reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Może być w czasie jak poprzednie cykle - np krwawiłaś przez poronienie to np w następnym miesiącu może być miesiączka w czasie jak zwykle a może być też trochę później - sprawdzę kiedy ja dostałam okresu po cp i laparoskopii i kiedy po ostatnim biochemie (jak znajdę w kalendarzu) i edytuje odpowiedź:)

Edit: przy ostatnim biochemie w październiku 23r okresu dostałam dzień po terminie (3 dni wiedziałam o ciąży ale czułam ,że coś nie gra bo miałam skurcze w całym brzuchu, ciągnące w dół i w szyjce)
Kolejna ciąża była pozamaciczna - pierwszy dzień cyklu 10(do 14) listopada. 5.12 pozytywny test ciążowy ,od 7 lekkie brązowe plamienia i duphaston. 23.12 operacja,24.12 powrót do domu i 25.12 zaczęło się krwawienie/okres czyli jakby 45 dni od 1dc i trwał 6 dni
Kolejny okres miałam w 29 dc 22.01 i trwał też 6dni
Czyli ja też mogę niebawem dostać
Skoro powinna być 4 kwietnia nie było jej za to 7 zaczęło się plamienie o też był duphaston potem 20 zaczęło się krwawienie które z dnia na dzień było coraz mocniejsze i 23 znów szpital i resztę znasz
Więc może początkiem maja się zacznie .. tylko beta najpierw musi spaść do 0
Ale podejrzewam że w piątek gdybym zrobiła to już będzie zero
Ale zrobię dopiero w poniedziałek..
Mój do mnie zachodzi cały czas ale tłumaczę mu że musimy jeszcze poczekać dziś trochę pogadaliśmy bo nie dziwię mu się że jest głodny 🤤 i zrozumiał jak mu powiedziałam jaki proces teraz musi zajść
Czekam na 🐒 dopiero wtedy coś zadziałamy póki co jakoś przy majówce muszę się nim zająć może jakiś grillek w plenerze ;p
A ile dniowe miałaś cykle wcześniej ?

Ja Ci się wcale nie dziwię. Ja się raz wystraszyłam zwykłej miesiączki pod prysznicem a co dopiero po poronieniu 😱
Skurcze mogą być wywołane przez hormony, może endometrium się jeszcze złuszcza,macica pracuje żeby się oczyścić i może być napewno dyskomfort. Bierz nospe, ciepłe okłady i odpoczywaj :) wstawaj z łóżka przez bok - to też trochę pomaga ,nie ciągnie tak :)
No endometrium miałam powiększone 23 kwietnia w dniu przyjęcia 15.1 cm więc pewnie masz rację z tym złuszczaniem
dzięki ❤️
I tak się okropnie cieszę że organizm poradził sobie z tym wszystkim sam ! Ten patent z wstawaniem bokiem z łóżka przetestuje jutro rano ;)
bo muszę jechać do chirurga onkologa z tą dysplazją w piersi.
mam wizytę w końcu, żeby to omówić wynik biopsji bo już dwa razy przekładałam przez to wszystko co się działo
Edit. Boże g
Kochany 15.1 mm a nie cm 🫣 a zmiana czyli ten pęcherzyk przy prawym jajowodzie był 6,4 mm czyli też był mały chyba nie ?

@MamaR A niech tam.. Nie jestem zapisana, ale cały czas sledze Was. Zachowam się jak hipokrytka, bo niekiedy sama zarzucałam ten błąd innym. Za co przepraszam, no ale muszę to napisać. Mimo wielu niepowodzeń, niepewności i w ogóle zrezygnowania a zarazem nadzieji, która w Tobie nie opadła.. To udało Ci się. Trzymam kciuki za Twoja ciążę oraz ciążę @penguinlicious 😀
Życzę Wam nudnych ciąż 😀

@MamaR A niech tam.. Nie jestem zapisana, ale cały czas sledze Was. Zachowam się jak hipokrytka, bo niekiedy sama zarzucałam ten błąd innym. Za co przepraszam, no ale muszę to napisać. Mimo wielu niepowodzeń, niepewności i w ogóle zrezygnowania a zarazem nadzieji, która w Tobie nie opadła.. To udało Ci się. Trzymam kciuki za Twoja ciążę oraz ciążę @penguinlicious 😀
Życzę Wam nudnych ciąż 😀
Dziękuję ❤️

Wszystkim Wam dziękuję kochane. Dziękuję że tu jesteście i wspieralyscie mnie, czasem ustawialyscie do pionu ❤️ Za Was wszystkie trzymam kciuki i liczę że żadna tu nie będzie siedziała na kreskach tylko na wątkach mamusiowych. Przez te 10 lat nieraz płakałam na widok okresu, dwie ciąże straciłam ale też troje dzieci urodziłam. Najważniejsze to się nie poddawać 🍀☀️

Dziękuję ❤️

Wszystkim Wam dziękuję kochane. Dziękuję że tu jesteście i wspieralyscie mnie, czasem ustawialyscie do pionu ❤️ Za Was wszystkie trzymam kciuki i liczę że żadna tu nie będzie siedziała na kreskach tylko na wątkach mamusiowych. Przez te 10 lat nieraz płakałam na widok okresu, dwie ciąże straciłam ale też troje dzieci urodziłam. Najważniejsze to się nie poddawać 🍀☀️
Teraz nikt nie zdobędzie na kreskach pucharu za ilość wykonanych badań 🤣🤣

reklama
Mamy 1,3mn człowieka z bijącym serduszkiem 🥹 Na razie FHR 96, ale bije równiutko i pani doktor powiedziała, że to nadal jest bardzo wcześnie, więc może być poniżej 100 i żeby się tym nie denerwować.

Byłam dziś na wizycie. Wszystko jest w porządku. Ciąża w macicy. Ale mi ulżyło 😍
Gratuluję dziewczyny ! ❤️
Życzę Wam wspaniałej i spokojnej ciąży 🥰

Do góry