reklama

Kwietniowe mamy 2016

Wiosenka witaj! gratulacje chłopczyka ;-)
Milka szkoda słów, walczę z nimi o antybiotyk przed porodem, jestem nosicielem paciorkowca. Oni uparcie twierdzą że jak cc to antybiotyku nie podadzą. Wyrazu po 30 tc tez robić nie chcą. A moja gin z pl mówi ze muszą mi podać antybiotyk i tyle. Ja juz nie wiem jak z nimi gadać. Zastanawiam się czy nie rodzic w pl?

reklama
aniabuu o kurcze :( normalnie czasem mnie dobija tutejsza służba zdrowia :( a to jest bardzo wazny antybiotyk tak? moze rzeczywiście lepiej dla Ciebie rodzic w PL w takim razie..?

Wiosenka witaj! gratulacje chłopczyka ;-)
Milka szkoda słów, walczę z nimi o antybiotyk przed porodem, jestem nosicielem paciorkowca. Oni uparcie twierdzą że jak cc to antybiotyku nie podadzą. Wyrazu po 30 tc tez robić nie chcą. A moja gin z pl mówi ze muszą mi podać antybiotyk i tyle. Ja juz nie wiem jak z nimi gadać. Zastanawiam się czy nie rodzic w pl?

Jej to naprawdę masz kłopot... Oby się jednak dali namówić, może ryzyko jest niewielkie, bo dziecko nie przechodzi przez kanał rodny ale Twój spokój też jest przecież ważny.

Hej,

Mysle, ze powinnysmy zostawic temat szczepien do czasu az sie dzieciaki urodza bo teraz sa emocje a pozniej jeszcze raz bedziemy rozmyslac. Ja szczepic bede.

esz chetnie bym poszla na basen ale sie wybrac nie moge :D jestem z tych kobiet, ktorym infekcje sa obce wiec sie nie boje ale jesli masz sklonnosc do czestych infekcji to bym chyba odpuscila albo tak jak pisala jedna z dziewczyn, tampon:-)

Schauma ja piore w persilu nion bio, moj maz ma uczulenie na wszystkie inne proszki i widze, z eoli tez ma wysypke jak uzyje jakis inny wiec u nas tylko dzidziusiowa pielegnacja dla calej rodzinki caly rok:-D:-D ciuszki dla maluszka tez prasuje wszystkie ale tylko przez ok pierwszy miesiac, pozniej juz nie (jesli nie bedzie nic sie dzialo na skórze)

Marita super ze udalo sie z kurtka:-)

Anibuu moze jedz na konsultacje do polskiego gina w uk?

Karolina ja pójdę prywatnie do gin w uk ale dopiero ok 30 tc, żeby sprawdził położenie łożyska no i musi mi posiew zrobić. W pl podają antybiotyk, nie ważne jakim sposobem dziecko przychodzi na świat, a tu wola obserwować dziecko przez 3 doby i dopiero wtedy jak coś się dzieje podają antybiotyk ( no chyba ze poród naturalny, to dają przed). chyba pozostaje mi się modlić aby do porodu paciorkowiec nie pojawił się w pochwie :-(
Jak powiedziałam lekarze ze mam e-coli i ze antybiotyk będę przyjmować to prawie na mnie nakrzyczala, że po co. Tak się zdenerwowana ze prawie języka w gębie zapomniałam. A jak wyszłam z gabinetu to słyszałam jak mnie obgaduje z inną lekarka.

Renia ja też od paru dni mam takie ciągnięcia, ale tylko jak chodzę, albo dziwnie się położe. Ania12344 daj znać co Ci lekarz powiedział. Ja ide teraz w środe na wizyte to też się wypytam co i jak...

Wiosenka 2016 witamy :)

Jeśli chodzi o wyprawkę to narazie mam tylko łóżeczko z materacykiem, bo znajomy chciał oddać za darmo w super stanie, więc się na nie rzuciliśmy :) Teraz czekam na rzeczy od mojej siski, ktora ma i chłopca i dziewczynkę, więc jak tylko w środę (mam nadzieje) potwierdzi się wkońcu na 100% płeć to będę mogła jej zabrać ze strychu odpowiednie ciuszki i przejrzeć co muszę dokupić a co już mam :)

Dziewczyny a słyszałyście o takim wiaderku do kąpieli malucha. Nazywa się Tummy Tub. Czytałam dużo o tym w necie i myśle, że jest to fajna sprawa, ale może któraś z Was go używała i ma jakieś z nim doświadczenie? Jest dużo filmików o tym na YouTube i normalnie dzieci zasypiają podczas kąpieli, jest też ponoć dobre na kolki i takie tam :)

U mnie dzisiaj pierwszy raz była położna i z takich nowości co się dowiedziałam, to mówiła, żeby broń Boze nie nakładać na łóżeczko tych ochraniaczy przynajmniej na początku, bo wtedy dziecko nie ma przewiewu powietrza i jest zatkane jak w kartonie ;) hehe

Właśnie sobie przypomniałam dlaczego te 6 lat temu wróciłam do pl i ade w polsce urodziłam :-(
Aaa w środę wracam do pracy, na początek 4 h ( ale płacą za 8 h) no i zobaczymy jak będzie ;-)

Nise wiem o jakim wiaderku mówisz, ale nie czy się sprawdza.mnie się zawsze wydawało ze za długo takiego malca nie pokapie się w tym wiaderku i tak czy siak trzeba później kupić wanienke. No ale popytaj dziewczyn ;-)
Ja tym razem zamierzam tylko kupić taką wkładkę do wanny i tyle :-)
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry