reklama

Kwietniowe mamy 2016

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj o 18:20 idę na usg 4d połówkowe. Mam nadzieję, że w końcu poznam płeć dziecka i wiecie, co?
Chyba jest ze mną coś nie tak :/ Z jednej strony bardzo chcę poznać płeć, a z drugiej strony - jednego dnia bardzo chciałabym żeby to był chłopczyk, a innego żeby to była dziewczynka. I generalnie, co by nie było to strasznie się stresuję tym, że dzisiaj być może poznamy płeć...
Wiem, że jak tylko się dowiemy to będziemy bardzo szczęśliwi, ale teraz sama siebie nie rozumiem :eek:
Zawsze marzyłam o "parce" - nie lubię tego określenia - a z drugiej strony myślę o tym, że w tej chwili mamy dwa pokoje, a pokój córci jest szaro-różowo-biały i gdyby to był chłopczyk to czeka nasz spory remont :/
ahhh.... chyba w d.... mi się poprzewracało :D

reklama
Kitki moja endokrynolog kazala mi wybrac witaminy w których jest 100 lub 150 jodu, te z 200 odradzila. Femibion ma 150 wiec jest ok, ale juz mama dha 200 wiec za dużo wg mojej Endo.

Barba blue poradzisz sobie kochana nic sie nie .artw zaduzo o tym myslisz :) dasz rade jestes mama a to siła wyzsza :)

Antuś daj znac po usg jak dzidzia :)) nieprzejmuj sie to normalne takie rozterki ;) ale dzis juz powinny rozwiac sie twoje watpliwosci :))

Klaudyna trzymam kciuki na ktora masz wizyte ??

Ja na 13 jade z wojtusiem do szpitala na onkologie na usg tej pachy czy mu sie tam nic nie odrasta po tej operacji .prosze o kciuki :)

Moze i ja na dzis sie zapisze na usg do medicusa albo na jutro :) zdzwonic sie musze z mezem o ktorej konczy prace :)

SzczęśliwaAga bardzo smutne, że musisz żyć z taką teściową pod jednym dachem. Ja mam fajną teściową, ale nie chciałabym mieszkać z nią ani z moją mamą. Fajnie jest jak mieszkamy sami :tak: To jest nie ludzkie z jej strony traktowanie Ciebie w ten sposób :sorry:
Postaraj się nie przejmować nia i nie denerwować...
amko witaj w naszym gronie :-D Co do ryb, to u mnie jest odwrotnie, nie mogę patrzeć na ryby :no:
Ja na USG 3/4d wybieram sie po Nowym Roku czyli jakoś ok. 25tc. W poprzedniej ciąży byłam w 30tc i już tak fajnie było widać buziulkę córeczki :tak:
Klaudynaaa czekamy na wieści z wizyty i trzymam kciuki &&
BarbaBlue może początki bedą ciezkie, ale pomyśl że Twoje dzieciaczki beda miały dobry kontakt, wspolne zabawy... U mnie będzie :-D 6,5 roku róznicy i początki pewnie będą fajne, córcia będzie pomagać ale pewnie będa kłótnie za kilka lat :-p
Kitki ja też od 6 spac nie mogłam, ale żeby nie budzić domowników to tak leżalam ponad godzinę i w sufit sie patrzyłam
Anus26 to pewnie przez hormony masz mętlik w głowie:-D jak sie dowiesz płci to wszystkie mysli w głowie sie poukładają :tak:
bluelovi trzymam kciukasy && wszystko bedzie dobrze...

Mi weekend miną na leniuchowaniu, napisałam już listę wyprawki dla malucha i dla siebie do szpitala. Robię to wcześniej, bo pewnie mi sie coś przypomni i co chwile będą poprawki i dopisywanie.
Mam nadzieję, że mój synek nie zamieni się juz w córcie bo zaczęłam kompletować ubranka. Na razie tyle co dostałam i upolowałam w lumpku, ale wszystko typowo chłopięce. Wrzucę później zdjęcie do wątku z zakupami...
Miłego poniedziałku, zajrzę później.

Szczęśliwa Aga .. teściową się nie przejmuj... zobaczysz jak się urodzi dziecko , to TY będziesz dyktować warunki, bo teściowa się osika .... tak jest zawsze.... w ciąży się takie babsko nie interesuje ale jak już się urodzi to najlepsza babcia... a wtedy ty będziesz jej mogła pokazać , jak się można źle czuć przez różne sposoby traktowania i mówienia

Klaudyna - ja mam dzisiaj wizytę...boje sie strasznie.... brzucha mi wcale nie widać... nie czuje ruchów dziecka... i jestem ciekawa co z płcią...

Antuś- mam tak samo jesli chodzi o płeć... jednego dnia myśle, że bardzo chce chłopca jednego ze dziewczynkę... jednego mi to obojętne byle bylo zdrowie.... chyba nam hormony buzują...

Kitki ja mam Hashimoto, biorę Euthyrox codziennie i to już zwiększoną dawkę, bo mi tsh skoczyło konkretnie, do tego biorę Pregnę Plus, moja endo gdybym brała inne tabletki to kazała i tak zażywać Jodit, ale jak powiedziałam o Pregnie to mówi, że jeśli wierzyć producentom w zawartość witamin w Pregnie, to jest ona najlepsza na rynku. A i farmaceutka wydaje mi się, że powinna mówić, że Ci tsh skoczy pod koniec, bo jak dla mnie reguły żadnej nie ma, więc po co opowiadać głupoty, trzeba kontrolować hormony i tyle, u mnie jak będzie tsh ponad 2 to mam dzwonić do endo o zwiększenie dawki.

Ja też mam niedoczynność i biorę euthyrox, mi Endo kazała brać witaminy i to najlepiej takie co jest 250 jodu, więc widzę,że co Endo to inaczej.... I jak tu nie zgłupieć?

Dzien dobry Brzuchatki:-)

Nie bylo mnie kilka dni a tu tyle stron do poczytania :szok::-D Witam nowe mamusie :-)
Od zeszlego tygodnia walcze z silnym przeziebieniem, nocki mam nie przespane bo albo bol gardla nie daje albo synek poplakuje (zabkowanie)
W dzien mi jakos ciezko sie ogarnac, wszystko mi idzie duzo wolniej, niby brzucha nie mam duzego ale ciaza daje o sobie znac. Wczoraj pochodzilam po miescie a pozniej nie moglam dojsc do siebie, tak mnie kulo podbrzusze, ze myslalam, ze sie poplacze. Trzeba zwolnic :-)

Jeja dziewczyny zaledwie kilka dni mnie nie było a mam tyle do nadrobienia, nieźle się działo tyle się pozmieniało... myślałam że z reguły to łatwiej dziewczynkę pomylić na wczesnym etapie ciąży a tu odwrotnie z chłopca dziewczynki się zrobiły :-)

U mnie dziś pogoda dołująca nawet nie chce się z domu wychodzić.....

Karolina widzę że chyba jesteś ten sam rocznik co ja 87 wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem? Ja drugiego chłopczyka Oliwier będzie miał na imię :-)

reklama
ja tez niedoczynnosc tarczycy, letrox 75 i moj endo pytal sie jakie biore witaminy i czy w nich jest jod. ja mam angielskie witaminy gdzie jest 140 jodu i niby jest ok. dzis mam spotkanie z położna wiec od razu umowie sie na tsh i zobacze jak wyglada teraz poziom, bo ostatnio strasznie skakał.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry