reklama

Kwietniowe mamy 2016

witam nową mamusię:-)

Ja też po wizycie, ufff kolejny tydzień zaliczony:tak: może to głupie ale na razie tak zyje z tygodnia na tydzień, odfajkowane, upewnione ze wszystko ok i dalej do przodu:-) na usg dzidzia najpierw spała a później tak podskakiwała, chyba ja głowica od usg wkurzała. Mój dzidziuś na dziś z usg 12+2dni CRL 49mm czyli już wyprzedza a ponad tydzień:-) ale tak na szybko gin stwierdził ze fałda jest mała i wyszło mu 1,5 także stwierdziłze raczej nie muszę się obawiać ZD:-) ale to tylko to sprawdził bo usg genetyczne mam we wtorek. Uspokoiłam się i do wtorku jakoś dożyję;-):-D ciekawa jestem czy poznam płeć, badanie będę miała w klinice, maja tam super sprzęt ale będzie to dopiero 12tc więc raczej się nie nastawiam. Dziś z nudów obejrzałam kalendarz chiński i wyszło ze niby będzie chłopiec, z córą się sprawdziło ale wiecie to jak wróżenie z fusów więc z przymrużeniem oka to traktuję. W sumie to sama nie wiem co bym wolała, chyba obojętne ale chciałabym już wiedzieć

reklama
SzczęśliwaAga - w pierwszej ciąży poczułam ruchy w skończonym 16 tygodniu, trwającym 17tc. Było to po moim weselu ;) Chyba tak roztańczyłam brzuch,że się córa oburzyła. W drugiej ciąży też ok 16 tygodnia . A w tej...nasłu****ę. Czuję coraz częściej takie pukanie w podbrzuszu, bąbelki ale nie umiem jednoznacznie jeszcze stwierdzić czy to dzidziol czy jelita ( na początku chyba to trudno odróżnić). Tak więc nie emocjonuję się jeszcze tylko obserwuję dalej.

Kitki - teoretycznie lekarz może spróbować obstawić płeć w tym czasie, tak było u mnie na przykład. Jednak najpierw lekarz powiedział, że na 90% dziewczyna a następnie zapytał co mamy w domu ;) Gdy dowiedział się,że dwie panienki to zażartował "No to obym się pomylił" :P Później już nie obstawiał tak bardzo płci tylko stwierdził,że na 100% powie nam w 16 tygodniu. Badanie mam niestety za 2 tygodnie i umieram z ciekawości ;)

A ja nadal walczę z infekcją. Niby jest mniejsza, niby kaszel nie taki, gorączki nie ma ale trwa to już pełne 3 tygodnie,za chwilę poleci 4 tydzień i mam już tego serdecznie dość. Skusiłam się na antybiotyk zapisany przez lekarkę "gdyby nie przeszło". Takie bakterie (o ile to bakterie) też dziecku nie służą.:crazy:

Kiki dziękuję za odpowiedź, ja uważam, że dobrze zrobiliście posyłając córkę do przedszkola, kontakt z dziećmi jest bardzo ważny no i radość jaka z tego jest, zdaję sobie sprawę, że dla mamy to ciężka sprawa i stres ale u was wszystko dobrze się skończyło i oby u nas w przyszłości też tak było, ja chciała bym wcześniej córcię posłać, ona lubi dzieci i na pewno by się dobrze czuła wśród nich i nauczyła by się dużo, choroby zawszę będą, nie zależnie od tego czy dziecko jest w domu czy chodzi do szkoły czy przedszkola,dla mnie ważniejsze jest to że córeczka by miała kontakt z innymi dziećmi i że przedszkole jest bardzo ważne dla prawidłowego rozwoju dziecka i tak na pewno w wieku 3 lat bym ja posłała więc te kilka msc wcześniej nie robią różnicy, ale nie myślałam o prywatnym przedszkolu dlatego pewnie na przyszły rok jeszcze się nie uda
Lunka mi włosy nie wypadają ale głowa mnie boli czasami i to bardzo
Renia u mnie się nie sprawdził ten przesąd bo z córcią w ciąży wyglądałam bardzo dobrze( ale skromnie ;-) ) a teraz nie wiem kto mieszka w brzuszku a cerę mam kiepską ciągle coś mi wyskakuje
Martita ja w rossmanie kupuje i tak kupiłam oliwkę na rozstępy ciekawa jestem czy coś pomoże na mój duży brzuchol :-P
Beata super,że ok i że to może chłopczyk :-D
SzczesliwaAga różnie bywa z ruchami każda mamuśka czuje w innym czasie, ja poczułam już w 16tc
Antus witaj i gratulacje :-)
Polianna zdrówka :-*
ja dzisiaj zaliczyłam bliskie spotkanie z WC w sklepie, u mnie 2 trymestr i jak na razie nie ma poprawy, do tego jestem ciągle zmęczona i bez sił,kiedyś to mienie co nie :-D ?! Jutro idę do lekarza skontrolować ten palec mój bo wygląda to kiepsko, stan zapalany a w ciąży to może zaszkodzić maleństwu, uciekam spać, dobrej nocy

Hej,

ja po wczorajszej wizycie troszke się zasmuciłam. Może to niedojrzałe, ale tak bardzo marzyłam o dziewczynce, raczej nie planujemy już kolejnego potomstwa i miałam nadzieje, że tym razem będę miała swoją Małą dziewczynkę. Lekarz oczywiście nie na 100% ale raczej przekonaniem stwierdził, że będzie chłopiec. Pozatym wszystkie pomiary ok i termin z usg taki sam jak z om.

marciosz - to nic złego :) Kwestia przyzwyczajenia się, pomyślenia o tym inaczej... Nie wiem czy to Ciebie pocieszy,co prawda różnica między moimi dziewczynami jest trochę mniejsza ( 2 lata 8 miesięcy) ale żałowałabym strasznie gdyby Lilka była chłopcem. To niesamowite jaki one mają wspólny świat. Stworzyły swój własny język, znaki których nie rozumiem. Są zaangażowane w siebie i tak bardzo się cieszę, że są dwie.

Swoją drogą,że ja też miałam mieć dwójkę :) i koniec- nigdy trzeciego.
Lekarz obstawiał na ostatniej wizycie kolejną dziewczynkę.

Dzieńdobry ;) U nas dziś rusza to malowanie farby już wymieszane, mąż się zabiera :happy:
Marciosz to tak jak u mnie było, chłopca mam i choć intuicyjnie od początku też tak czułam bardziej na chłopca jak mi lekarz powiedział ostatnio że chyba chłopak to było mi trochę przykro... ale szybko przeszło! Teraz to nie wiem co by było jakby mi powiedział że jednak nie bo to jeszcze nie takie pewne i choć starałam się nie nastawiać to już tak myślę o chłopcu drugim i bardzo się cieszę :) Ma już nawet imię wybrane :-D 26 mam wizytę i czekam, mam nadzieję że się pokaże ładnie i już będziemy mieć pewność

Kurcze nie wiem. W książeczce mam napisane tylko moją wagę, moje ciśnienie, który tc . niżej jest zapisane tylko tętno dziecka 150, i zalecenia, bo miałam małą infekcję. Ale jak robił usg, to mówił, że dziecko jest zdrowe, ma ręce i nogi i paluszki, kręgosłup, oczka, nos, że wszystko ma na miejscu.

reklama
Cześć Dziewczyny :) Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz odważyłam się przywitać ;) Strasznie zazdroszcze wszystkim, które znają już płeć Maluszka. USG genetyczne miałam robione tydzień temu ale Dzieciak nie chciał się "zaprezentować" od odpowiedniej strony ;) Wizyta u mojego gina dopiero za 2 tyg., ale tam jest słabszy sprzęt i nie wiem czy coś będzie widać.... Nie mogę się już doczekać!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry