reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziękuje za miłe słowa :) nadal jestem w pozytywnym szoku.

niestety dopadło mnie choróbsko tzn zaczęło sie rozwijać przez noc i naprawdę kiepsko sie czuje.

U mnie 3 kg na plusie, a brzucholek w pępku już 88 wiec całkiem sporo przyrósł od początku. W pierwszej ciazy zapisywałem co miesiąc cm w pępku i mam teraz porównanie, 88 miałam w 7 miesiącu Haha.

reklama
Bluelovi - lalki z equestria rock z akcesoriami 30zł, a te z equestria girl - lalka plus kucyk 59zł. Moja ma już wszystkie kucyki, poza tym ona woli tę serie rock wiec kupiłam te za 30zł

Marciosz - zdrówka, kuruj się biedaku

dziewczyny mam pytanie - jak wam naliczają kasę za zwolnienie? chodzi mi o to czy dostajecie tyle co normalnie dostawałyście jak pracowałyście (bo zwolnienie przecież płatne 100%) czy dużo mniej? wiem ze niby licza srednia z 12 m-cy. Policzyłam sobie wszystkie przelewy z pensją które mi przyszły w ciągu roku, podzieliłam na 12 i wyszła mi jakas tam kwota. Wczoraj dostałam pensję i dostałam prawie 250zł mniej:baffled: dla mnie to duza roznica. Tez tyle jesteście stratne bedac na zwolnieniu?

Kurcze nie wiem jak z tym wypłacanie bo powinnaś dostać 100% kwoty tylko nie wiem czy premie się do tego liczą. L
Ja narazie przytylam 4 kg wiec chyba nie jest źle.
Mam pytanie co do kontroli z ZUSu bo wybieram się już na L4 ale dużo osób mnie straszylo kontrolami i ze powinnam siedzieć w domu nawet jak mam wpisane ze mogę chodzić

Sweetka u mnie już 10 kg na plusie... Nawet nie mysle ile będzie na końcu ciąży. Co do ruchów jestem w 21 tc i czuje codziennie i dosyć często. Nawet jak chodzę czy stoję.
Kitki a to nie jest tak, że jeszcze jakiś podatek jest potrącony? Pewna nie jestem, ale jeśli nie to dzwoń do pracodawcy niech wyjaśnia.

Kitki a moze wyrownanie dostaniesz?? Ja co miesiac mam troche wiecej niz normalnie.

Ja od 7 tc jestem na zwolnieniu i nie mialam do tej pory kontroli, zwolnienie mam chodzace.

U mnie + 6 kg, na obiadek makaron z bezmięsnym sosem pomidorowym :)

Kitki jak miesiąc ma 31 dni to dostaniesz trochę więcej, jak ma 30 to trochę mniej, najgorzej będzie w lutym :-)

Ostatnia edycja:
Marciosz - zdrówka, kuruj się biedaku

dziewczyny mam pytanie - jak wam naliczają kasę za zwolnienie? chodzi mi o to czy dostajecie tyle co normalnie dostawałyście jak pracowałyście (bo zwolnienie przecież płatne 100%) czy dużo mniej? wiem ze niby licza srednia z 12 m-cy. Policzyłam sobie wszystkie przelewy z pensją które mi przyszły w ciągu roku, podzieliłam na 12 i wyszła mi jakas tam kwota. Wczoraj dostałam pensję i dostałam prawie 250zł mniej:baffled: dla mnie to duza roznica. Tez tyle jesteście stratne bedac na zwolnieniu?

Mi się wydaje że dostaje więcej niż jak pracowałam. Zawsze mieliśmy jakieś premie od 100 do 400 zł w zależności od obrotu więc teraz tego nie dostaje, ale za to nie odciągają mi prawie żadnych składek tylko zdrowotne. Jakoś specjalnie stratna nie jestem w porównaniu ze znajomymi z pracy, którzy pracują w czasie gdy ja jestem na chorobowym.

sweetka ja czuję ruchy maluszka zazwyczaj jak się położę z wyciągniętymi nogami obojętnie jaka pora dnia. Póki jestem w ruchu to chyba mu to wystarcza i przysypia :-) Teraz jestem w 20 tc i jak na razie jakieś 3 może 3,5 kg na plus

z tego co wiem to do sredniej wchodzi pensja plus premia, nie wchodzą żadne inne dodatki i nagrody, jakies bonusy swiąteczne itd.
Ja mam premie kwartalną w wysokości 1 pensji. Premie na pewno mi policzyli bo inaczej to bym miała o wiele mniej, nie zgadza mi się o jakies 250zł, ni przypioł ni przyłatał:baffled: oczywiście do firmy dodzwonić się nie mogę, ja mam płace i księgowe w opolu także osobista wizyta odpada ale chciałabym by mi ktoś wyjaśnił dlaczego tak.

Ania - ja mam napisane chodzic i chodzę;-) nie siedze w domu, nie przejmuje się kontrolą, nawet jak przyjdą i mnie nie będzie to zawsze powiem ze u lekarza czy w aptece byłam, a ze mam tyle schorzeń to zawsze mogę być akurat u gina albo endokrynologa, albo reumatologa czy neurochirurga;-):-D nie przejmuję się wcale ZUSem.

reklama
Sweetka ja czuję codziennie, dość często o różnych porach,co do kg ja miałam ostatnio 7kg na plusie
Andav moja córcia nie chodzi jeszcze do przedszkola i też ciągle jest coś do roboty przy niej w domku itd tak to już jest :-D
Kitki ja mam tyle ile zarabiałam. Tyle ile mam na umowie,100% wynagrodzenia
Dałam radę na glukozie choć było ciężko,miała grudki,było mi strasznie niedobrze myślałam że zwymiotuje i będzie po badaniu ale wytrzymalam :-Pa maleństwo tak szalał po glukozie w brzuszku, mój słodziak :-) wyniki poznam w pon na wizycie. Wieczorem idziemy spotkać się ze znajomymi. Zapowiada się miły wieczór :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry