reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
@Mujer mój też na pół roku prawie 11 kg ważył i był tylko na piersi, ale siadać i chodzić tak szybko jak Twój Adaś nie zaczął.

Ja dentystów boję się panicznie, wstyd się przyznać ale idę dopiero z musu.
Moj też później zaczął siadać ale chodził już w 11 miesiącu. Śmiesznie to wyglądało bo widać było wysiłek na jego twarzy i trochę mnie to bawiło ;)
@Mujer no z moich informacji wynikało że można brać ten kwas foliowy ale właśnie w odpowiedniej jednostce. Najlepiej to skonsultować z lekarzem. Ja jeszcze biorę ale został i ostatni listek więc już nie będę wyrzucać ;)

@Mujer łaał 11 kilo przy pol rocznym dziecku to faktycznie niezły wycisk Ci dało, podziwiać. Mój miał niecałe 10 jak skończył rok a i tak pod górkę ciężko było wciągać:p ale tez dużo zależy od wagi urodzeniowej, no i skoro tak szybko ruszył sam to faktycznie wszystkim pokazał ze w masie siła:D co do wózka to mi najbardziej z tych camarelo podoba się Sevilla, albo właśnie Carrera tez fajna. Dobrze mieć opinie kogoś kto naprawdę długo użytkuje wózek a nie tylko 6 miesiacy czy tam rok
@Golonka dziecku raczej nie zaszkodzisz robieniem na siłę ale sobie owszem, w ciąży trzeba uważać bo bardzo łatwo o hemoroidy, a przy czestym wysiłku w toalecie można sie ich nabawic, oczywiscie oprócz tego ze dziecko pozniej coraz bardziej uciska na odbyt co tez powoduje hemoroidy.

Mam je od niedawna, jem jabłka i piję dużo wody, nie jem bialego pieczywa, ale widze ze muszę sięgnąć po jakieś sliwki bo nic nie idze...
Najważniejsze to dużo błonnika. Siemię lniane pij. Sok z buraka i jabłek. No i suszone śliwki. Przede wszystkim dieta. Oliwy się napij. Z rana z dwie szklanki wody.

Ufff, już po. Nic nie ma. Tylko się uśmiali, że się nachodziłam do dentysty, bo wszędzie wypełnienie :D

Mam je od niedawna, jem jabłka i piję dużo wody, nie jem bialego pieczywa, ale widze ze muszę sięgnąć po jakieś sliwki bo nic nie idze...
Ja też mam od niedawna i robię tak: 4-5 suszonych śliwek zalewam wrzątkiem i zostawiam na noc. Rano na czczo pije wodę i zjadam śliwki. Na mnie działa po pół godzinie ;) potem codziennie jem dwie suszone śliwki profilaktycznie. Chyba że znowu zaprze to trzeba wodę
Działa też na mnie dobrze kiwi zjedzone rano na czczo.
Hemoroidy mam a nawet miałam przed ciążą i powiem Ci rób wszystko żeby ich nie mieć...

reklama
Cześć dziewczyny, mam trochę wstydliwe pytanie. Czy przy zaparciach, robienie tzw. 'na siłę' moze zaszkodzić dziecku?
A jak z naturalnych owocowych metod nic nie pomoże to polecam Ispagul.
Może być stosowany przez ciężarne. Ja to co prawda używałam na dluuuugo przed ciaza Ale reguluje perystaltyke i zmiekcza to i owo. Stosowany zgodnie z instrukcją zdziałał u mnie cuda. Od tamtej pory nie mam zadnych zaparc A miałam naprawdę poważne problemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry