reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ajjj współczuję mdłości i życzę żeby szybko przeszły oj znam to znam :crazy:
MiLadyyy połówkowe to 22-24tydz a teraz 12-13 to usg prenatalne- można i warto iść z mężem, będziecie dokładnie dzidzię podglądać :tak:
Dla mnie w ogóle gorące kąpiele są nie za zdrowe, z resztą mam problem z naczynkami więc nie korzystam no i w gorącej kąpieli mi słabo, lubię za to ciepłe, letnie i do takich nie ma przeciwwskazań :happy:

reklama
Marita od czasu do czasu podskoczę do szkolnej pielęgniarki żeby mi zmierzyła ciśnienie, jak na razie jest ok -książkowe, zauważyłam, ze jak zaczynam wymiotować to skacze mi ciśnienie, chyba ze zdenerwowania, że "znowu", ale później wraca do normy po paru minutach. Ogólnie ja należę do tych, które mają dziwną fobię i strach przed wymiotami - od 2 tygodni fobia przeszła ;-) teraz się tylko modlę o jakiś kibelek, krzaki, albo cokolwiek gdzie można żołądkowi ulżyć :eek:

Bafinka.... zawsze jest to 20% choc wiem jak to brzmi.. ja tez przez to przeszlam :(

Lunka trzymaj się tam!!

kurcze jakies fatum nad nami zawislo czy co...

bluelovi dziękuję :* :) oj, wyczekane, od razu wam napiszę co uslyszalam :)
co do kurtek na chlodniejsze dni to zobaczę jak bedzie z brzuszkiem, moze zmieszcze sie w moje, a jak nie... moze cos kupie albo bede latac w rozpietych, tu w UK zimy bardzo lagodne sa :)
powodzenia u gina! :)

Etka! o cholera! az sie przerazilam jak przeczytalam Twój opis porodu! :( i jeszcze ta kosc ogonowa... bardzo mi Cię szkoda i mam nadzieję, że zadnej z nas to nie spotka.

marzenka ale kochana jesteś :*
przykre jest to, ze takie różne zle rzeczy przytrafiają sie ludziom... :(

Mam nadzieje ze zadnej z was tutaj nie przerazilam! ;) Tez zycze tego zeby to sie nie przytrafilo zadnej z was calego serca!!
Piszac o tym powinnam w sumie dodac ze gdyby ktoras z was kompletnie nie dawala rady sama to nie bojcie sie poddac I poprosic o cesarke. Mi w sumie to lekarz od razu zasugerowal po ponad gdzienie moich staran, mowiac ze moge tak probowac pchac przez nastepne 3-4godziny a I tak to na nic bo moje dziecko ani chcialo w dol :P ale ja uparcie mowie ze nie dam rade I tak walczylam kolejna godzine. Zalowalam pozniej ze nigdy nikt mi nie powiedzial o potencjalnych nastepstwach albo nawet o tym, ze to nic zlego nie urodzic samej.
Ja tak chcialam przezyc ten moment jak malenstwo wychodzi.. I chociaz panicznie sie balam tlumaczylam sobie ze skoro inne dziewczyny daja rade to dam I ja. Nie wiem byc moze moja mala historyjka pomoze komus.
U mnie to tez z tym proodem bo nie doscze byl wywolywany w 38tyg to I moj lekarz podobny to jeden z lepszych od cesarek gdzie rodzilam wiec moze I dlatego bez wachania sie zgodzilam. Do tego ja to rodzilam w Kanadzie. Nie wiem na ile to moze byc roznica. jak bylam w ciazy to gdzie czytalam ze w PL to trzeba nie tyle placic co i zamawiac jakies tam znieczulenia czy cos tam. Przepraszam ale nie dosc ze nie pamietam to i kompletnie nie kojarze juz procedur. Prawda tez jest taka ze nie mam zadnej znajomej w PL by nawet moc porownac pracedury. Bede sie dowiadywac od was. Ale co tam, nie wazne gdzie ktora rodzi. Wazne abysmy wszytkie byly w zdrowiu i nasze malenstwa! :)

Dżoana zaraz będę uzupełniać listę to już cię dopisuję :) Nie ma jeszcze wszystkich dziewczyn bo nie wszystkie mi napisały a mi trudno wszystkie wyłapać chociaż pamiętam że ciebie pytałam tutaj o termin to może przeoczyłam- nie gniewaj się zaraz cię dopiszę :)
Juz nie moge sie doczekac jak I ja dolacze do tej listy ale to pewnie za pare tyg bede w stanie podac wam daty...

Dziewczyny, czy słyszałyście że w ciąży, a przynajmniej w ostatnim trymestrze, nie można brać gorącej kompieli, bo przyspiesza poród?
Mama powiedziała mi dzisiaj coś takiego, a ja uwielbiam gorące kompiele :-/

Ja osobisice znalam dziewczyne ktora podczas goracego prysznicu zaczela rodzic w 37tyg! Ona podobno brala takie gorace ze az skora byla czerowona!!
Ja wiedzac ze bede miec wywolywany podod to dzien przed pojsciem do szpitala tez zielam goracy prysznic I nic nie wywolal. Jednak ja to w sumie ten jeden raz bralam tak goracy prysznic. Tamta dziewczyna pdoobno regularnie takie super gorace brala.

Mdłości, mdłości, wymioty, wymioty. Już nawet nie wstaję z łóżka, tylko leżę z miską obok. Kiedy to się skończy?
Trzymaj sie kobitko!!!
W mojej 1szej ciazy to pamietam od 9tyg sie zaczelo I trwalo az do 12tego. Jak ja nienawidzialm tego stanu!! To tak jakbys wogole nie miala kontroli nad swoim cialem. Dla mnie to byla masacra! Najgorsze to byla ta niewiedza kiedy sie to skonczy!??? Choc u mnie to trwalo 3tgy dla mnie to bylo cala wiecznosc........ Podobno po 12tyg `zazwyczaj` powinny te objawy przechodzic. Chociaz reguly eni ma ale trzymaj sie moze tego ze po 12tyg minie! Najwazniejsze to optymizm choc wiadomo bedac w takim stanie to cala logika siada :)

Ostatnia edycja:
Ja kupilam jeden zestaw caly bialy a ten wiekszy jest bialo-szary plus dwie pary antydrapek tez szare:) zakupy oczywiscie pokaze ale dopiero w niedziele jak bede juz w pl i przy komputerze:) dzis kupilam jeszcze body w sówki dla brata bo mu sie dzidzia za miesiac rodzi - dalam 3 funty w h&m kids.
Lunka to ja honorowym dawca krwi bylam a tam igla gruba:D teraz niestety nie moge ze wzgledu na ciaze.
No ja ogolnie tez uwazam ze to troche szybko na zakupy ale chcialam skorzystac z okazji bo i tak musimy ta kase tutaj wydac bo nie oplaca sie teraz funtow znowu na zlotowki wymieniac.

Ja kupilam jeden zestaw caly bialy a ten wiekszy jest bialo-szary plus dwie pary antydrapek tez szare:) zakupy oczywiscie pokaze ale dopiero w niedziele jak bede juz w pl i przy komputerze:) dzis kupilam jeszcze body w sówki dla brata bo mu sie dzidzia za miesiac rodzi - dalam 3 funty w h&m kids.
Lunka to ja honorowym dawca krwi bylam a tam igla gruba:D teraz niestety nie moge ze wzgledu na ciaze.
No ja ogolnie tez uwazam ze to troche szybko na zakupy ale chcialam skorzystac z okazji bo i tak musimy ta kase tutaj wydac bo nie oplaca sie teraz funtow znowu na zlotowki wymieniac.

Pierwsze zakupy dla maluszka to super fajne uczucie! Pamietam ze ja tez bardzo wczesnie kupowalam. Potem przez dwa tygodnie codziennie ogladalam, dotykalam I sie wzruszalam :tak:. Tez wtedy nei wiedzialam plci wiec kupowalam zielone czy zlote kolory. Dzidzius mial byc wiosenny wiec takowe kolory mi przypasowaly wtedy :-D.

Ja teraz to w sumie wykorzystam to co mam ale wam to gratuluje zakupow I ciesze sie z wami przypominajac sobie te radosci.

Ja mam wizytę 21 września ..badanie krwi i usg....cały panel genetyczny

Marzenka wspaniale! To juz tuz tuz...oby wszystko wyszlo super!

Ja nie moge sie doczekac moich badan I przede wszystkim potwierdzenia ciazy U mnie tutaj to jest tak przewaznie ze zazwyczaj robia badania te 1sze usg to ok 12tyg. Pamietam ze w mojej 1szej ciazy to wrecz wymisilam w 10tyg! Jak zagladalam na fora I czytalam ze wiele dizewczyn w PL juz w 10tyg mialo po 2 usg!! a ja zadnego. Ciekawe jak teraz bedzie.

pozdrowienia

bluelovi to super że infekcja już zniknęła. Uwielbiam jak piszecie takie dobre wiadomości. Napisałaś że kolejny dzidziuś będzie duży? Czyli pewnie ktoś jest z Was wysoki? Ty - mamusia lub tatuś? :happy:

U mnie raczej nie będzie wysoki, bo ja mam 162 cm a mój mąż 169 cm.

andziorek - mój dzidziuś też na razie nie wiem do kogo jest podobny.... ;-)
A najlepiej mój mąż go skomentował: "jaka duża głowa" - no myślałam że padnę :-D

marzenka - to chyba pierwsza będziesz miała USG prenatalne? (21 września), Czy jest ktoś kto będzie miał wcześniej?
Ja dopiero 2 października.

reklama
W pl ubrania sa bardzo drogie, dlatego ja z zakupem większości chciałabym poczekać do wyprzedaży, pewnie juz wtedy będę znała plec.

Zawsze mylę genetyczne z prenatalnym ;-) wiec ja idę na genetyczne w czwartek 17ego i pamiętam ze któraś z dziewczyn ma w ten sam dzień.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry