reklama

Kwietniowe mamy 2019

@patuśka No blat już jest na miejscu, ale pojechał prosto do stolarza. Skomplikowana sprawa trochę, bo wymyśliłam sobie podklejany zlew, do którego musi być specjalny otwór. A że to jesion, to tylko dobry stolarz to ogarnie. Ale jeszcze tylko troszkę... [emoji6] Meble biały mat, blat będzie zabejcowany na ciemno, do tego ściana z cegły. Jaram się [emoji23]

reklama
U mnie będzie jakoś 10 t 5 d i jak wczoraj było dobrze tak dzisiaj mdłości wróciły ze zdwojoną siłą. Czuję się fatalnie. Tak źle jeszcze nie było.
Oj tam jeden ciuszek nie zaszkodzi ;)
Oby nam minęły za tydzień-dwa, choc wiem, ze niektore to maja i do polowy ciazy :(
@gaga92 z całego serca wspolczuje Ci tego co sie dzieje, trzymaj sie ciepło i nie poddawaj, napewno sie uda następnym razem
@sky_84 mi bóle i objawy przeszły po 10 tygodniu praktycznie w całości, nie denerwuj sie tylko ciesz w końcu ciążą.
@patuśka pewnie ppbiegłaś jak struś pędziwiatr odebrać paczkę:p czekamy na relacje z użytkowania. A co do ciuszkow to jeśli była fajna okazja to warto skorzystać:) ja mam mnóstwo po synku wiec muszę czekać aż sie dzidzia ujawni bo nie chce dla chłopczyka dokupywac niepotrzebnych rzeczy, za to dla dziewczynki zaczne od zera:)
ahh te słodkie małe ciuszki [emoji173]️
szare też są fajne uniwersalne :)
ale korci to fakt, żeby wpaść do sklepu i zacząć już kompletowac wyprawkę :)
@patuśka jaa ale jestem ciekawa tego detektora! jak już się nacieszysz to napisz nam tu recenzję hihi :) a w jakiej cenie kupowałaś? na allegro?
Daj koniecznie znać! Ja właśnie zamówiłam, wyjdzie taniej niż bieganie co tydzień na usg ;)

Wiem, jestem koszmarna panikara :( ale nic na to nie poradzę.
Mogłabym godzinami oglądać takie slicznosci :) po corce zostalo mi troche ubranek, ale zrobilam przeglad i uznalam, ze prawie pajacow nie mam, a dla mnie byly najwygodniejsze na poczatek.
Detektor odebrany, niebawem będę testować. Kupiłam za 230 zl, bo ten Sonoline ma wyświetlacz z szybkoscia tetna, nie tak jak Angel Sounds że tylko się słucha.
@Joannaa24 12,2. @sandra1234 w 10 mi przeszlo, a pozniej wrocilo, nie chce mi sie jesc, staram sie 3 razy dziennie cos zdrowego i lekkiego, waga narazie spada. Jesli chodzi o brzuch nie przypatruje mu sie, poczekam az sam mi sie pokaze. @patuśka raz jest lepiej, a raz gorzej. @gaga92 u Ciebie nie widza zarodka czy jest, ale nie rosnie ? Poczekaj jeszcze tydzien dla wlasniego spokoju i idz na wizyte, sama mowisz ze to moze byc 6 tydzien. Mialam podobna sytuacje.
Oby było coraz lepiej. Dobrze, że jesz lekkostrawne.

Mam wg położnej taki sam termin porodu z om. Tylko ona bierze ten cykl idealny 28 dni pod uwagę, a moje mają 34 dni. Także sama sobie na 3 kwietnia policzyłam, a dzidzia i tak wyjdzie kiedy zechce. [emoji3]

Ja wiem nawet kiedy miałam ostatnie jajeczkowanie . Raz że czuję, kiedy następuje, a dwa w tym właśnie dniu byłam u swojej doktor żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kazała wrócić do domu i działać, bo za kilka godzin bedzie najlepszy moment, u mnie to był 12 dzień cyklu. Także domniemam , że maleństwo poczęte jest 03 lub 04.07 .

Cześć wszystkim! :) Ktoś dzisiaj jeszcze wizytuje? :)
Ja mam o 15.45 USG, dzisiaj jest 10+6 i wydaję mi się, że trochę wcześnie jak na USG 11-13 tydzień, ale nie będę się kłócić. :D Idę z mężem i co mi się dzisiaj pomocnego przyśniło?
Że lekarz nakazał zrobić USG dopochwowe przy otwartych drzwiach na korytarz i wszyscy ludzie tam widzieli jak latam z gołym tyłkiem po gabinecie xd

Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się bo miałam ostatnio urwanie głowy. Najpierw roczek synka (dokładnie rok temu się urodził [emoji7], imprezę mieliśmy w niedzielę) , później latanie za papierami męża. Dodatkowo jestem wiecznie śpiąca. [emoji23]
Wczoraj miałam wizytę. Wszystko ok, dzidzia 2,5 cm. A USG prenatalne mam 10 października - wtedy będzie 12+6.
Też się zastanawiałam w poprzedniej ciąży nad detektorem tętna, ale tak długo nad tym myślałam, że zdążyłam poczuć ruchy [emoji23] teraz nie kupuję. Mam usg na każdej wizycie także myślę, że jakoś wytrzymam.

Ja wiem nawet kiedy miałam ostatnie jajeczkowanie . Raz że czuję, kiedy następuje, a dwa w tym właśnie dniu byłam u swojej doktor żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Kazała wrócić do domu i działać, bo za kilka godzin bedzie najlepszy moment, u mnie to był 12 dzień cyklu. Także domniemam , że maleństwo poczęte jest 03 lub 04.07 .
Ja też czuję owulkę. U mnie 7/8 lipca było poczęcie. :D Szczęście mamy, że potrafimy to określić. :)

Ja mam o 15.45 USG, dzisiaj jest 10+6 i wydaję mi się, że trochę wcześnie jak na USG 11-13 tydzień, ale nie będę się kłócić. :D Idę z mężem i co mi się dzisiaj pomocnego przyśniło?
Że lekarz nakazał zrobić USG dopochwowe przy otwartych drzwiach na korytarz i wszyscy ludzie tam widzieli jak latam z gołym tyłkiem po gabinecie xd
Trzymam kciuki :) oby sen sie nie spelnil ;)

Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się bo miałam ostatnio urwanie głowy. Najpierw roczek synka (dokładnie rok temu się urodził [emoji7], imprezę mieliśmy w niedzielę) , później latanie za papierami męża. Dodatkowo jestem wiecznie śpiąca. [emoji23]
Wczoraj miałam wizytę. Wszystko ok, dzidzia 2,5 cm. A USG prenatalne mam 10 października - wtedy będzie 12+6.
Też się zastanawiałam w poprzedniej ciąży nad detektorem tętna, ale tak długo nad tym myślałam, że zdążyłam poczuć ruchy [emoji23] teraz nie kupuję. Mam usg na każdej wizycie także myślę, że jakoś wytrzymam.
Gratuluje wizyty :) pamietasz w ktorym tygodniu zaczelas czus ruchy w pierwszej ciazy? Ja srednio pamietam... wydaje mi sie, ze kolo 16 tygodnia, ale pewna nie jestem.

Ja dziś wizytuję, mam na 15, a czas dziś jak zaklęty wlecze się niemiłosiernie. Od rana się stresuję i boli mnie przez to żołądek :-\

reklama
Ja też czułam ruchy w jakimś 16-17 tc a że łożysko miałam na przedniej ścianie to czułam je rzadko i słabo. Częściej syn wciskal mi się w prawą stronę brzucha i to już było bardzo widać i czuć. Teraz łożysko będę miała (albo już mam wykształcone? ) na tylnej ścianie i jestem baaardzo ciekawa jaka będzie różnica :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry