• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Faza lutealna ma zazwyczaj 14 dni, chyba ze masz jakieś zaburzenia hormonalne. Wiec przeciętna długość cyklu -14 da Ci mniej więcej termin owulacji.
Cykle mam 22-23 dni. Nie wiem nic o zaburzeniach, kiedys w mlodosci jedna pani doktor chciala mi te cykle wydluzyc, ale nie udalo sie. Chyba taka moja natura. Niektorzy sie dziwia, ze w ogole zachodze w ciaze i to z taka latwoscia. Mysle, ze u mnie faza lutealna jest krotsza, bo 5 dni trwa okres, a w 8-9 dc juz owulacja? Raczej nie ...
Dwa razy rodzilam rowno 4 dni przed data porodu z OM.

Cykle mam 22-23 dni. Nie wiem nic o zaburzeniach, kiedys w mlodosci jedna pani doktor chciala mi te cykle wydluzyc, ale nie udalo sie. Chyba taka moja natura. Niektorzy sie dziwia, ze w ogole zachodze w ciaze i to z taka latwoscia. Mysle, ze u mnie faza lutealna jest krotsza, bo 5 dni trwa okres, a w 8-9 dc juz owulacja? Raczej nie ...
Dwa razy rodzilam rowno 4 dni przed data porodu z OM.

No to te 4 dni by się zgadzały :) masz cykle krótsze o ok. 5 dni niż te „przeciętne” wiec ja bym obstawiała owulacje może koło 9-10 dc? To jest jak najbardziej możliwe, moja koleżanka jest właśnie w połowie ciąży z taka wczesna owulacja. Te 4 dni to w sumie nie jest wielka różnica.

No to te 4 dni by się zgadzały :) masz cykle krótsze o ok. 5 dni niż te „przeciętne” wiec ja bym obstawiała owulacje może koło 9-10 dc? To jest jak najbardziej możliwe, moja koleżanka jest właśnie w połowie ciąży z taka wczesna owulacja. Te 4 dni to w sumie nie jest wielka różnica.
Fajnie jest mieć krótkie cykle. Zakładając, że w każdym cyklu jest owulacja to mam rocznie więcej szans na zajście w ciążę. Ale okres dwa razy w miesiącu to porażka :mad:. Coś za coś.

Ale skad mam wiedziec kiedy byla owulacja? ;)
Ja nie wierze w terminy z usg, bo dzieci maja rozne wymiary i rosna w roznym tempie. Przeciez rodza sie dzieci 3 kg, jak rowniez 4 kg. W poprzednich ciazach na kazdym usg mialam inny termin porodu. I zaden sie nie sprawdzil :cool2:. Te wszystkie terminy sa orientacyjne. Bardziej juz ufam tp z om.
Mi ginek mówił że najbardziej prawdopodobny jest termin wyznaczony przy usg ok 12 tc ponieważ w tym momencie dzieci rozwijają sie niemal identycznie. A potem jest tak jak pisałaś czyli jedno rośnie duże ok 4 kg a drugie ma 2 kg i to są te same dzieci urodzone w terminie. A poza tym ten tydzień przed i tydzień po terminie to granice błędu ;) nikt się nie trzyma terminu jak wyroczni bo tak naprawdę kiedy nastąpiło zapłodnienie nikt nie wie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry