reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2013

Zonqa w sumie dobrze słyszałaś o tym zzo przy rozwarciu..tylko z tego co ja pamietam to nie podają jak jest MNIEJ jak 4 cm rozwarcia :-)
mi właśnie podali jak osiądnęłam 4 cm :-)
ja dzięki zzo swój poród wspominam jak pobyt na plaży na bahama :-)

reklama
no to dobrze coś kojarzę o tych 4 cm tylko nie w tą stronę co potrzeba:sorry2::-p:-D

a ja sobie strzelę spacerek po małego do przedszkola a po drodze kupię jabłuszka i gruszki:tak:

Dziewczyny strasznie mi lecą włosy normalnie garściami wyciągam przy Fifku tak nie miałam a teraz to masakra pewnie witaminki trzeba będzie pobrać bo jak tak dalej pójdzie to łysa zostanę:dry:

zonqa, ja mam to samo :szok: w poprzednich ciazach to mi pol wlosa nie spadlo z glowy a teraz.... dziwne... :confused:

monikaaa.a, bedzie dobrze na usg :-) koniecznie daj znac juz PO :-)

a ja się witam po 4-godzinnej drzemce :szok: i jeszcze mi się spać chce, a miałam takie piękne plany, żeby na spacer do lasu pójśź jakieś fotki popstrykać, a kompletnie nie mam sił :no:

a wyobrazacie sobie jakby to bylo, gdyby to panowie chodzili w ciazy?? L4 od pierwszego dnia ;-) znieczulenie do porodu bezplatne ;-) 3 letni tacierzynski pelnoplatny ;-)
i wtedy przestali by mowic ze " CIAZA TO NIE CHOROBA" ha ha ha ha no nie choroba ale na jakis dluzszy czas zmienia sie wszystko !!
:-D:-D:-D

aneczka, trzymaj się kochana, i dawaj znać na bierząco :tak:

zonqa mi dali ZZO przy 5 albo 6 cm :tak:, ale płaciłam jak pisałam Notka 700 zł,tzn miałam płacić, bo jak zakończyło się CC to nie płaciłam :-p

wiesz ze ile ludzi tyle opinii, ktoś trafi na gorszą opiekie ktoś na wspaniałą i no wiadomo ;]
dokładnie :tak:

to sie baaaardzo oplaca :-) my mamy abo rodzinny w Medicoverze, jakbym miala placic za wszystkie wizyty odzielnie...aaaa :no: to bylaby kosmiczna kwota!
a tak za dwie dorosle osoby i dzieci (niezaleznie od ilosci) placimy 110 zl miesiecznie
ja miałam w Enel-Medzie jak pracowałam wykoupiny przez firmę, a jak chcieliśmy wykupić pakiet rodzinny to chyba 200 zł m-cznie za podstawowy...znajomy teraz ma konto w mbanku i jest ponoć taka możliwość, że za jakieś pieniądze (nie duże, coś między 100-250 zł), wykupujesz ubezpieczenie prywatne do kilku placówek prywatnych i jak potrzebujesz dzwonisz na centrale i oni Ci podają gdzie jest miejsce i o której :tak:

witaj Dotkass po imponujacej drzemce :-D

w Medico tez tak jest, wspolpracuja z innymi placowkami i moze sie tez do nich umawiac :-) bardzo to wygodne
o tych ubezpieczeniach medycznych przy okazji rachunkow bankowych slyszalam, tez podobno atrakcyjne oferty maja :-)
w kazdym razie warto miec abonament, a jak juz sie ma dzieci to jeszcze bardziej warto :tak:

juz bym sie do domku zwinela....a tu jeszcze godzinka:dry:
dzis na kolacje u nas prawdziwy smazony oscypek z zurawinami :-) mniam

no nie powinno sie jesc surowych serow z niepasteryzowanego mleka, po obroce termicznej powinno byc ok
podobno zreszta te sery plesniowe fabryczne i tak sa bezpieczne, ale lepiej nie ryzykowac
niby oscypki tez nie powinny byc z niepasteryzowanego mleka ale nie wiadomo przeciaz jak u danego bacy przebiega proces produkcji ;-)
moi beda jesc, a ja bede wąchac zapachy! mniam!

dotka, zdrowia !!!! zadus to i wypij jakie cudo : szklanka mleka, lyzka masla, ze 3-4 zabki czosnku :-) i mozesz dodatkowo kanapeczki z maselkiem i czosnkiem albo z chrzanem :-)

a co do jedzenia to ja niczego ie odmawiam sobie.... z wiki jadlam wszystko i teraz tez jem wszystko.... lacznie z surowym miesem - nie moge sie jemu oprzec ;-) zawsze tatar byl moja slaba strona :-D

reklama
myszka, ja też z Ami nawet sushi jadłam, ale ze sprawdzonej knajpy i w mniejszej częstotliwości niż przed ciążą, teraz też jem co mi smakuje...czosnek odpada niestety znów jak w pierwszej ciąży mnie odrzuca :sorry2:, a jeśli chodzi o tatara, oj zjadłabym takiego z ogóreczkiem kiszonym, cebulką....mniam :-p

Do góry