reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Tak jak jest z włąsna działalnoscia gosp.niedawno bylo 800zł teraz 1100 heh moj M juz nie placi za ZUS dłuzszy czas bo nie ma za co...tragedia a rzad tylko "daj i daj" i wez ta badz madry...

Klade sie dziewczyny spac bo rano czekaja mnie badania i zapewne odezwe sie wieczorkiem az sie boje ile bede miala czytania:-Dczeka mnie ciezki dzien....Dobranoc:***

reklama
czesc dziewczyny!:)
widze ze ciezko u was w Polsce z dodatkami na dzieci.. szkoda..
tu troche lepiej no i leki zadarmo wiec naprawde duzo lzej dla portfela..:D
moj synek ma egzeme i musi stosowac dosc drogie kremy balsamy.. i wszystko to dostaje zadarmo od lekarza:)
takze taki plusik :)
w Polsce wszystko by zabrali...;/;/
ja uwazam ze tysiac zloty to wiadomo nie jakas wielka suma.. ale zadnymi pieniedzmy dupy bym nie podtarla:D zabardzo szanuje pieniadze...kazda kwota sie przydaje jak sie ma dzieci.. za tysiac zloty moze wozka wymarzonego sie nie kupi ale kupi sie sporo ciuszkow. czy zapas pampersow:D itp itd..:)))

a tak poza tym to jutro synek znowu do przedszkola , nie moge doczekac sie swiat..:))
pieke non stop bo mam takie zajawki na ciasta.. i wczoraj zrobilam karpatke... mniam:))
dzidziolek w brzuchu tak szaleje od 3 dni ze brzuch mi lata we wszystkoe strony.. daje czadu mala:Dmoj M siedzial kolo mnie i stwierdzil ze to wyglada jakby w moim brzuchu zamieszkaly obcy:D
hehehe

co do facetow
moj byl przyzywczajny do tego ze mi w sumie nie trzeba zbytnio pomagac w pracach domowych
ja jestem taka ze sama lubie wszystko robic.. czy sprzatac czy pozmywac wszystko po swoejmu robie i wiem ze robie to najlepiej dla mnie to nie jest jakas trudna ciezka praca:D

ale teraz jak juz nie mam tyle sil i ochoty on robi bardzo duzo:)) sprzata itp itd...:))
normalnie kochanego mam faceta:)
naszczescie mi duzo pomaga i nie mam co na niego narzekac.. sprzeczki mamy czasem jak to kazdy ale to normalne..:D mamy oboje mocne charaktery
alex ale fajne! my tez tak mamy... lubimy sie czasem wyrwac.. zwlaszcza jak jest pogoda wiosna.. lato:) spontany sa najlepsze a ile daja radosci!:))
myszka
hehe dobra ta twoja tesciowa:D wierzy w cudowne rece twojej pociechy widac!
yohosek
obys czula sie lepiej!!!!

olcia
mam takie bole..czasami to dzidzia naciska na jakis nerw:) napewno

ella
bardzo dobrze ze M tak pomaga!:)

phelania
kochana 3mam mocno kciuki za twojego szkrabka pieknego!!!oby bylo wszystko dobrze!!!

nef moj tez choruje non stop przez przedszkole.. ale lepiej zeby teraz pochorowali i nas troche zarazili niz pozniej noworodka...mieliby zarazac wiadomo ze do tego czasu zlapia troche odpronosci...

też uważam, że 1000 zł to śmieszna kwota, ale mieć a nie mieć to różnica. Należy pamiętać też o matkach samotnie wychowujących dzieci, często bez pracy, dla takich kobiet te 1000 zł to jak dar z nieba, choć uważam, że w takich sytuacjach państwo powinno o wiele bardziej pomagać. Niby jest jakiś zasiłek rodzinny, ale to chyba 70 zł miesięcznie i co za to kupić?
Ja się akurat cieszę z tego becikowego, będzie na jakieś szczepienia :)

Ladies to prawda w UK jest inaczej, sama jak kiedyś tam przebywałam to korzystałam ze służby zdrowia właśnie bezpłatnie, a zdrowie się ceni i w polsce wszyscy lekarze to wykorzystują, bo człowiek odmówi sobie wszystkiego dla leków i zdrowia, a co dopiero dla dziecka :tak:
Kasa to rzecz nabyta, raz jest raz jej nie ma, ale każdy pieniądz trzeba szanować, a w Polsce o każdy trzeba walczyć hehe:-D

Super, kosmita hehe dobre:-D ja też w tym tygodniu planuję wypieki, to taka moja pięta achillesowa, tzn nigdy tego nie robiłam, oprócz pieczenia na zimno czyli jakieś tiramissu itp

A właśnie Ladies jak tam synuś??? śmiga już???:)

Beti jak tylko nie zapomnę zadzwonić, a to całkiem możliwe to na pewno napiszę, mam nadzieję że się gdzieś orientują, bo z tym również jest różnie w naszym kochanym kraju!!!;-)

Ostatnia edycja:
alex odzieki ze pytasz! moj synek smigal juz nastepnego dnia po operacji musialam go gonic... zeby przestal... tancowal skakal.. no wszystko...
ja nie wiem co to za dziecie:D
mnie bolalo na sama mysl.. ale jak widac dzieci sa inne:)
teraz jest dumny i mowi z usmiechem ze juz ma dwa jajeczka:)

straszne to jest ze w Polsce nie pomagaja.... ja mam tutaj znajoma w zlej sytuacji byla sama z 3 dzieci zostala..
dostala dom duzy z ogrodem od panstwa.. dostaje duzo pieniedzy na zycie rowniez...plus sama pracuje i jej sie teraz powodzi..
a w Polsce jakby bylka to pewnie na chleb by nie miala
tutaj jest pomoc i czlowiek az tak sie nie boji
wiadomo ze lepiej jest nie byc zaleznym od panstwa ale czasem zycie potrafi byc okrutne...i nie dla kazdego takie laskawe..
dlatego dobrze ze panstwo daje mozliwosci i wyciaga pomocna dlon

Ostatnia edycja:
To fakt w UK są ludzie bezdomni ale tylko na własne życzenie, no i ewentualnie przebywający nielegalnie...
Pamiętam jak szukałam mieszkania, to wynajmowali je głównie Ci którzy dostawali od Państwa a sami w kilka rodzin kisili się w jednym domu, ale biznes był :)
Co kraj to obyczaj, tam ten socjal jest na zupełnie innym poziomie, dlatego tak czasem człowiek się zastanawia czy może nie wyjechać???:baffled:

To super że z młodym wszystko ok, pełnowartościowy facio już jest :)))):-)

Phel trzymam jutro kciuki za badania :tak:

Ostatnia edycja:
no niektorzy strasznie oszukuja... pisali wgazecie o kolesu ktory mieszkal u rodzicow.. a mowil ze wynajmuje mieszkanie itp.. i dostawal pieniadze na czynsz i sobie jezdzil po swiecie:D
naszczescier go zlapali.. i teraz ma przekichane i dobrze
chcialabym zeby polapali tych oszustow bo czlowiek zyje normalnie, nie oszukuje.. musi zapracowac sobie na wszystko a taki zlodziej zadarmo dostaje siedzi na tylku i kupuje diamenty i robi wycieczki dookola swiata heh:P

Phelania my wlasnie mamy taki klub malucha, grupa Gosi ma tylko 8 dzieci, a Pani codziennie zdawała mi relację co młoda robiła, to super trening przed takim prawdziwym przedszkolem, gdzie będzie pewnie z 20 dzieci.

pscólka co do przechowalni, to się nie zgodzę. Co innego jak jest jedna pani na 20-stke dzieci (w publicznym), co innego jak jest jedna na 8 dzieci, a do tego jedna dodatkowa pomocnica-ganiająca między dwoma grupami.
Poza tym jest kwestia wyboru, ja prywatne sobie pooglądałam, powybierałam... publiczne sa tak zawalone, że niejadna matka decyduje się na tą a nie inną placówkę, bo nie ma innego wyjścia

smile fajna ta cena, u nas niestety wychodzi lekko ponad 1000zł (z wyżywieniem) i wszystkie okoliczne prywatne kluby malucha podobnie... a żeby nie było - w tych najlepszych nie ma miejsc. W tym naszym tez w sumie miesiąc czekałam, aż się rozwiąże sytuacja i dowiem się czy się miejsce zwolniło. Niestety we wrocławiu doopa nawet w prywatnych i słono płatnych żłobkach.

Co do becikowego, my się nie załapiemy, ale mieć te 1000, a nie mieć, to jednak różnica. Tak samo się nie załapię na publiczne przedszkole, wiec musze bulić, musze bulić w aptece za leki i za wizytę u lekarza, a do Zusu co miesiąc 1000zł w zębach niosę, M to samo i g... z tego mamy.

Tak czytam tą waszą konwersacje i muszę przyznać wam rację. Polityka prorodzinna jest na marnym poziomie, zdrowotna tak samo...dziwią się Ci durni politycy że młodzi ludzie decydują się na 1 dziecko i mamy niż demograficzny? Sami zarabiają kupe kasy... no tak ale jak ma bogaty zrozumieć biednego? Z pracą kiepsko ludzie zadłużaja się. na 30 lat oddając połowę pensji po to żeby mieć wlasne m. Wychowanie i utrzymanie dziecka też jest kosztowne poczynając od wyprawki, mleko , pampersy przez lekarstwa po opłaty za przedszkole nie mówiąc już o wyprawce szkkolnej która kosztuje kilkaset zl :(

reklama
ankzoc taa... bo teraz mieć dziecko to luksus i zazwyczaj kończy się na jednym, nie dlatego, że ktoś tak chce, ale dlatego, że na tyle go stać

kiedyś się mówiło, że jak będzie dziecko, to i będą pieniądze na dziecko:sorry2:

ale jeżeli przy jednym dziecku ktoś ma w miarę spokojne życie, dopina budżet i może sobie pozwolić na jakieś tam wczasy i małe przyjemności od czasu do czasu , a jednoczesnie ma świadomość, że przy dwójce to już będzie musiał zaciskać tyłka i oszczędzać - wybór jest prosty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry