• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Te progi do becikowego to żart, my też się nie łapiemy. Dobrze, że na 500+ znieśli progi, a przecież wiele osób uważało, że powinni wprowadzić górny próg i nie dawać tym co dobrze zarabiają. :D
Piona, ja też się nie łapię...

Najlepiej żeby wszyscy powyżej średniej krajowej płacili wyższe podatki i oddawali pół pensji bezrobotnym :p

A jak tam wasza waga/brzuchy? Ja po dzisiejszych zakupach jestem przerażona, bo musiałam pożegnać rozmiar S :( Za trzy tygodnie idę na wesele, kupiłam sukienkę z odcięciem w talii i niestety już widać, że coś się dzieje, a nie chciałabym jeszcze się ujawniać przed niektórymi osobnikami :/

A jak tam wasza waga/brzuchy? Ja po dzisiejszych zakupach jestem przerażona, bo musiałam pożegnać rozmiar S :( Za trzy tygodnie idę na wesele, kupiłam sukienkę z odcięciem w talii i niestety już widać, że coś się dzieje, a nie chciałabym jeszcze się ujawniać przed niektórymi osobnikami :/
Ja stoję w miejscu, pod wieczór jedynie brzuch mi wywala, ale to wzdęcia [emoji16]

Piona, ja też się nie łapię...

Najlepiej żeby wszyscy powyżej średniej krajowej płacili wyższe podatki i oddawali pół pensji bezrobotnym :p
Teraz jeszcze chcą wprowadzić obowiązek rozliczania się skalą podatkową dla wolnych zawodów jak programiści, którzy pracują dla jednego pracodawcy w formie umowy B2B, bo prawie wszyscy którzy mają własną działalność rozliczają się podatkiem liniowym 19%, a tak jeśli przekroczą próg podatkowy, czyli 85.000 rocznie (a nie oszukujmy się, większość programistów przekracza) to będą musieli zapłacić podatek 32%...

Teraz jeszcze chcą wprowadzić obowiązek rozliczania się skalą podatkową dla wolnych zawodów jak programiści, którzy pracują dla jednego pracodawcy w formie umowy B2B, bo prawie wszyscy którzy mają własną działalność rozliczają się podatkiem liniowym 19%, a tak jeśli przekroczą próg podatkowy, czyli 85.000 rocznie (a nie oszukujmy się, większość programistów przekracza) to będą musieli zapłacić podatek 32%...
A wiem, mój luby programistą jest ;)

reklama
Dodatek z tytułu urodzenia dziecka? Co to takiego? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
To dodatek 1000 zł dla osób, które pobierają zasiłek rodzinny. Tam jest kryterium dochodowe 539 zł na osobę. Można składać wniosek i o becikowe i o dodatek do zasiłku z tytułu urodzenia dziecka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry