic fotki ubranek chłopięcych :rofl2:
U mnie to samo, zimno szaro i buro....I nie wiem na co zlatuja mi cale dnie...
Dzis postanowilam zrobic cos na co nigdy nie mialam czasu....Otoz bede piekla cupcake's...zawsze mi sie podobaly, a dzis sprobuje moje pierwsze...Nigdy nie bylam dobra kucharka, wiec etap siedzenia w domu wykorzystuje kulinarnie:) Trzymajcie kciuki:)

Witajcie :-)
Nie wiedziałam, że wraz z 30 człowiek od razu podupada na zdrowiu... heh od wczoraj zaczęła mi drętwieć i mrowić lewa ręka no jakaś masakra! Ciekawe czy to związane z tym sercem, czy coś nowego :confused:
W każdym razie dziś znowu zaczęło mnie kuć, więc z ciekawości zmierzyłam ciśnienie mam 128/71 i puls 95 (chyba trochę za dużo i nie wiem czy to od ciąży, czy rzeczywiście od serca) W każdym razie zapisałam się do kardiologa na poniedziałek... więc czeka mnie cały dzień nerwów rano połówkowe u gina a na 19 kardio :zawstydzona/y:

beti84 - powodzonka

Bishopka - nawet tak nie myśl.....:no:

Pianka - moja w brzuchu miała rączkę ciągle pod buźką i teraz ma 3,5 roku i nadal tak śpi

alex2 - ja chodzę na NFZ A 3D muszę iść prywatnie z tym, że tam badany jest każdy narząd, przepływy krwi i dostaję pełen opis + płytę.

aaaa19 - uważaj... bo to mogą być skurcze macicy

aisak_85 - nie martw się, na pewno poczujesz :-)

Phelania - wiesz wydaje mi się, że na to składają się 2 czynniki... czystość basenu i twój organizm. Jeśli jesteś podatna na takie rzeczy to uważaj, ja nigdy nie byłam

Smile_ - gratuluję i życzę wytrwałości...

Ewafoto - zdróweczka życzę

klaudia011 - życzę miłych wrażeń, moja w nd ma występy w teatrze, są jakieś teatralia :-)

lenka21* - ty też się oszczędzaj ;-)

zonqa - wow zaszalałaś :-D

krolewnazmarcepana - współczuję przepraw z jedzeniem, ja nigdy nie miałam z tym problemów no chyba że Maja chora była

Pianka- Zabawne z tym spaniem w brzuszku i podusia :-)

alex2- Mialam tak samo u poprzedniego lekarza- niby telefonicznie sie rejestrowalo ale czesc osob przychodzila bez rejestracji i sie czekalo bardzo dlugo... Ten lekarz tez na kase lecial strasznie- wizyta 5 minut i 100 kasowal a pacjentek mnostwo bo mial dobry sprzed usg 3-4d... i nic poza tym :/. Zmienilam wiec lekarza i w koncu czuje ze zajmie sie nami ktos konkretnie i badania za darmo beda (na nfz). Teraz do niego ide pierwszy raz do innej przychodni i musialam pierwszy termin prywatnie umowic to mi mowil ze nie bedziemy robic zadnych badan zebym nie musiala placic a na kolejnej polecimy z badaniami.

aisak_85- Ja w pierwszej ciazy czulam po 20tygodniu, w drugiej w 19 a teraz w 17 tygodniu- tak wiec jak dziewczyny pisaly- spokojnie, doczekasz sie.

Smile_ Gratulacje ;D

Ewafoto- Zdrowka zycze

Krolewna- Moze trzeba to przeczekac? Moja mala ma takie dni ze podziubie tylko, z lyzka trzeba ja gonic a innym razem nadrabia i buzia jej sie nie zamyka, co chwile by cos jadla.

moncia110- Witaj

U nas oki. Dziecie mi wczoraj szybciej zasnelo ale za to maz koniecznie chcial ogladac film ktory trwal do 00:30 a ja za nic nie umiem zasnac przy tv- myslalam ze mnie trafi bo bylam strasznie spiaca a usnac nie umialam- w koncu poszlam do dziewczynek spac, obudzilam sie po tym filmie siusiu, wrocilam do meza, on zasnal po 2 minutach a ja znow zasnac nie moglam- jakies mnie doly lapia, lęki, niepokoj... Masakra.

Tak w ogole to mam strasznego lenia dzis, szaro buro az sie nic nie chce.
Kto mi przyjdzie porzadki porobic i obiad ugotowac? :-D

Aha. Takie pytanko- jakie wymogi musze spelnic by miec dostep do watku zamknietego?

reklama
Witajcie:-D u mnie niestety tez pogoda nie za fajna:wściekła/y: nudy trochu, m śpi po nocce:/ aisak nie martw sie ja dopiero tak zaczęłam odczuwać kopniaki od niedzieli:) Nawet m dostał pozadnie:-) czyli to było jeszcze w 20 tyg. Także jeszcze jest trochu czasu. Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry