reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Klaudyna pogoda rzeczywiście u nas dziś super, my już od rana w ogródku siedzimy, Laura rozpracowuje moje balkonowe kwiatki :errr: a mały śpi w chuście. U nas dziś noc super, jedzonko o 22, 3 i 7, Igor nie chciał mi dziś odbić w nocy a mimo to spał spokojnie i nawet do łóżeczka dał się wyeksportować :)

reklama
Schauma ja ją ci zazdroszczę że masz ogródek :-D no i super noc za wami ja nie mam kiedy odłożyć małej bo prawie nie śpi i pewnie by się rozbudzila a tak mam ja przy sobie i chociaż troszkę pospimy. Co do chusty ja uczę się wiązać z filmików jakoś ciężko mi idzie, martwię się że coś nie tak zrobie i małej krzywdę jakąś zrobię :-(

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaka masz chustę? Kieszonka to bardzo łatwe wiązanie poćwiczyć sobie na jakiejś lalce i na pewno się uda :)

Klaudyna jeszcze trochę i mam nadzieję że problemy brzuszkowe zaczną nas opuszczać, a Ty jesteś jeszcze tydzień do przodu :) Ja mam elastyczną chustę i tylko jedno wiązanie znam, byłam kiedyś na warsztatach wiązania ale teraz na you tubie sobie musiałam przypomnieć. Najgorsze jest u nas to że nie ma kiedy odpocząć w dzień po cięzkiej nocy, bo nawet jak maluszek śpi to starszej trzeba pilnować, a rzadko się zdarza że dwójka naraz śpi. Nie wiem jak mogłam narzekać jak Laura była mała i mi marudziła, a miałam tylko ją jedną :) A Igor to jest taki wydzierus na żarcie, jak tylko miną 2h od końca poprzedniego karmienia z zegarkiem w ręku to w ryk i to taki że tylko żarcie uspokaja nic innego. No chyba, że prześpi porę karmienia :)

A z dobrych wieści to moja koleżanka chce sprzedać wózek spacerówkę bliżniaczą jedna obok drugiej ok 76 cm szeroka więc nie jakaś ogromna. Rozkładana jest na płasko i co ciekawe można do niego włożyć taką małą gondolkę i wozić też niemowlaka który jeszcze nie siedzi więc coś dla mnie. Jedyne co to mówi że jest dosyć mocno zużyta ale chce oddać za grosze więc się skuszę i w razie czego będę mogła z dwójką jechać na dłuższy spacer.

I jeszcze Wam się nie chwaliłam, że od maja wracam na fitness, dziś idę pierwszy raz wieczorem. Na razie będę chodzić dwa razy w tygodniu we wt i czw.

Wczoraj byłam na wizycie u grzebacza po porodzie i połogu. No i wyszedł temat antykoncepcji. Ponieważ w szpitalu odmówili mi podwiązania jajowodów, zdecydowałam się na wkładkę domaciczną mirenę. Jednak żeby ją założyć nie mogę karmić piersią a my póki co tylko na cycu jedziemy. Liczyłam, że pokarmię małego tak samo jak starszaki 2-3 lata ale z powodu założenia wkładki pokarmię chyba tylko 6m-cy... Szkoda mi małego odstawić od cyca tak szybko ale na mini pigułce, którą dostałam Limetic nie czuję się dobrze zabezpieczona, przy Julce brałam Cerazette i źle się po niej czułam.

Kacperek od 2-3 dni mniej ulewa a nie raz chustał i chlustał, konca nie było. Z brzuszkiem też mniejsze problemy, więc mam nadzieję, że powoli wyrasta... Nadal jednak podaję Sab simplex, delicol i floractiv

Hej dziewczyny:) Schauma już Ci zazdroszczę tego fitnessu, chociaż sama nie narzekam bo w ciągu 2 tygodni spadło mi 16 kg ale jeszcze 5 kg zostało, ale wiadomo że to ciało jest jak narazie niezbyt zadowalające. Jdnak po cesarce muszę troche poczekać.
Do dziewczyn które miały cesarkę, z lewej strony zrobiło mi się takie zgrubienie na cięciu czy to ten bliznowiec? Co z tym zrobić żeby tak nie zostało?

Schauma zazdeaszczam :) ja zakupilam dwie plyty Chodakowskiej, od wczoraj juz cwiczylam z nia, ale poki co nie mam kondycji... Od tego tugodnia chyba uskutecznie tez bieganie.

Ja mam jutro wizyte u ginki i musze sie zdecydowac na tabletki chyba...

reklama
Do góry