• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowe mamy 2019

to zależy, ja ostatnio posiew miałam w 56 godzin z moczu i z pochwy też. jak nic się nie rozwija to szybko jest wynik. niestety dalej zagadka leukocytów nie została rozwikłana.
Dziewczyny jestem tuż przed wizytą I dziś już odebralam krew i mocz. W moczu wyszły mi bakterie ponad 600 vs 130 norma. Sa jeszcze sladowe slady krwi w koczu ..a Wszystkie inne wskaźniki są ok w pięknej normie...macie może pomysł co to może być za świństwo I jak się tego pozbyć?

reklama
Za mną mega słaba noc [emoji853] co chwilę się budziłam i nie mam sobie znaleźć miejsca. Udało mi się zasnąć dopiero jak mąż przed 7 do pracy poszedł i wtedy spałam do 12! Masakra jakaś. Ale to pewnie dlatego że dużo myślę.. na dniach podpisujemy umowę wstępną o kupno domu i boję się tego wszystkiego..kredytu itd.

Jutro idę zrobić sobie krew i mocz bo w czwartek zwykła wizyta a w pt połówkowe. Znając moje szczęście to pomimo pilnowania żelaza pewnie nadal będzie u mnie mega słabo.
Mam dziś jakiś słaby humor..taki pod psem..ehh
Widzę że dużo z nas podejmuje kilka życiowych decyzji jednocześnie:) my też jesteśmy n podobnym etapie czyli bobo w brzuchu i nowa chata :)
Tylko ze my papiery juz mamy na chate pidpisane . Hehe z mojego doświadczenia to najgorszy jest ten pierwszy okres zaciągnięcia zobowiązania potem się o tym już tak nie mysli I Baardzo dobrze bo by człowiek oszalał:)

Dziewczyny jestem tuż przed wizytą I dziś już odebralam krew i mocz. W moczu wyszły mi bakterie ponad 600 vs 130 norma. Sa jeszcze sladowe slady krwi w koczu ..a Wszystkie inne wskaźniki są ok w pięknej normie...macie może pomysł co to może być za świństwo I jak się tego pozbyć?
Krew w moczu i bakterie czyli masz infekcje. Możliwe że bez antybiotyku się nie obędzie, a prócz tego profilaktycznie żurawina.

Najlepiej jednak wołowinkę wcinać. Podobno wystarczy 200g dziennie. Najlepszy byłby tatar, ale nie można :(
Jest dużo produktów bogatych w żelazo tylko trzeba je umieć połączyć i wykorzystać, jeśli zjemy np fasolę lub ciecierzyce na obiad to na deser np pomarańcze lub truskawki, wtedy żelazo sie lepiej przyswoi. W jajkach również jest dużo żelaza lub np w pistacjach, orzechach sosny czy chociażby płatkach owsianych. Jeśli do tego wszystkiego dodamy mięso wołowe np do obiadu to można jeść codziennie odpowiednią dawkę żelaza a nie mieć monotonnego jadłospisu gdzie głównym składnikiem jest burak.

Za mną mega słaba noc [emoji853] co chwilę się budziłam i nie mam sobie znaleźć miejsca. Udało mi się zasnąć dopiero jak mąż przed 7 do pracy poszedł i wtedy spałam do 12! Masakra jakaś. Ale to pewnie dlatego że dużo myślę.. na dniach podpisujemy umowę wstępną o kupno domu i boję się tego wszystkiego..kredytu itd.

Jutro idę zrobić sobie krew i mocz bo w czwartek zwykła wizyta a w pt połówkowe. Znając moje szczęście to pomimo pilnowania żelaza pewnie nadal będzie u mnie mega słabo.
Mam dziś jakiś słaby humor..taki pod psem..ehh
Widzę, że nie jestem sama. My też jesteśmy w trakcie załatwiania umowy kredytowej i też na kupno domu. Ciąża i kupno domu też mnie czasami przerasta. Tym bardziej, że przeprowadzka i poród byłyby w przybliżonym czasie. Ale staram się myśleć pozytywnie :)

Ja dziś byłam na USG wszystko jest dobrze. Dzidzia jest zdrowa rozwija się prawidłowo. I w końcu udało się zgadnąć kim jest maleństwo. Wg Pana doktora to dziewczynka[emoji7][emoji7][emoji7]
Tak więc możemy myśleć na imieniem i wyprawką.
Wow heda gratuluję kolejnej córy :) moja mama ma 3 siostry i dziadzius każdego kto ma same córki zapisuje do swojego "klubu" ;)

Ja dziś byłam na USG wszystko jest dobrze. Dzidzia jest zdrowa rozwija się prawidłowo. I w końcu udało się zgadnąć kim jest maleństwo. Wg Pana doktora to dziewczynka[emoji7][emoji7][emoji7]
Tak więc możemy myśleć na imieniem i wyprawką.
Ekstra, ale fajnie. :D ja tez chciałam znów corke, a teraz ciesze sie na chlopczyka bardzo i wolałabym, zeby juz doktorek zdania nie zmienil, bo sie rozczaruje [emoji14]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry