reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
spokój bowszyscy szykują się do świąt ;)
ja prezenty popakowałam, jutro biorę się za pieczenie
też mamy "wychodną" wigilię, ale każdy coś tam robi, dzieki temu praca się rozkłada na wiecej osób.

odebrałam dziś wynik po obciążeniu glukozą o mam 86-92-54.
uff... bałam się tej cukrzycy bo już miałam w ciąży a nienawidzę byc na dietach.

spokój bowszyscy szykują się do świąt ;)
ja prezenty popakowałam, jutro biorę się za pieczenie
też mamy "wychodną" wigilię, ale każdy coś tam robi, dzieki temu praca się rozkłada na wiecej osób.

odebrałam dziś wynik po obciążeniu glukozą o mam 86-92-54.
uff... bałam się tej cukrzycy bo już miałam w ciąży a nienawidzę byc na dietach.

Konsultowałaś wynik z lekarzem? Wynik wskazuje na hipoglikemię reaktywną.

Mnie boli dupa!!! Jakby zakwasy... po jeździe na rowerze... Masakra. Nogi tez mnie bolą jak dłużej pochodzę lub postoje w kuchni[emoji16]
Czy jest mama ktora miala już cc???

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie też spore zakwasy tyłka tak jakbym na twardym przez pare godzin siedziała nie zmieniaĵąc pozycji. A jesli chodzino nogi to szczegolnie uda mocno sie napinają i po spacerze są jak po maratonie. A jeszcze podejrzewam, ze mam Zespół Niespokojnych Nog , bo czasami w nocy odczowam straszne mrowienie ktore jest bardzo nieprzyjemne i strasznie musze kręcić stopami aby przeszło, a czasami muszę wstać i pochodzić aby móc zasnąć.

Napisane na iQ8125 w aplikacji Forum BabyBoom

Jutro idę do swojego lekarza, ciekawa jestem co powie... Dziś tylko wyniki odebrałam. Ale on lubi bagatelizować różne sprawy... Najwyżej pójdę prywatnie skonsultować.
Ale nie słyszałam o takim schorzeniu [emoji15]

Generalnie cukier powinien się podnieść i wrócić do poziomu wyjściowego, nie powinien spaść aż tak nisko jak u Ciebie. To po prostu niedocukrzenie. Insulina reaguje bardzo gwałtownie stąd taki wynik.

Miałam tak samo w 2 ciąży. Może wtedy lekarka mi nie mówiła żeby mnie nie straszyć, ale miałam zalecenia jeść nie rzadziej niż co 3 godziny, nie unikać węglowodanów ani tłuszczów.
Wtedy miałam ten 3ci wynik poniżej 50 nawet, jakoś 45. Strasznie się wtedy źle czułam, byłam ospała i męczliwa. Teraz powoli też mnie tak łapie. I mam krwotoki z nosa prawie codziennie. Ale nie jakieś bardzo duże i daje się zatamować w miarę łatwo.

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam tak samo w 2 ciąży. Może wtedy lekarka mi nie mówiła żeby mnie nie straszyć, ale miałam zalecenia jeść nie rzadziej niż co 3 godziny, nie unikać węglowodanów ani tłuszczów.
Wtedy miałam ten 3ci wynik poniżej 50 nawet, jakoś 45. Strasznie się wtedy źle czułam, byłam ospała i męczliwa. Teraz powoli też mnie tak łapie. I mam krwotoki z nosa prawie codziennie. Ale nie jakieś bardzo duże i daje się zatamować w miarę łatwo.

Napisane na U FEEL PRIME w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam krwawienia z nosa, ale to jest raczej spowodowane przekrwieniem śluzówek. Rozmawiałam na ten temat z moją ginekolog.

Natomiast co do wyników, to Twoje samopoczucie to efekt właśnie niskiego poziomu cukru, wiec trzeba się mimo wszystko pilnować z jedzeniem i jeść regularnie.

reklama
zelaznamaska@ Mnie też męczyła jakiś czas temu zgaga ale znam już przyczynę jadłam dosyć mocno przyprawione jedzonko + często cytrusy i zgaga gwarantowana :P Zmieniłam dietę i jak śpię to wysoko głowę kładę i ustąpiło :)

A też miałam taki płytki oddech, ale się wystraszyłam!!!

Musiałyście przyjmować może w ciąży żelazo w tabletkach ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry