reklama

Kwiecień 2013

• Starter tematu Starter tematu krolewnazmarcepana
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
no ba! wybor jest duzy :-)
takie pogadanki sa sponsorowane i wiedza co polecac ;-) jeszcze polski bank komorek macierzystych zaraz sie bedzie polecac ;-) ...niebawem ten temat bedziemy przerabiac :cool2:
trzeba z glowa wybierac, bo kasa leci

ja pamietam jak sie usmialam gdy z ciekawosci spytalam w aptece ile kosztuja witaminy dla przyszlych rodzicow "be parent" ...ok 70 zl za najzwyklejszy zestaw witamin dostepny pod inna nazwa za20zl.... no kosmos!!

a to bank komorek macierzystych polecal sie na poprzednich warsztatach :-D ale ja nie jestem do tego przekonana szczerze mowiac :-p
na tym za to bylo o banku mleka kobiecego, no ale jest tylko w Wawce i Rudzie Slaskiej, wiec nie bede miala mozliwosci oddawania nadmiaru (a chetnie bym to zrobila, gdybym taki nadmiar miala :-)). i wlasnie kobietka z banku mleka tez mowila o tym, ze DHA wazne... generalnie duzo osob mowilo wczoraj o DHA, kazdy tam w formie ktora reklamowal ;)

my za bepranet placilismy 39 ;) maz kupowal, bo stwierdzil, ze nie zaszkodza, a bardzo sie przejal faktem robienia potomka :-) ale wlasnie nie usmiecha mi sie dawac 50-60zl miesiecznie za najzwyklejsze w swiecie witaminki :baffled: bo to jednak gruba przesada...

ja to w sumie nawet nie wiem jakie witaminy biore ;P dostałam to biore ;p chyab prenatal cos tam :P:P

ale powiem wam za to, nie wiem czy pisałam, wcześniej brałam witaminy z DHA i własnie od DHA dostałam uczulenia:angry: myslałam ze umre :P po czym odstawiłam te tabletki i kupiłam inne ktore w składzie miały to samo oprócz tego dha i uczulenie zeszło ;];]
a teraz dostałam jakies i tez na szczeście bez dha :P

Ja mam wrażenie, że wszystko co jest dla kobiet w ciąży jest 3 razy droższe. A kobiety i tak to kupią bo albo lekarz polecił(który jest np sponsorowany przez lek), albo gdzieś ktoś usłyszał, że to jest konieczne, tamto niezbędne i tak się wzajemnie nakręcamy :-D

Ja mam wrażenie, że wszystko co jest dla kobiet w ciąży jest 3 razy droższe. A kobiety i tak to kupią bo albo lekarz polecił(który jest np sponsorowany przez lek), albo gdzieś ktoś usłyszał, że to jest konieczne, tamto niezbędne i tak się wzajemnie nakręcamy :-D

:tak::tak::tak:
dokladnie! a ze ciaza nie trwa wiecznie to podczas tego wyjatkowego stanu pragniemy rozwiajajacemu sie w nas zyciu dostarczyc wszystko co najlepsze i na tym inni zarabiaja .... dlatego majac tego swiadomosc nie mozna sie dac zwariowac..... bo ciaza to nie koniec "pulapek" potem te wszystkie gadzety dla maluszka....bo dac chcemy tylko co najlepsze ;-)
mamy z I dzieckiem w ciazy wydaja najwiecej kasy :-) biznes....

aisak_85 - gratuluję ruchów

Smile_ o matko aż mi ciarki przeszły, mam nadzieję że z mamą i maluszkiem wszystko ok

Tasia001 super, że jesteś zadowolona ja w 1 ciąży też chodziłam

zonqa -super, że z synusiem już ok

alex2 -super, że wypadzik się udał. Czasami człowiek musi wyjść do ludzi

white_orchid ja w pierwszej ciąży nie brałam witamin z DHA i z dzieckiem wszystko ok rozwija się aż nad to szybko :-D mówi myśli i ma wzrost sporawy jak 5 latek

Notka - niezły sen :-D

Notka - helenka ostatnio miala cos co wygladalo jak siusiak, ale pewnosci tez nie bylo. Czekamy do nastepnego USG.

White - ja biore femibion 2. Tam sa dwie kapsulki. Jedna z witaminami, a druga z dha. Z Antkiem bralam od poczatku femibion, wiec jak doszlo to dha to sie nie zastanawialam. Dopiero w szpitalu panie z poradni mi mowily zeby brac dha, bo jest przekazywane z mlekiem matki dziecku i korzystnie na nie wplywa.

White - moje teżdzisiaj z rana czkawczkę zaliczyło.:-D super sprawa. Ja dha mam w femibionie 2,rybek jem mało
Notka - haha, toja terapię dla nosa mam codziennie, bo na mojej ulicy od października niejeżdżą autobusy, tak więc siłą rzeczy muszę jakieś 2 kilosy przejść. Ja zmojego M też jestem dumna, bo też go doceniają, ale nie ukrywam obawiamy się"zesłania", a taki wyjazd na 3 czy 6 miesięcy to ciężka logistyczniesprawa, zwłaszcza z dzieckiem. A te "Be parent" (ja znalazłam za99zł) to mi faktycznie ginekolog wciskał, ale jakoś nigdy ich nie kupiłam.
Dzisiaj miałam pierwszą od tygodnia przespaną noc.:-) Jakposzłam spać o 22:30 to obudziłam się o... 9:00:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry