Blizniakisanok
Fanka BB :)
Ja dopiero idę na pierwsze USG we WtorekNie znam tego leku!
Jednak bardzo się ciesze ze z dzidzia okej [emoji813]️
Ile z Was nie było jeszcze na usg?
A powiedzcie czy duphaston i luteina maja to samo działanie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja dopiero idę na pierwsze USG we WtorekNie znam tego leku!
Jednak bardzo się ciesze ze z dzidzia okej [emoji813]️
Ile z Was nie było jeszcze na usg?
A powiedzcie czy duphaston i luteina maja to samo działanie?
Ale przy 6+1 możesz niestety jeszcze nie zobaczyć, bo zwykle ciąża na USG jest młodsza. Ja byłam ostatnio na USG i według miesiączki miałam 5+6 (czyli dwa dni różnicy z Tobą) i ciąża wyszła 4 dni młodsza (bo akurat mam 4 dni dluzsze cykle niż standardowa 28 dni). Wtedy był widoczny tylko pecherzyk ciążowy i żółtkowy. Dziś już biło serduszko ale to 6+3 według USG, a OM wskazuje na 7+0.Ja też jeszcze nie byłam na USG, mam na środę 21.08., będzie 6t1d. Korciło mnie już kilka razy żeby wcześniej pójść, ale jednak dałam se siana. Gdybym poszła wcześniej i nie zobaczyła jeszcze bijącego serca to znając siebie zamęczałabym się myślami, czy wszystko ok![]()
Ale oczywiście życzę Ci żebyś zobaczyła juz serduszkoJa też jeszcze nie byłam na USG, mam na środę 21.08., będzie 6t1d. Korciło mnie już kilka razy żeby wcześniej pójść, ale jednak dałam se siana. Gdybym poszła wcześniej i nie zobaczyła jeszcze bijącego serca to znając siebie zamęczałabym się myślami, czy wszystko ok![]()
W sumie liczę się z tym że może jeszcze nie być słyszalne, ale mnie się wydaje z kolei ze moja ciąża jest ze 2 dni starsza. Mam zwykle cykle 26-dniowe, a 28 dni od ostatniej miesiączki miałam już betę 612. Ostatnia sprawdzana kilka dni temu juz prawie 8000, także jednak liczę na to że coś już będzieAle przy 6+1 możesz niestety jeszcze nie zobaczyć, bo zwykle ciąża na USG jest młodsza. Ja byłam ostatnio na USG i według miesiączki miałam 5+6 (czyli dwa dni różnicy z Tobą) i ciąża wyszła 4 dni młodsza (bo akurat mam 4 dni dluzsze cykle niż standardowa 28 dni). Wtedy był widoczny tylko pecherzyk ciążowy i żółtkowy. Dziś już biło serduszko ale to 6+3 według USG, a OM wskazuje na 7+0.
O to faktycznie może być starsza niż myślałamW sumie liczę się z tym że może jeszcze nie być słyszalne, ale mnie się wydaje z kolei ze moja ciąża jest ze 2 dni starsza. Mam zwykle cykle 26-dniowe, a 28 dni od ostatniej miesiączki miałam już betę 612. Ostatnia sprawdzana kilka dni temu juz prawie 8000, także jednak liczę na to że coś już będzie![]()
O to faktycznie może być starsza niż myślałamOby już biło
![]()
Dorwałam się do jakichś badań, powyżej poziomu bety 10 800 u każdej z 53 badanych pacjentek był już widoczny zarodek i wykrywalne bicie serca: Link do: (PDF) Transvaginal sonography in the evaluation of normal early pregnancy: correlation with HCG levelO to faktycznie może być starsza niż myślałamOby już biło
![]()
Dokładnie, masz racjęJa tam się ciesze już z samego pęcherzyka ciążowego, żółtkowy tez jest ale na razie wszystko malutkie, z 1-2 tyg mniejsze niż z OM. Jednak to u mnie norma, gdyby nie to plamienie to nie poszłabym na usg a tak to mnie postraszyli.
Także nie macie się czego obawiać jeśli nie slychac serduszka itd. Dajcie dzidziusiom w spokoju rosnąć) Ja wizytę kontrolna mam za 2 tyg. Wtedy powinno już coś nadgonić. No i oczywiście byleby się plamienia skończyły
))) Ale i tak odetchnęłam dzisiaj z ulga [emoji85] Zycze Wam każdej z osobna udanych wizyt
)