MiLadyyy, ale przecież Ty masz 14 tydzień, dziwne by bylo jakbyś już czuła ruchy. Spokojnie, masz jeszcze sporo czasu. Ruchy zazwyczaj czuje się koło 18-20 tygodnia i tak też rozpoznaje się połowe ciąży. U nas na forum dziewczyny bardzo szybko poczuły ruchy , w realu nie znam kobiet, które już w 14 tygodniu coś czuły, przecież dzidzia jest taka malutka, że na pewno jelita mocniej pracują niż ona.
Ja też jeszcze nie czuje i uważam, że to zupełnie normalne. Jak po 20 tyg nie poczuje to zaczne się martwić.
Ja karmienie wspominam niezbyt pozytywnie ale to dlatego, że miałam strasznego ssaka, w nocy jadł dwa razy po godzinie i to tak przez pierwsze 4 miesiące więc byłam umęczona, ale jeśli chodzi o diete to przez pierwszy miesiąc jadłam lekkostrawnie, chociaż owoce wciągałam jak leci. Później jadłam i pizze i cebule i grzanki czosnkowe, nigdy mu nic nie było. Karmiłam tylko 5 miesięcy i bardzo walczyłam jeszcze, ale miałam tak trudną sytuacje rodzinną i tyle stresów, że mleko się skończyło , a ja nie miałam już sił psychicznych, żeby walczyć o dobry nastrój i powrót laktacji. Teraz myślę, że będzie lepiej i dłużej, bo sytuacja inna, a ja jeszcze bardziej nastawiona na naturę.
Niestety nie mam planów na wieczór, a szkoda...mógłby mój coś zaproponować... bo ostatnio czuje się mocno zaniedbana.