Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wiem wiem jak już będę po wizycie będę cieszyć się swoim stanem bo 3ciego brzdąca nie planujeSzukaj pozytywów, na przykład, że masz wizytę jutro, a nie jak ja za 2 tygodnie[emoji85]
Ja również teraz też tylko ból piersi. Ale słabszy niż 3dni temu .Ja oprocz wielkiego bolu piersi też nie mam żadnych objawów. Raz było mi niedobrze i nie miałam apetytu, ale nie mam pojęcia czy to wynik ciąży czy tak po prostu [emoji2368]
Wielkie gratulacje i dbaj o WasHej! Jestem po pierwszej wizycie. Ciąża potwierdzona, wszystko w porządku.. według usg 5+6 dzisiaj, serduszko już bije [emoji173]️
No to super, pewnie ulga i radość po wizycie ?Hej! Jestem po pierwszej wizycie. Ciąża potwierdzona, wszystko w porządku.. według usg 5+6 dzisiaj, serduszko już bije [emoji173]️
Jasne! Kiedy masz wizyte i w ktorym bedziesz wtedy tygodniu ciazy?
Pierwsze badanie usg ma sie dopochwowe w okolicach 7-8tc, zeby wykryc bicie serca. Nazywa sie to Vitaliteitsecho i jest oczywiscie pokryte z ubezpieczenia podstawowego. Podczas wizyty masz tez wywiad z polozna na temat przebytych operacji, chorob, ewentualnych alergii i historii rodziny, zeby okreslic ryzyko ciazy/wad. I rozmowa o objawach, jakie masz i jak mozesz im zaradzic. Czasem polozna wysyla kwestionariusz z pytaniami przed pierwszym spotkaniem i na spotkaniu omawiacie odpowiedzi i co powinnas zmienic w trybie zycia (np. uwazac ze sprzataniem kuwety itp.). Ja mialam tez krotka pogadanke z ginekologiem na tej samej wizycie, gdzie tylko oznajmil, ze ciaza jest niskiego ryzyka i pewnie juz sie nie zobaczymyale zazwyczaj ginekologa nawet sie nie widzi na oczy.
Kolejne usg powinnas miec pomiedzy 10 a 12tc, zeby okreslic date porodu i ta data sie juz raczej nie zmieni.
Pisz jesli bedziesz miala wiecej pytan x
Ale super wiadomości [emoji8]Hej! Jestem po pierwszej wizycie. Ciąża potwierdzona, wszystko w porządku.. według usg 5+6 dzisiaj, serduszko już bije [emoji173]️
Pierwsze usg jest zawsze dopochwowo (a przynajmniej nigdy nie slyszalam, ze u kogos w NL robili przez brzuch). Patrzylam niedawno na usg z pierwszej ciazy i mialam robione w 8 i potem 10 tygodniu dopochwowo a w 12tc przez brzuch.Wizytę mam 12 września i będę wtedy w 7tydz+4. A czy to pierwsze vitalitieecho jest robione przez brzuch czy jest dopochwowe?