niezapominajka876
Fanka BB :)
Hehe progesteronu nadal nie ma…
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli ja też mogę niebawem dostaćMoże być w czasie jak poprzednie cykle - np krwawiłaś przez poronienie to np w następnym miesiącu może być miesiączka w czasie jak zwykle a może być też trochę później - sprawdzę kiedy ja dostałam okresu po cp i laparoskopii i kiedy po ostatnim biochemie (jak znajdę w kalendarzu) i edytuje odpowiedź
Edit: przy ostatnim biochemie w październiku 23r okresu dostałam dzień po terminie (3 dni wiedziałam o ciąży ale czułam ,że coś nie gra bo miałam skurcze w całym brzuchu, ciągnące w dół i w szyjce)
Kolejna ciąża była pozamaciczna - pierwszy dzień cyklu 10(do 14) listopada. 5.12 pozytywny test ciążowy ,od 7 lekkie brązowe plamienia i duphaston. 23.12 operacja,24.12 powrót do domu i 25.12 zaczęło się krwawienie/okres czyli jakby 45 dni od 1dc i trwał 6 dni
Kolejny okres miałam w 29 dc 22.01 i trwał też 6dni
No endometrium miałam powiększone 23 kwietnia w dniu przyjęcia 15.1 cm więc pewnie masz rację z tym złuszczaniemJa Ci się wcale nie dziwię. Ja się raz wystraszyłam zwykłej miesiączki pod prysznicem a co dopiero po poronieniu
Skurcze mogą być wywołane przez hormony, może endometrium się jeszcze złuszcza,macica pracuje żeby się oczyścić i może być napewno dyskomfort. Bierz nospe, ciepłe okłady i odpoczywajwstawaj z łóżka przez bok - to też trochę pomaga ,nie ciągnie tak
![]()
Dziękuję@MamaR A niech tam.. Nie jestem zapisana, ale cały czas sledze Was. Zachowam się jak hipokrytka, bo niekiedy sama zarzucałam ten błąd innym. Za co przepraszam, no ale muszę to napisać. Mimo wielu niepowodzeń, niepewności i w ogóle zrezygnowania a zarazem nadzieji, która w Tobie nie opadła.. To udało Ci się. Trzymam kciuki za Twoja ciążę oraz ciążę @penguinlicious![]()
Życzę Wam nudnych ciąż![]()
Teraz nikt nie zdobędzie na kreskach pucharu za ilość wykonanych badańDziękuję
Wszystkim Wam dziękuję kochane. Dziękuję że tu jesteście i wspieralyscie mnie, czasem ustawialyscie do pionuZa Was wszystkie trzymam kciuki i liczę że żadna tu nie będzie siedziała na kreskach tylko na wątkach mamusiowych. Przez te 10 lat nieraz płakałam na widok okresu, dwie ciąże straciłam ale też troje dzieci urodziłam. Najważniejsze to się nie poddawać
![]()
Potwierdzam. CRP 1,5 to nic. Przy przeziębieniu można mieć nawet 15.CRP 1,5 to praktycznie żaden stan zapalny... nie martw się jest dobrze. CRP to przy zwykłym przeziębienie miałam 11.
Mamy 1,3mn człowieka z bijącym serduszkiemNa razie FHR 96, ale bije równiutko i pani doktor powiedziała, że to nadal jest bardzo wcześnie, więc może być poniżej 100 i żeby się tym nie denerwować.
Gratuluję dziewczyny !Byłam dziś na wizycie. Wszystko jest w porządku. Ciąża w macicy. Ale mi ulżyło![]()