reklama

kwietniowe mamy 2020

Kurczę teraz wyjdę na odrzutka społecznego- alkoholika z powodu radlerów hehe :D
Nie przejmuj się. Nie wyczytalam, że je namiętnie walisz, tylko, że się skusiłas. [emoji4] ale lepiej unikać. Te 0% też mozna zdzierzyc jak już się chce smaczku piwa.
Co do palenia to znam niestety kilka osób, które popalaly w ciąży i było wszystko ok.
Nie popieram absolutnie.
Ale... w UK jak mieszkałam, sąsiadka zaszła w ciążę, paliła jak smok i lekarz tam powiedział jej, żeby jak już musi koniecznie zapalić robiła to ale jak najslabszego i ...Nie pamiętam, 1x w tygodniu ? Bo podobno czasem drastyczne rzucenie może powodować gwałtowne zmiany w organizmie co źle wpływa na ciążę. Pamiętam, że wszyscy się bardzo dziękujemy tej giagnozie a sąsiadka oczywiście po jakimś czasie rzuciła bo odzwyczaila powolutku organizm.

Sama paliłam wiele lat. Z 4 lata temu rzuciłam ale miałam momenty,np rok temu w wakacje , ze trochę popalilam. Mam to szczęście, że się przepalam szybko i mi nie smakują.

A teraz myślę o wizycie @nnat [emoji110]

reklama
IMG_6413.JPG
IMG_6414.JPG

Dziewczyny czy ten progesteron nie jest za niski? Mam 7tydzien2dzien. Biore luteinę 2 razy dziennie.

I co z toksoplazmoza.

Hej dziewczyny ja już po wizycie( na NFZ).Wszystko dobrze, widziałam serduszko[emoji3531][emoji3526] wizyta trwała może z 5 minut,lekarz zrobił mi usg i potwierdził ciążę.Kazał kupić jakieś witaminy ale nawet nie podał konkretnej nazwy, powiedział żebym sobie sama wybrała bo wszystkie mają podobne składy.Polożna mnie zważyla, zmierzyła ciśnienie i założyła kartę ciąży.Dostalam skierowanie na badania w sumie 13 w tym glukozę [emoji30] termin porodu na 20 kwietnia.Nastepna wizyta dopiero za miesiąc [emoji3064] a myślałam że za 2 lub 3 tygodnie.Najwazniejsze ze wszystko jest ok [emoji846]

Hej dziewczyny ja już po wizycie( na NFZ).Wszystko dobrze, widziałam serduszko[emoji3531][emoji3526] wizyta trwała może z 5 minut,lekarz zrobił mi usg i potwierdził ciążę.Kazał kupić jakieś witaminy ale nawet nie podał konkretnej nazwy, powiedział żebym sobie sama wybrała bo wszystkie mają podobne składy.Polożna mnie zważyla, zmierzyła ciśnienie i założyła kartę ciąży.Dostalam skierowanie na badania w sumie 13 w tym glukozę [emoji30] termin porodu na 20 kwietnia.Nastepna wizyta dopiero za miesiąc [emoji3064] a myślałam że za 2 lub 3 tygodnie.Najwazniejsze ze wszystko jest ok [emoji846]

Tez mam termin na 20 :-)

Zobacz załącznik 1017956Zobacz załącznik 1017957

Dziewczyny czy ten progesteron nie jest za niski? Mam 7tydzien2dzien. Biore luteinę 2 razy dziennie.

I co z toksoplazmoza.
Ja w 6tyg miałam 17 progesteron i lekarz powiedzial ze jest dobry. A mimo tego plamilam. Dostalam duphaston. I dzis powtorzylam czekam na wyniki. Ale wydaje mi sje ze jak lekarz nic Ci wczesniej nie mowil i nie masz plamien to nie masz się czego obawiac

reklama
Dobre wieści! [emoji4] A napiszesz mi w którym jesteś tygodniu? Mówił Ci lekarz jak szybko bilo serce ?
Mi nie założyli ani karty ciazy, ani terminu, ani szybkości tętna a czytam, że większość dziewczyn tak miała. I co lepsze miałaś wizytę na NFZ [emoji846]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry