MamaR
Fanka BB :)
Można na drugi dzień po owulacji przez 10 dni dwa razy dziennie.Ile dni po owulacji lekarz kazał wam brać duphaston? To można od razu jak pęcherzyk pęknie czy trzeba trochę odczekać?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Można na drugi dzień po owulacji przez 10 dni dwa razy dziennie.Ile dni po owulacji lekarz kazał wam brać duphaston? To można od razu jak pęcherzyk pęknie czy trzeba trochę odczekać?
Tak liczę i nie zgadza się , w środę owulacja to w następną środę jest 7dpoPo co tak wcześnie chcesz testować? W środę by był dopiero 6dpo, jeśli była teraz w środę.
Ja zawsze miałam przepisywany dopiero jak było ciałko żółte.bo przeważnie szłam jakieś 2/3dni po owu sprawdzić czy pęcherzyk pękł i wtedy dostawałamIle dni po owulacji lekarz kazał wam brać duphaston? To można od razu jak pęcherzyk pęknie czy trzeba trochę odczekać?
I to już dzisiaj masz robić? Ja się chyba spokojniejsza czuję, jak wiem że pęcherzyk ma przynajmniej te 20-21mm.Ja po wizycie pęcherzyk 18.3mm więc śmignął od wczoraj 3mm.jeszcze raz próbujmy z zastrzykiem i zobaczymy co z tego wyjdzie.nie chce w tym cyklu duphastonu bo chce jak normalny człowiek zaczekać do spóźnienia miesiączki a nie zastanawiać się czy mogę już odstawić czy nie.swoj progesteron zawsze mam ładny więc myślę że to zupełnie niepotrzebne.także teraz trzeba dalej działać i cierpliwie czekać na efekty![]()
To nadal jest za wcześnie, ale później pisałaś, że to tak just for fun, więc luz. Co kto lubiTak liczę i nie zgadza się , w środę owulacja to w następną środę jest 7dpo![]()
Tak,ale dopiero w okolicach godziny 21.to pęcherzyk jeszcze zdąży trochę podrosnąć według lekarza.w czwartek o 16 było 13.8mm,wczoraj o 9 miał 15.3mm,dziś o 9 18.3mm.wiec lekarz oszacował że w tym tempie o 21 powinno być w okolicach 20mm właśnie.a jeszcze zanim zastrzyk zadziała to zdąży trochę podrosnąć.w zeszłym cyklu podawałam przy 22mm i u mnie to już mogło być trochę za późno,więc teraz spróbujemy tak.I to już dzisiaj masz robić? Ja się chyba spokojniejsza czuję, jak wiem że pęcherzyk ma przynajmniej te 20-21mm.
A ty nie zaczęłaś przypadkiem od wczoraj brać duphastonu ?Taka sytuacja u mnieRobię te testy od wtorku i cały czas był minusik a dziś mówię , a zrobię sobie jeszcze raz i dwa plusy wyszły czyli pik
Czyli dopiero dziś lub jutro owulacja.
A z tego co pamiętam, to nie było tak, że w środę mały był ten pęcherzyk i lekarz oceniał że w sobotę owu?Taka sytuacja u mnieRobię te testy od wtorku i cały czas był minusik a dziś mówię , a zrobię sobie jeszcze raz i dwa plusy wyszły czyli pik
Czyli dopiero dziś lub jutro owulacja.