reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ladies powiem Ci że nie jest tragicznie,zmęczona to będę jak się drugi maluszek urodzi:-) Mam tylko nadzieję że będę dobrze znosić ciążę,najlepiej tak jak pierwszą,czułam się genialnie:-) Bardzo nie chcę żeby mala ucierpiała na tym że jestem w ciąży,ale muszę przyznać że ostatnio jest kochana,prawie nie marudzi,trenuje twardo raczkowanie:-D
tiramisu84 ja też często spałam na brzuchu pod koniec ciąży,co prawda ja nie dotrwałam do 9 miesiąca,bo urodziłam przedwcześnie,ale bardzo często się zdarzało że budziłam się właśnie na brzuszku.Lekarz powiedział że na pewno nie zrobie krzywdy maleństwu.
Jeśli chodzi o No-spe forte to w poprzedniej ciąży brałam od 25 tygodnia,bo stawiał mi się brzuch,więc na pewno w ciąży można brac,ale czy na początku to lepiej zapytać lekarza

reklama
pscółka i spółka ja w Warszawie dostałam się do lekarza (dobrego) tego dnia, którego do niego zadzwoniłam bo pewnie ktoś odwołał wizytę. Więc popytaj może znajome o jakiegoś dobrego lekarza a jak nie to mogę Ci dać numer tam gdzie ja chodzę. ;-)

Hej dziewczynki ;)
Coś mnie ostatnio te słynne mdłości łapią - na szczęście chwilowo i bez "konsekwencji" w toalecie ;) pscółka bardzo możliwe, że fasolinka królewny ma 14,5mm. Moja w zeszły czwartek miała 8,5 ( sam pęcherzyk 2,5 cm) a jesteśmy na podobnym etapie. Ponoć teraz dzidzia rośnie w zawrotnym tempie:-)

Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki:-D

pscółka i spółka ale mnie rozbawiłaś już sobie wyobrażam jak Wojtek krzyczy BJACISEK BJACISEK w jego wykonaniu takto by brzmiało skoro zamiast serce mówi siejcie
co do skurczów to dziewczyny mają rację nospa jak najbardziej wskazana i można brać bez obaw 3 razy dziennie
a i jeszcze dziewczyny jakby któraś miała bardzo kłopoty z wymiotami to możecie gina poprosić o czopki ja w pierwszej ciąży dostałam jakoś słabo działały ale zawsze coś no a inaczej groziły mi wizyty w szpitalu na kroplówce co by jakoś odżywiać siebie i małego........
jeśli chodzi o kopniaczki to nasze maleństwa są dość dobrze chronione przez nasze brzucholki więc takich delikatnych nie musicie się bać tak bardzo co innego jakby z całej siły dziecko walnęło w nas... z czasów 1 ciąży pamiętam jak siostra męża złapała mnie za brzuszek a już był całkiem spory i potrząsła nim jak piłeczką aż mnie zszokowała (ale to młodziutka dyplomowana położna więc raczej wie ile siły mogła użyć) na własną rękę nikomu takich eksperymentów nie radzę

a mi synek dzisiaj zachorował i ma 38,9 gorączki i jakieś zapalenie mam nadzieje że ja nic nie załapię od niego żeby fasoli nie zaszkodzić i że mu szybciutko przejdzie co by się nie męczył.

Jeśli chodzi o No-spe forte to w poprzedniej ciąży brałam od 25 tygodnia,bo stawiał mi się brzuch,więc na pewno w ciąży można brac,ale czy na początku to lepiej zapytać lekarza

No właśnie chciałam to napisać. Ja miałam przepisaną nospę forte. Tylko nie wiem jak to jest w I trymestrze, bo są leki które w I nie można przyjmować, bo mogą zaszkodzić, a w II i III już są dozwolone.

a mi synek dzisiaj zachorował i ma 38,9 gorączki i jakieś zapalenie mam nadzieje że ja nic nie załapię od niego żeby fasoli nie zaszkodzić i że mu szybciutko przejdzie co by się nie męczył.

Dużo zdrówka dla Twojego synka. Aby szybko wrócił do zdrowia.
Mój jakiś czas temu hajcował po 38,5 przez dwa dni i to przez głupie zapalenie gardła. Nurofen na gorączkę i tantum verde na gardło pomogło.

Hej dziewczynki ;)
Coś mnie ostatnio te słynne mdłości łapią - na szczęście chwilowo i bez "konsekwencji" w toalecie ;)

Powiem Ci, że mi na te mdłości pomagają dwa-trzy łyki fanty - takiej mocno gazowanej. O razu przechodzi ;)

Ja się zastanawiam jak wytrwam do końca ciąży. O 16 mam taaaaaką ochotę się położyć.. Znajoma, do której chodzę z synkiem już mi proponowała abym się położyła spać, a ona się zajmie maluchami. Tylko ona sobie ze swoim nie radzi, a co dopiero z dwójką :/. Mam nadzieje, że mi ten I trymestr szybko zleci.

ok, no to cowieczorna prasówka;)

ladies co z tymi brzuchami, przeciez niemożliwe że tak rosną, a ja mam ciasne tak każde spodnie nagle, że zastanawiam się czy nie ubierać ciążowych żeby nic tam nie uciskać (trochę paranoja, może chociaż poczekam na potwierdzenie ciąży hehe ;) ale co tam co wiem co czuję, to wiem! :P ) no ja właśnie nie mam pojęcia jak to z owu było, ostatnie mi się rozregulowały cykle - poniżej 33 dni nie schodziły i skakały w górę. właściwie do lekarza się wybierałam z tym problemem żeby uregulować co trza, więc czekałam na @,a tu psikus :P
a Ty nie panikuj już. będę miała wyrzuty sumienia, że poruszałyśmy w ogóle takie pesymistyczne tematy.. będzie dobrze, nawet ja uwierzyłam, więc strzelam wirtualnego kopa w tyłeczek i głowa do góry :))

tak piszecie o kuchniach... ja bym zjadła ser pleśniowy opiekany z misztardą, dużo musztardy :-D

white_orchid fajnie z tym albumem, ale myślisz że aż tak dużo usg będziesz mieć ?

aaaa19 zgodnie z obietnicą że koniec pesymizmu, tak tak tak!! zobaczę ją i już! basta :P powodzenia jutro na wizycie :)

kruczka powodzenia w przygotowaniach :) niezła nerwówka będzie ^^ co prawda szampana się nie napijesz na własnym weselu, ale za to będziesz mieć wyjątkowego gościa :)) a robicie w ogóle weselicho jakieś jesli można spytać, czy coś skromnego?

mamakruszynki ale świetna ta mała jest :) teraz zauwazyłam zdjęcie przy pasku :) to taka kruszynka w rzeczywistości? nie będziesz mieć problemów żeby jej nie nosić za dużo?

klaudoos zazdroszczę... morze morze morze :))

krolewna super :)) w ogóle ale mi się morda uśmiechnęła jak przeczytałam 'widziałam fasolinka jest śliczny' :-D rozbraja mnie to, ja to tylko widziałam jakąś kropkę, która może będzie pęcherzykiem ale też od razu pomyślałam, że jest po prostu cudowna :-D

Aneta_85 witam :) widzę, że rocznikowo jesteśmy równe i jeszcze potomstwo tak samo nazywamy ;) trzymam kciuki :)

ewwe a wiesz, ja o Tobie też :-D zwłaszcza jak stwierdził, że widzi kropkę która może będzie pęcherzykiem, od razu ta kropa to mi się skojarzyła z Tobą :) jak wizyta???

ella1 3 razy poroniłam, nie 6. ale powiem tak, nie licząc jednego poronienia zatrzymanego gdzie miałam pusty pęcherzyk i konieczny był zabieg, dwa pozostałe przypisuje się raczej ciążom biochemicznym, które kobieta nie robiąc testu zrzuciłaby na spóźnioną @. tym bardziej, że wyniki wszystkie powychodziły ok. ale udało się z Fipem, wytłumaczyłam sobie że te wcześniejsze próby to Fip był, cały czas próbował się przedostać tu ale nie wychodziło, no i wreszcie się udało i teraz walić wsio jestem po prostu szczęśliwa :) i staram się nie pamiętać o niczym. no i chcę jeszcze jedno takie szkrabiątko i już niczego chcieć więcej nie będę :-P
ale Ci zazdroszczę tych 7 tygodni :)) jak Ty sobie radzisz z tymi mdłościami przy tym bąku małym?

dzięki perelka86 :) a powiedz mi bo widze po suwaczku, że u Cię też taka młodziutka ciąża, jak to wymierzyłaś? 4tc1dz to tak jakbyś teraz miała dopiero mieć @, czy coś źle rozumiem ;>?

zabeczka witaj :) czy Ty w avatarze pijesz sączysz wino z kieliszka;>? oooo takiego wina bym się napiła do tego serka plesniowego z musztardą jeszcze :-D

bakteria jak wizyta??

shy ale Ty już daleko, 8 tydzień :) Tobie to dobrze :-P witaj:)

madzioczek witaj, no Ty się już strachu zdążyłaś najeść, uważaj na się

katarzyna no i pięknie :)

pscółka i spółka no ja też się cieszę, że powiedziałam. jest mi łatwiej jak mogę sie z tym dzielić otwarcie i radością i jakimikolwiek związanymi z ciążą schizami :) tylko ja mam takie coś, że jeśli coś się nie tak dzieje to wolę być sama i żeby nikt o tym nie wiedział najlepiej, sama to przeżyć etc. dlatego chciałam te 12 tygodni przemilczeć. ale potem pomyślałam trochę i doszłam do wniosku, że jakby mi ktoś taki numer odwalił to by mi było strasznie przykro i chyba bym ukatrupiła. w końcu obydwoje mamy w tym swój udział.
cudnie z tymi bliźniakami :) trzymam kciuki :)) a może na kolejnym usg i 3eci się wyłoni ;)

madiu a szkrabik trzydniówkę już miał? może to to? czy są jakieś inne dolegliwości oprócz temperatury? zdrówka dla malucha

jezu jak mnie kark boli. ale przestudiowałam całość. jestem z siebie dumna ;-P

coś się dziewczyny nie odzywają z wizyt, meldować sie najpóźniej z rana ale to juz!

dobrej nocy wszystkim :)

dziewczyny mnie strasznie podbrzusze na wieczor zaczelo bolec tak mocno jak w pierwszy dzien @ wizelam z godzine nospe ale ona nie pomgaga martwie sie strasznie:(

POwiedzice jak bierze sie luteine to @ nie przjdzie czy moze przyjsC?

perelka ja nie jestem pewna ale z tego co kojarzę to może przyjść. wiem, że na wywołanie @ też sie dostaje luteinę.. ale połóż się kochana i spróbuj zasnąć, może rano się obudzisz i będzie lepiej. w końcu bóle podbrzusza w ciąży to też norma. a krzyż w porządku?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry