reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witajcie :)
Byłam na USG genetycznym prywatnie u dość polecanego doktora :) pokazał mi watrabe,żołądek, pęcherz, kręgosłup, mózg, przepływ krwi i posłuchaliśmy tętna, podglądaliśmy jak dzidziuś macha ręką ogólnie wizyta około 30 minut i była to dla mnie najcudowniejsza wizyta :))) w przeciwieństwie do NFZ gdzie takie badanie trwało 5 minut... Ale wracając do cudownej wizyty mowilam do doktora o dziecku w formie męskiej.. a doktor powiedział że jest troszeczkę za wcześnie i JESZCZE nie jest pewny na 100% ale zasugerował, że on skłaniałbym się ku dziewczynce:) czy jest możliwe że w 11 tygodniu lekarz już może zobaczyć co jest między nóżkami?

reklama
Ja ostatnio mało piszę, bo mam spadek formy.... jestem zmęczona,mam dużo wizyt lekarskich, ciagle jeżdżę między przychodnią a szpitalem.... dziś np byłam w Arendal w szpitalu u okulisty .... miałam najróżniejsze badanie wzroku, wykryli u mnie 1zmianę cukrzycową w oku,ale ich zdaniem nie jest to jeszcze problem.... Niestety moja Babcia miała też cukrzycę i miała nieodwracalne zrosty na siatkowkach przez co straciła wzrok..... Następną wizytę (za około 3 m-ce) będę mieć już u mojego okulisty, ktory jest najlepszy w moim mieście. Będę spokojniejsza po wizycie właśnie i niego.
W środę znowu mam kolejny maraton po lekarzach. Wizyta w szpitalu -mam nadzieje,że zrobia mi też usg (tak jak mam zapisane)...a nie tak jak dostałam rozpiskę z wizytami.... Jeżeli będzie to,wizyta jedynie z położną to mam na 14:30 umówioną prywatną wizytę u ginekologa.... więc same widzicie, że ciężko u mnie z czasem wolnym i odpoczynkiem.... Dobrze, że Córcia ma w tym tygodniu ferie to odchodzi mi założenie o odbieranie Jej ze szkoły. Mój mąż wziął sobie 3 dni wolnego w pracy więc jest i jest mi łatwiej.

U nas tez sie laski spotykają ;) i tez codziennie mamy kontakt. Zżyłysmy sie baaardzo i fajnie. Mamy zgraną ekipe :)

Ps. Unas tez nie bylo nikogo oprocz mnie z Podkarpacia
[emoji23]
Ja byłam na forum BB 10 lat temu i również z kilkoma dziewczynami (właśnie z NO) utrzymujemy stały kontakt, spotykamy się. Prawda jest jednak taka, że nawet zamknięcie wątku nie zawsze pomaga. U nas póz mankiecie wątku zaczęły się rożnego typu akcje zazdrości, że któraś kupiła ( czy chcila kupic dom - już nie pamietam dokładnie).... że tak...skąd ma pieniądze skoro jakiś czas temu posła o złej sytuacji materialnej, o problemach itp....Więc to wszytko zależy od osób, które tworzą wątek. Ja też świadomie nie rozpisuję się szczegółowo o swoim życiu, bo jest to wątek otwarty. Jednak z drugiej strony - wklejanie zdj nawet na fb nie jest bezpieczne....

Witajcie :)
Byłam na USG genetycznym prywatnie u dość polecanego doktora :) pokazał mi watrabe,żołądek, pęcherz, kręgosłup, mózg, przepływ krwi i posłuchaliśmy tętna, podglądaliśmy jak dzidziuś macha ręką ogólnie wizyta około 30 minut i była to dla mnie najcudowniejsza wizyta :))) w przeciwieństwie do NFZ gdzie takie badanie trwało 5 minut... Ale wracając do cudownej wizyty mowilam do doktora o dziecku w formie męskiej.. a doktor powiedział że jest troszeczkę za wcześnie i JESZCZE nie jest pewny na 100% ale zasugerował, że on skłaniałbym się ku dziewczynce:) czy jest możliwe że w 11 tygodniu lekarz już może zobaczyć co jest między nóżkami?
Gratuluję wizyty [emoji4] u mnie w poprzedniej ciąży na prenatalnych w 11t6d już ocenił płeć prawidłowo mam synka. Teraz jak będę na prenatalnych to będzie 11t5d według OM i 11t6d według usg i liczę że jak wszystko będzie dobrze to też podejrzymy płeć [emoji4] wiec tak to możliwe [emoji6]

Doczytałam w końcu wszystko 0.o jesteście szalone! W weekend miałam urodziny więc rodzinka się zjechała, a mąż zaskoczył prezentem :D mamy 3 dni (pon-sr) w spa nad morzem <3 Nie trzeba sprzątać, gotować, ohh :D basen cudowny z ciepłą wodą aż 32 stopnie więc moge się odprężyć :) nawet mdłości odeszły na drugi plan!
Jeśli chodzi o zamknięte forum to mi to jedno :) jeśli ktoś czuje się nieswojo, obserwowany przez obce osoby to jestem za :)
buziaki dziewczyny, ululajcie swoje brzuszki i dobrej nocki życzę :*

Hej.

Cieszę się z wczorajszych wszystkich, udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Dziewczyny. Jak mnie strasznie bolą plecy po nocy, jak bolalo mnie do tej pory tylko w krzyżu, tak teraz bolą mnie całe.

Dziś kończę 14 tydzień, ale szybko mija, niby nie mam czasu na rozczulanie się jak w poprzedniej ciąży, ale codziennie czytam "wiadomość od Bobasa" w apce :) [emoji813] [emoji7]

Widze, ze naprawdę duzo nas z podkarpacia. Ekstra, zrobomy kiedys forunowy zlot mamusiek hehe :)

Dziewczyny z lubelskiego - jesli macie blisko do Janowa Lubelskiego, to tam jest najlepsza pizza jaką w Polsce jadlam. Mmmmmm, nieraz potrafiliśmy pojechać na pizze, zjeść i wracać do domu[emoji85][emoji87]

Hej.

Cieszę się z wczorajszych wszystkich, udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

Dziewczyny. Jak mnie strasznie bolą plecy po nocy, jak bolalo mnie do tej pory tylko w krzyżu, tak teraz bolą mnie całe.

Dziś kończę 14 tydzień, ale szybko mija, niby nie mam czasu na rozczulanie się jak w poprzedniej ciąży, ale codziennie czytam "wiadomość od Bobasa" w apce :) [emoji813] [emoji7]
Współczuję bóli pleców. Niestety to częste w ciąży :(. Ja z synkiem przez ostatnie 4 miesiące ciąży ledwo chodziłam, bo tak się ustawiał, że na nerw mi naciskał i nie mogłam nogi podnosić o.O

Co do pędzącego czasu, to mi też gna tak ogólnie, ale paradoksalnie te pierwsze tygodnie ciąży strasznie się dłużą...Mam wrażenie, że już kilka miesięcy czekam na koniec trymestru ;). Ale to wszystko przez moje nerwy i strachy. Jakbym olała, to by czas zapinkalał niesamowicie.

Jak dzisiaj samopoczucie dziewczyny?

reklama
Dzień dobry [emoji4]
Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]
Ja to bym najchętniej jeszcze pospala ale młody już na pełnych obrotach.
Miałam jechać zrobić te aTPO ale skoro ft4 jest ok a przed ciąża nie było problemów z tarczyca to chyba narazie odpuszczę. Zobaczę co dzisiaj powie endo.
Miłego dnia [emoji3]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry