Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jest. Pod hasłem: Forum BabyBoom [emoji846]Hej Dziewczyny
Dołączam się
Z tp wpisanym przez położną w kartę ciąży na 8/04
Dopiero się rozeznaję na tym forum więc proszę o wyrozumiałość
Od razu pytanie: jest jakas apka na tel ulatwiajaca korzystanie z forum?
MożnaDziewczyny a czy któraś z Was orientuje się czy można jeść serki topione w ciąży?
Nie wiem co z tym kozim serem.. na liście serów zakazanych jest chevre, a to przecież to samo.Sery dozwolone w ciąży
- mozarella
- cheddar
- ser biały
- ser twarogowy
- ser homogenizowany
- Double Gloucester
- Edam
- Ementaler
- Gouda
- kozi ser
- halloumi
- parmezan
- pecorino
- gruyere
- leicester
- sery topione
- ricotta
- mascarpone
- Stilton
- grillowany Camembert
- feta z mleka pasteryzowanego
to ja! to ja!Ja tez wczoraj, bo akurat przeczytałam, ze któraś napisała, ze je chleb z serkiem topionym i oczywiscie poczułam tez ogromna ochotę na serek. Sery możemy jeść poza pleśniowym i tymi, w których mleko jest niepasteryzowane.
dziewczyny, poważnie widzicie korelację między bólami brzucha a poronieniem? Byłam w 9t6d we wtorek na usg, mówiłam o tym, że brzuch mnie boli - nie skurcze, tylko taki tępy ból - lekarz powiedział, że wszystko ok. No i teraz po tym co piszecie nie wiem co myśleć.
Ja też leżę już od 3 tygodni. Każda kosteczka ciała mnie boli. Ale dla dzidzi wszystko [emoji7] też w zeszłym tygodniu miałam odklejoną kosmówkę i plamiłam. Na szczęście dzięki leżeniu się przykleiła, ale lekarz i tak kazał leżeć [emoji20] chyba do końca 1 trymestru nie mamy wyjścia. Fajnie masz bo już widać maleństwo. Ja czekam na środę. Już powinno być! Też tak miałam przy poprzedniej ciąży i również poroniłam. Bóle brzucha nawet jak się zbyt dużo nie ruszałam. Wtedy myślałam, że to brzuch się rozciąga. Teraz jednak wiem, że coś w tym było.
Ja dokładnie ta sama dieta. Nasz bobo również poczety na urlopie nad morzem i miałam ogromna ochotę na rybySuper wiadomośći jakie piękne zdjęcie! Dzięki za te słowa... nie pozwalam sobie za szybko na zwolnienie ale wczoraj przenyslalam decyzję. Ale i tak nie pójdę szybciej niż za 3 tygodnie bo mam zadania w pracy które muszę zamknąć. Dobra wiadomość. Na wakacjach, na których to poczelismy naszego groszka jadłam same ryby. Na obiad j na kolację codziennie świeżo wędzona ryba, jeszcze ciepła. Także skladalam się w 90% z ryby
bardzo ja lubię. Wczoraj i dzisiaj zjedzony był śledzik w oleju, pycha
![]()
Dziewczyny. Chodzi za mną wędzony łosoś, chociaż brzuszka bym wszamala. Nie wolno?