reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwiecień 2013

witam

byliśmy w weekend u moich rodziców, przed wyjazdem dosyć mocno pożarłam się z Mkiem i jak zwykle po takiej kłótni, teraz jest złoty i się przymila... był na nartach z moim tatą, to przywiózł mi od pepików pluszowe serducho z napisem Miluji te:-D i tubki z mleczkiem czekoladowym.
A na walentynki dostałam nowego lapka... bo ten już się rozpada -w sumie już od jakiegoś czasu była mowa o wymianie, ale jakoś temat przycichł. I tu nagle taki spontaniczny zakup z inicjatywy mojego M.

No i jak tu się nie pokłócić od czasu do czasu?:-D

A teraz zdycham, bo znowu mam bolące gardło, zawalone migdałki i stan podgoraczkowy:baffled: Normalnie jak nie urok to sraczka... w poprzedniej ciąży tak nie chorowałam:crazy:.

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki, nadrobię później, bo teraz marzę, żeby się przytulić do poduchy. Młoda zajęta puzzlami, to może się uda.

reklama
hej :)

jak dobrze budzić się u siebie w domu...

zapalenie pecherza mi lekarz mowil ze smialo moge lykac urosept - nawet jako profilaktyke... no i wiadomo duuuzo pic szczegolnie kwasnego aby wyplukiwac i zakwaszac mocz...

milego dnia :-)

Ptaszek jak wczoraj wygrzałam dół w ciepłej wodzie, takiej cieplejszej. ale nalałam tylko tyle, żeby zanurzyć co trzeba oprócz brzucha...i piłam herbatę z cytryną na zmianę z żurawinową...urosept tak jak pisze anila nie powinien zaszkodzić...wczoraj sikałam po parę kropli...a dziś już o niebo lepiej, jak lubisz piwo, to możesz wypić szklankę takiego bez %..któreś ma 0,5 chyba lech, trochę Cie przepędzi...ja tak sobie opuchliznę z nóg dwa razy zgoniłam, bo tak tylko leki znam z moczopędnych rzeczy o_O

zaraz ide wieszać pierwsze wyprane w płynie ciuszki...czy płyn ok to sie okaże dopiero jak malucha będziemy ubierać...pisałyście, że ciuszki w poszewkę pochować ????

Witajcie!

Ja właśnie pędzę zaraz na usg kontrolne, coś nie jestem pewna godziny, więc jade wcześniej ;] skleroza nie boli...

co do zapalenia pęcherza- woda z cytryną, żurawina, polecam tabletki prenatal urocare specjalne dla kobiet w ciąży, trochę kosztują, ale mi bardzo pomogły, tak wyglądają:

Prenatal UroCare - opis - Prenatal - suplement diety

Ja oglądałam w sobotę wózki, ale kurczę teraz mam taki mętlik.. nic mi się nie podoba, a też nie mam wielkiego budżetu... no coś wybrać będę musiała ;)

Trzymajcie kciuki, zobaczymy co z tymi komorami u mojej Malutkiej :)

Hej laseczki,

Dzis mam wizyte USG na 15.00 boje sie troszke zobaczymy jak z prawa nerka malutkiego:/ mam nadzieje ze pomacha mamusi...

Nie dawno wrócilam z morfi ,moczu i grupy krwi....jakas z meczona chodze wrrrr nie chce mi sie nic

Jeszcze sie wkurzylam na ten Medicover u nich jest aktualizacja wizyt co 72h i jak cos sie zwlania mozna sie zapisac przez neta ...Moja Pani Dr przyjmuje tylko we wtorki od 18-20 widocznie miejsc nie bylo i dzwonie dzis do nich wrrrr rozmawiam z polozna ze mi sie konczy jutro L4 , bede miala wyniki badan i USG,i mialam sie zglosic na kontrole po tym moim upadku.Oddzwonili do mnie i powiedzieli ze raczej nie da rady ale jutro zadzwonia do mnie po 17 i powiedza czy wcisneli mnie miedzy wizytami wwrrrrrr:angry:

madan-kciuki zacisniete!!!!

reklama
Ale sie napisałyście i ile się wydarzyło :szok:
Oliwko, trzymam kciuki kochana, oby wszystko było ok &&&&&&

Hmmm, od czego zacząć :baffled:więc tak:
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, zwłaszcza za nereczki małego Phelka-Marcelka &&&&
Co do zapalenia pęcherza, to nie wiem, bo nie miałam, ale kiedyś słyszałam o urosepcie, że dozwolony, poza tym jest żurawina w tabletkach i taka suszona jak rodzynki, też polecana. Poza tym, to co dziewczyny piszą, zakwaszać mocz, cytryną, kapustą kiszoną itp.
W kwestii proszku, to nie wiem, Szymonkowi prałam w persilu sensitive-płynie i nie było widac uczulenia, ale on był w wiadomo jakim stanie, na lekach :-( nigdy też się nie dowiem, czy Go uczuliło. A starszym dzieciom prałam w jelpie - 16 lat temu był pachnący i w płatkach mydlanych, mi się ich zapach podobał, ale zawaliły mi pralkę i musiałam wymienić:crazy:
Jeśli chodzi o pieluchy, to kiedys były tylko pampersy, dlatego teraz też mam zamiar uzywać tylko ich, ewentualnie huggies (tak się to pisze ?), bo znajomi sobie chwalili. W szpitalach faktycznie uzywają bella happy i polecają je, ale trzeba wiedzieć, że są one większe od pampersów, rozmiar niby ten sam, a pielucha wieksza.

Generalnie, to ja i Hana już spakowane. Ciuszki poprane, poprasowane, poukładane i co ? i muszę zakupić komodę, bo się nie mieszczę :baffled: wydawało mi się, że ciuszków mało i tak dokupowałam i mam za dużo :-D

I mam pytanie do młodych mam :-) dziewczynki, cena promocyjna pampersów jaka jest najlepsza? Bo w Rossmanie są 108 szt za 52 zł, a w Kauflandzie ta sama ilość za 64 :szok: a wydaje mi się, że jak kupowałam dla Szymonka, to za ok 40 zł, za tą ilość i teraz nie wiem :nerd:

Do góry