reklama

Kwietniowe mamy 2016

Przezylam dentyste corki ale akcja byla oczywiscie. Dentystka uswiadomila mi ze wyrwanie 5 to nie taka prosta rzecz bo duze korzenie i trzeba troche poszarpac a jak dziecko niewspolpracuje to juz w ogole. Myslalam ze to rach ciach i juz. :rolleyes: ze szkoda zeba bo jyz martwy a stan zapalny to dlatego ze za dlugo lekarstwo bylo. Stwierdzila ze go wyczysci cos zalozy i za tydzien zamknie. nadia oczywiscie nie chciala buzi otworzyc cyrki robila w koncu siostra musiala ja przytrzymac i pomoc dentystyczna. Bylam na korytarzu. Darla sie jak opetana. Myslalam ze jej wyrywaja tego zeba. Krzyczala strasznie. Po wszystkim zeszla i wybiegla szczesliwa ze sukces ze ma lekarstwo i przyjdzie za tydzien bo nic nie bokalo :confused: pytalam czemu sie darla to mowi ze nie wie ze tak sobie krzyczala ale jic nie bolalo :sly:

reklama
Ania12344 no właśnie ja się nie mogę opanować, wole cos dla dzieci kupic niż dla siebie. Super, ze z szyjka lepiej.

Schauma ja pralam w Loveli, teraz tez planuje.

To wiaderko to jakies dziwne mi się wydaje, Malo miejsca a kapiel to tez dla dziecka zabawa bo to chyba dla starszych siedzących dzieci te wiaderka.

Kitki nie bylo tak zle z corka jak myslalas :-) nadal trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badania.

Ostatnia edycja:
W gabinecie mi powiedzieli ze siedziala grzecznie nie szatpala sie tylko jej glowe przytrzymali i tak sobie krzyczala bez powodu. Z recepcji to wygladalo jakby ja co najmniej obdzierali ze skory na zywca :rolleyes: wyczyscili jej porzadnie tego zeba i niby nastepnym razem ma byc bez maszynki tylko wlozenie plomby i dodatkowo zrobili jej mala dziurke bo miala w zebie obok. Lekarka i siostra stwierdzily ze ok ze nadia byla dzielna i grzeczna. Jak tak slychac grzeczne dziwci to ja dziekuje...wole nie wiedziec jak jest z tymi wg nich gorszymi :confused:
Najwazniejsze ze oczyszczone i ze chce isc za tydzien to moze jej tez tego skoncza plus jakis kolejny da zrobic od razu...pozyjemy zobaczymy ;) co u gina opisalam w osobnym watku

Milka te proszki sa bardziej przyjazne srodowisku, przyjazne alergikom, nie maja enzymow ani agresywnych substancji pioracych. Swietnie nadaja sie wlasnie dla noworodkow. Z tego co dziewczyny pisaly na angielskich stronach to najbardziej popularny jest Fairy a na polskich polecaja Lovela albo Dzidzius

Dziękuję za odpowiedź co do bólów brzucha zapytałam dziś gin i powiedziała że to za wcześnie na takie bóle/skurcze i mam brać dalej luteine i nie dźwigać bo to może mieć na to wpływ
Ja będę szczepić i szczepię teraz 5w1 córcie na wszystko dodatkowo na rota i pneumo też była
I ja też używałam octaniseptu do pępka i szybko odpadł i też pisałam sobie miejsce nacięcia
Schauma ja używałam też bobini i dzidziuś chyba tak się nazywał płyn i też białego jelenia i zawsze kupowałam płyny do prania
Wiosenna witaj :-)
Nise na szkole rodzenia odradzam te wiaderko bardzo
Hej kochane ja dalej chora kupiłam ten *spam* może pomoże córcia też katar ma jeszcze ale dziś mam za to dobry dzień :-) opisalam co i jak w wątku z wizytami ale tu też napiszę że będę miec na pewno druga córeczkę będzie Helenka(można dopisać do listy :-D) jestem szczęśliwa bardzo :-D ma już 750g jest większa o tydzien wg usg i termin porodu wg usg to 31 marzec, obróciła się główka w dół i wszysto jest dobrze :-) rośnie mi ta córcia moja :-D

Karolcia dzięki za odpowiedz :) to ja tez będę w tym non bio prac w takim razie :)

klaudynaa jaka córeczka juz spora! :D czyli Ty będziesz marcowka :) i piękne imię wybraliście, bylo na mojej liscie dla dziewczynek :)

reklama
Jeszcze co do szczepień. Ja swojego Mikołajka szczepilam do 7 mca. Potem dzięki nabytej wiedzy i doświadczeniu po lekkich ale jednak reakcjach poszczepiennych - przestałam. Małą zamierzam zaszczepić na polio moze tężec ale cokolwiek dopoero jak skończy 6 miesięcy. Temat drażliwy ale ważny i uważam ze każdy powinien jak najwiecej starać sie dowiedzieć z rożnych źródeł, a akurat lekarzy nie polecam jako jedynego źrodła wiedzy w tych sprawach.

Ja prałam w Bobini i do tej pory to robię, nie płucze w zapachowcach. Sama nie lubię zwykłych proszków zaraz mnie wszystko swędzi. A co do kosmetyków to ja kąpałem tylko w oliwie z oliwek - super sprawa. Do pupki był sudocream albo maść z cynkiem zwykła z apteki. Teraz używam albo sylveco albo pat&rub. W ogóle nie mam w łazience nic z SLs, silikonem, parabenem czy innym paskudztwem :P
mnie tez zaczyna wieczorami pobolewac kręgosłup, zdarza mi sie podnosić mojego 16 kilowca ale zaczyna sie to robić już bardzo na granicy moich sił.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry