reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Beta spadła z 1400 na 400
Ale nie chcą puścić dziś do domu
Dopiero jutro jak zrobią jeszcze kontrolne USG
Jakby kuźwa dziś nie mogli
Bo jest jeden lekarz dyżurny o ch***i się nie chce pewnie za robotę wziać ..
trudno wytrzymam jeszcze jeden dzień
Powtarzam pytanie
Czy jest tu któraś z dziewczyn co przeszła cp i zakończyła się ona poronieniem samoistnym czyli trabkowym? Ja dziś już w ogóle nie mam krwawienia sucho pusto
Lekko boli podbrzusze ale to jest nic na prawdę w porównaniu z ostatnimi dniami

Powtarzam pytanie
Czy jest tu któraś z dziewczyn co przeszła cp i zakończyła się ona poronieniem samoistnym czyli trabkowym? Ja dziś już w ogóle nie mam krwawienia sucho pusto
Ja osobiście nie widziałam na forum. A jak widziałam to musiał być to maleńki procent, dlatego nie pamiętam ;) .

Powtarzam pytanie
Szybko Ci spada, bądź dobrej myśli. Ja niestety nie poronilam cp samoistnie tylko dzielnie z nią walczyłam, nawet jak beta spadła to w jajowodzie nadal miałam 🤷‍♀️

Szybko Ci spada, bądź dobrej myśli. Ja niestety nie poronilam cp samoistnie tylko dzielnie z nią walczyłam, nawet jak beta spadła to w jajowodzie nadal miałam 🤷‍♀️
Dlatego pewnie chcą robić te USG kontrolne jutro .. czy ten jajowód poszerzony już zmalał
Choć ten skrzep wtedy w piatek na wieczór będzie wyglądał jak taka tkanka bardziej i takie ciągnące to było wiec
Może to wyszło że mnie samo
Nie wiem już łeb pełny
Oby mi nie zaczęła rosnąć spowrotem i oby tam już jutro nic nie było widocznego
A powiedz mi kochana Ty miałaś też powiększony jajowód czy w obrębie jajowodu czy miałaś normalnie w nim
Widoczny zarodek ? W sensie że lekarz widział ?

Powtarzam pytanie

Ja tu kojarzę na baby forum tylko jedną dziewczynę @matkaniewariatka

Co do tego, że nie chcą Cię wypuścić - rozumiem, że to kiepsko, ale pamiętaj że chodzi o Twoje zdrowie.
U mnie wyglądało to tak, że beta spadła, krwawienie się skończyło, ciąży już nie było widać w jajowodzie, a beta odbiła i musiał być zastrzyk. Dlatego rozumiem ich, że chcą się upewnić. Ja jak zobaczyłam, że beta wzrosła to dosłownie spadłam z krzesła bo nic na to nie wskazywało.

Pisałaś jeszcze o pracy - nie wiem jak jest z tymi komisjami.
Ja mam za sobą jedyną komisję, ale z niepełnosprawnym synem i to jest generalnie trochę śmiech na sali. Ale może przy takim zasiłku rehabilitacyjnym jest inaczej.

Edit. W sumie szkoda, że się zwolniłaś i dopiero L4 :( a nie w trakcie pracy, bo wtedy zawsze miałabyś te 180 dni zwolnienia :(

Ja tu kojarzę na baby forum tylko jedną dziewczynę @matkaniewariatka

Co do tego, że nie chcą Cię wypuścić - rozumiem, że to kiepsko, ale pamiętaj że chodzi o Twoje zdrowie.
U mnie wyglądało to tak, że beta spadła, krwawienie się skończyło, ciąży już nie było widać w jajowodzie, a beta odbiła i musiał być zastrzyk. Dlatego rozumiem ich, że chcą się upewnić. Ja jak zobaczyłam, że beta wzrosła to dosłownie spadłam z krzesła bo nic na to nie wskazywało.

Pisałaś jeszcze o pracy - nie wiem jak jest z tymi komisjami.
Ja mam za sobą jedyną komisję, ale z niepełnosprawnym synem i to jest generalnie trochę śmiech na sali. Ale może przy takim zasiłku rehabilitacyjnym jest inaczej.

Edit. W sumie szkoda, że się zwolniłaś i dopiero L4 :( a nie w trakcie pracy, bo wtedy zawsze miałabyś te 180 dni zwolnienia :(
Właśnie wiem
Dowiedziałam się dopiero później o tym
Ale to było tak na szybko wszystko postanowione
Mój Adrian jak już widział w jakim ja wracałam stanie codziennie do domu jak to się na nich odbijało no slowem się do mnie nie można było odezwać bo od razu wara znerwicowana bylam strasznie a jak już cos mówiłam to tylko o pracy i Adrian w końcu zaraz przed świętami Bożego Narodzenia mówi pier****** ta praca bo tego nie wytrzymamy a poradzimy sobie jakoś no i później to w sumie psychiatra mi to podsunął że mogę mieć zasiłek z l4 i tak poszło ..
jutro zapytam lekarza o wypełnienie tego myślę że nie powinni robić problemu zwłaszcza że nie jest to orzeczenie lekarskie lecz zaświadczenie o moim zdrowiu ..
mówisz że kpina te komisje ? Tak myślałam że to tylko się tak nazywa a tak naprawdę pewnie wygląda to jak pojscie do zwykłego lekarza który jak bedzie miał dobry dzień to przyzna jak nie to nie ./
Napisałam do tej matkawariatka może mi odpisze ;)
Co do tych bet czytałam właśnie że lubią spowrotem się podnosić ;( ale ja już raz miałam że spadła na początku kwietnia potem po tyg znowu poszła do góry może się już skończy ta historia mam nadzieję
Aa odbiła a jajowód czysty był dalej ? Czy znowu się coś tam pojawiło ?

reklama
Ale chyba ciut szybko się nakręcasz.
8/9dpo (o ile jest w 100% potwierdzona usg) to mega, mega wcześnie. Rzadko kiedy cokolwiek komuś wychodzi. Rozumiem rozczarowanie tym duszkiem, ale to jeszcze kompletnie nic nie znaczy
Dzięki za te słowa rozwagi. Jakoś mnie zabolał ten duszek wczorajszy. Jednak można sobie mówić żeby się nie nakręcać a głowa i tak swoje robi :(
Racja, to wcześnie ale jakoś mnie to wszystko dobiło. Oh oby coś się jeszcze zmieniło, niby jeszcze czas.

Do góry