reklama

Kwietniowe mamy 2016

W poprzedniej ciąży brałam centrum materna a od 20tc centrum materna dha. Teraz łykam falvit mama, bo jeszcze karmię piersią moją niespełna dwulatkę. Potem przerzucę się chyba na pharmaton matruelle jak się falvit skończy.U mnie o ciąży wie tylko mąż i moja mama i na razie tak zostanie.

reklama
Ja jeszcze nie biore witamin ale już lekarza zaczął mi "reklamować" Pregna plus. Dostałam gazetkę, ulotki i karta ciąży jest przez nich sponsorowana. Podobno to najlepsze witaminy... Bardzo mi się to nie spodobało bo to takie wciskanie na siłę produktu.

Witajcie po weekendzie ;)
Ja dzisiaj też powtórzyłam test i dziś już nie blada a gruba, piękna kreseczka ;) hihihi
Termin 03.04 z om bo wcześniej wydawało mi się że 2, mała różnica co prawda no ale niech będzie jasne :-D
Co do objawów to z moczem owszem też tak mam, muszę wstawać w nocy ale poza tym czuję się świetnie zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, wtedy już od początku odrzucało mnie od smaków, zapachów, brzuch twardniał jak tylko pochodziłam dłużej a teraz zupełnie nic, nawet od czasu do czasu ćwiczę zestawy delikatne dla kobiet w ciąży ;) I też tylko folik biorę póki co bo jeszcze czekam na wizytę i co lekarz powie, nawet nie wiem jakie tu są witaminy ;)

Polianna ja mam następną wizytę 26.08 więc łączę się w bólu. Z wit. falvit mama nie jestem zadowolona, bo jest w nich wit.A, z którą trzeba uważać. Lepiej jak jest pod postacią beta karotenu jak np.w centrum materna. Dlatego zamierzam je zmienić a zorientowałam się w składzie dopiero po zakupie.

Renia a jakie treningi teraz robisz? Ja przez ponad dwa lata ćwiczyłam z Chodakowska i teraz przerabiam jej treningi pod ciążę, zamieniam ćwiczenia i unikam cardio :happy:

reklama
Na youtubie są zestawy przygotowane przez Angelikę Piórko dla kobiet w ciąży, jest ich pełno, można wybierać ;) Ja wcześniej też biegałam i ćwiczyłam wszystko już chyba co jest na youtubie :D z Chodakowską, Mel B., fittapy, Rebeca Louise, Jillian... zmieniałam sobie żeby mi się nie nudziło ;) I teraz też nie mam zamiaru rezygnować z ruchu o ile oczywiście lekarz mi pozwoli ale jak mówię na razie dobrze się czuję a wręcz po ćwiczeniach nawet lepiej ;)

edit: to moje na razie 2 ulubione- https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g
https://www.youtube.com/watch?v=TMYcm2ZFHRQ

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry