• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Oda ja pewnie zacznę brać witaminy od następnej wizyty. Mysle ze jak lekarz tak mówi to nie zaszkodzi :tak: Zreszta pamiętam, ze jezeli chodzi o witaminy to co lekarz to inna opinia, mój ginekolog z pierwszej ciąży kazał mi odstawić witaminy w 3 trymestrze bo wg niego byly juz niepotrzebne a tylko mogly zwiekszac wagę urodzeniową.

reklama
Dostałam też skierowanie na badania na fundusz : morfologia, mocz, WR, HIV,TSH, HCV,HBS , obciążenie 75 g glukozy na czczo, po godzinie i po 2 godz. ( z racji cukrzycy ciężarnych w ostatniej ciąży)
Prywatnie mam zrobić toksoplazmozę IGM, IGG bo jej nie przechodziłam i antyciała przeciwko różyczce. Cytomegalii nie muszę robić po w poprzedniej ciąży 2013r. wyszło w badaniach, że ją przechodziłam i to dawno.
Z leków dostałam Infolic zamiast zwykłego kwasu foliowego i Lactovaginal , bo mam małą kwasowość w pochwie. Następna wizyta u gina za miesiąc wtedy poda mi dokładną datę porodu , bo z tym jest problem...
Według ostatniej miesiączki 05.06 powinnam być w 8/9 tyg. ciąży ale cykl mi się popaprał i wiem a lekarz to potwierdził, że ciąża ma 4/5 tyg. Także jak będzie na następnym usg widać zarodek , to zmiwrzy maleństwo i poda dokładną datę porodu ( pierwszy raz mam takie z tym zamieszanie)

To moje testy i zdjęcie usg z kropkiem :)

Załączniki

• WP_20150730_004-crop.jpg
    WP_20150730_004-crop.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 177
  • WP_20150730_019-crop.jpg
    WP_20150730_019-crop.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 176
Witajcie...
Dawno mnie na forum BB nie było ale 3 dni temu zrobiłam test- pozytywny, wczoraj znów i dziś.. (jak widać, nie wierzę :P ). Wszystkie testy wyszły w ciągu kilku sekund.
W poniedziałek mam lekarza i zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek będzie już coś widać ale chcę iść gdyż w piątek jedziemy na tydzień do Włoch i nie chcę ryzykować bez rozmowy z lekarzem.
Mam nadzieję,że razem wszystkie dotrzemy do szczęśliwego finału!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry