reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny a czy wy tez czujecie non stop parcie na pęcherz w szczególności te koło 11 tygodnia ? Masakra jakaś, i sikam małymi porcjami.
Ja tak mam a najgorsze że ten objaw trwa do końca ciąży. Najgorzej jest w nocy.
Mam pytanie:) wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień :) czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?:)
Mój ginek mówi że to badanie najlepiej wychodzi po 12 tc czyli 12t1d itd.

@Mujer z kakao spróbuje bo mam go w domu pod dostatkiem :D
Jeśli chodzi o kremowanie to korzystam z angielskiej marki Cowshed, kupuje mi je teściowa w Berlinie są niby mega naturalne, ale kremuje jak mi się przypomni :p
Również polecam kakao. W pierszej ciąży to był mój codzienny ratunek. Do tego mniejsze porcje można jeść.
Ja w pierwszej ciąży się niczym nie smarowalam i brzuch miałam gładki. Jak na złość po porodzie wyskoczyly mi okropne krechy po bokach.

Mam pytanie:) wg kalendarza dzisiaj wypada 9t+1d, czyli 10tydzien. Zastanawiam się nad badaniami prenatralnymi nieinwazyjnymi. Na internecie piszą, że od 11-14 tygodnia. I tak zastanawiam się czy iść można już w 10t1d co nam daje 11tydzien czy w 11t1d co daje w sumie 12 tydzień :) czy któraś aż tak zastanawiała się nad tym? Albo moze pytała lekarza lub ma wiedzę ?:)
Lekarze zawsze liczą skończone tygodnie :)

@Mujer z kakao spróbuje bo mam go w domu pod dostatkiem :D
Jeśli chodzi o kremowanie to korzystam z angielskiej marki Cowshed, kupuje mi je teściowa w Berlinie są niby mega naturalne, ale kremuje jak mi się przypomni :p
Moją koleżanka pracuje w 5* hotelu. tam mają sklepik z tymi kosmetykami. Podobno prawie wszyscy goście robią tam bardzo duze zapasy. Muszę sie chyba temu przyjrzeć.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry