reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny któras z was pisała jakiś czas temu że ma zapalenie dziąseł... Jakimi sposobami to leczyć. Plukać szałwia? Jakaś specjalna pasta? Bo patrzyłam ale wszystkie specjalne preparaty jak żele itd. Nie stosować u kobiet w ciąży..

Jesteśmy i meldujemy się w dwupaku!!! :D
Pozwólcie że będę tą 3 centymetrową postać nazywała w formie żeńskiej. Płci oczywiście jeszcze nie widać, ale dla mnie to dziewucha :D jak urośnie jej kiedyś ogonek to będzie wtedy Chłopcem :) w każdym razie miałam usg przez brzuch. Dr przyłożyła głowicę i widać jak grzecznie sobie leży :) w pewnym momencie zabulgotało mi w jelitach i ten mały szogun jak nie zacznie świrować, fikołków wywracać i szaleć. Uspokoiła się, pomachała i wróciła do fikołków. Doktorka nie mogła jej zmierzyć :D
Ciąża nadal równo tydzień młodsza :)

Załączniki

• 94A58582-EE52-4211-A8B2-3338641F1AF1.jpeg
    94A58582-EE52-4211-A8B2-3338641F1AF1.jpeg
    1 021,2 KB · Wyświetleń: 106
Dziewczyny! Nie odzywałam się cały tydzień, chciałam się wyciszyć po ostatniej wizycie na której lekarz powiedział mi, że ciąża za mała i że krwiak rozlany wokół jajeczka, podlamalam się, a dziś na wizycie zobaczylam dzidziusia i serduszko! Popłakałam się że szczęścia bo balam się , że już nic z tego nie będzie, a tu taka niespodzianka ;) poproszę o dopisanie do listy ;)

Cudownie [emoji3590] [emoji3590]

Hej Dziewczyny! Zalamka na całej linii od niedzieli jestem w szpitalu z bólami głowy. Ze względu na ciąże mało badań mogli zrobić ale w końcu okazało się po nakłuću ledzwiowym że to zapalenie opon mózgowych! Teraz nie wiem ile będę jeszcze leżeć w szpitalu głowa pęka leczenie żadne bo zagraża dziecku... Maleństwo w domu płacze za mama... Dramat

Biedactwo.... Aż brakło mi słów... Trzymaj się dzielnie i szybciutko wracaj do zdrówka [emoji3590]

Cudowny maluszek :) Mamy podobnie. U mnie 10t2d. Zastanawiam się czy mam prawidłowo wyliczony termin porodu z OM. OM była 02.07 i termin porodu mam na 09.04, ale to jest ponad 40 tyg a przecież ciąża trwa 40. Z synem miałam OM w pon i na pon po 40 tyg termin. Aplikacja z kolei podaje termin na 06.09. Z dzisiejszego USG wychodzi 04.04. Ja mam takie uczucie. Nie wiem czy urósł guz, którego mam na lewym płacie tarczycy i coś uciska czy to przez przeziębienie... W ogóle mam katar, wcześniej bolało gardło, od wczoraj trochę mnie drapie na kaszel. Co można na kaszel w ciąży?

Dziewczyny czy Was też tak strasznie swędza piersi i skóra na brzuchu? W ogóle brzuch już mam taki jak w pierwszej ciąży miesiąc później

Tak, mnie też okrutnie brzuch swędzi. Nie daje wręcz sobie rady z tym wieczorami jak spuchne. Kupiłam jednak dziś balsam na rozstępy palmersa...

Może napisze każda z nas kiedy miałs ostatnia @ i na kiedy ma termin,możemy wtedy podsumować nasze daty.

OM 18/07/2019
TP 25/04/2020 wg wczorajszego USG.

Pozwólcie że będę tą 3 centymetrową postać nazywała w formie żeńskiej. Płci oczywiście jeszcze nie widać, ale dla mnie to dziewucha :D jak urośnie jej kiedyś ogonek to będzie wtedy Chłopcem :) w każdym razie miałam usg przez brzuch. Dr przyłożyła głowicę i widać jak grzecznie sobie leży :) w pewnym momencie zabulgotało mi w jelitach i ten mały szogun jak nie zacznie świrować, fikołków wywracać i szaleć. Uspokoiła się, pomachała i wróciła do fikołków. Doktorka nie mogła jej zmierzyć :D

Cudownie, nie mogę się doczekać aż moje maleństwo będzie tak fikac w brzuszku :) rozczulilam się.... [emoji3590]

Chwilę mnie nie ma i już ciężko nadrobić.

Nie napisałam Wam wczoraj, że powiedziałam swojej kierowniczce, że jestem w ciąży. Jakie było moje zdziwienie jak powiedziała "a, to wiem" [emoji33] ponoć Ona należy do tych osób, które widzą takie rzeczy.. i jak przyszłam tydzień temu do pracy po urlopie, to odrazu było widać.. poprosiłam ją na razie o dyskrecję.

Ostatnia @ była 05.07.. i z tego termin wychodzi na 10.04.. taką datę mam też wpisaną w kartę ciąży. Jednak po ostatnim usg ciąża dwa dni młodsza i termin 12.04

Cały czas mówię, że ja nie będę jadła śniadania Wielkanocnego.. to rodzinka też nie musi.. bo będą przeżywać [emoji87]

Coraz Nas więcej! Oby w takim składzie do samego końca! [emoji3590]

Powiedzcie jak będzie ten nowy, zamknięty wątek.. bo nie ukrywam, że jestem i czytam tylko ten.. a po innych się nie poruszam.

Słuchajcie, ożyłam [emoji16] o 19 naszło mnie na spacer po lesie i pojechaliśmy [emoji16] co prawda pół godzinny spacer to dla mnie teraz jak wejście na Rysy, ale jestem mega szczęśliwa, że się ruszyłam z domu i dałam radę chociaż trochę pospacerować [emoji3059]
O rany, to powodzenia, żebyście szybko wrócili do zdrowia. Tylko głowa Cię bolała? Jeszcze przyszło mi do głowy, że to może refluks.. A że to nigdy nie miałam to nie znam objawów. Czytałam, że może tak się objawiać. Takie uczucie jakby się chciało to wyrzucić z siebie ale za głęboko [emoji849] A zamiast jeść lekko to ja placków ziemniaczanych narobiłam takiej zachcianki dostałam. Narzeczony dziś z pracy się wyrwał aby mi ciepły bochenek chleba z piekarni przywiózł bo chciałam z masełkiem śmietankowym zjeść o godzinie 14 :)
Refluks... Też nigdy nie miałam, więc dla mnie obce pojęcie, ale kto wie [emoji16]
Może napisze każda z nas kiedy miałs ostatnia @ i na kiedy ma termin,możemy wtedy podsumować nasze daty.
U mnie om 10.07, a termin 15.04 [emoji6]
Ale wg usg ciąża 3 dni młodsza i się zgadza, miałam później owulację [emoji6]
Jakie cudo [emoji7] super, że u Was w porządku [emoji4] już nie mogę się doczekać aż zobaczę moje ruszające się maleństwo [emoji3590]

@aszcz jak powiedziałaś? Ja dostaje palpitacji serca jak mam komukolwiek powiedzieć.... Dzisiaj chciałam dziewczynie z którą pracuje i dostałam takiego ataku paniki że słowem się nie odezwałam. W ogóle nie wiem jak temat ugryźć... Tak samo z szefostwem rozmowa... Wtedy to w ogóle na zawał zejdę.

reklama
Chwilę mnie nie ma i już ciężko nadrobić.

Nie napisałam Wam wczoraj, że powiedziałam swojej kierowniczce, że jestem w ciąży. Jakie było moje zdziwienie jak powiedziała "a, to wiem" [emoji33] ponoć Ona należy do tych osób, które widzą takie rzeczy.. i jak przyszłam tydzień temu do pracy po urlopie, to odrazu było widać.. poprosiłam ją na razie o dyskrecję.

Ostatnia @ była 05.07.. i z tego termin wychodzi na 10.04.. taką datę mam też wpisaną w kartę ciąży. Jednak po ostatnim usg ciąża dwa dni młodsza i termin 12.04

Cały czas mówię, że ja nie będę jadła śniadania Wielkanocnego.. to rodzinka też nie musi.. bo będą przeżywać [emoji87]

Coraz Nas więcej! Oby w takim składzie do samego końca! [emoji3590]

Powiedzcie jak będzie ten nowy, zamknięty wątek.. bo nie ukrywam, że jestem i czytam tylko ten.. a po innych się nie poruszam.
No to kolejna kobietka z @ 5 lipca :) ja też i mam na 12 kwietnia. To chyba nie będzie nowy wątek tylko ten sam, tyle że obce osoby nie będą mogły czytać tego co tu piszemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry