reklama

Kwietniowe mamy 2021

Moja droga, przez 3 tygodnie piłam około 1,5 l fanty, tylko i wyłącznie fanty, tylko to mi przechodziło przez gardło, zadna woda, herbaty, soki. Musiała być fanta i to tylko w pół litrowych butelkach i tylko z gwinta 😀
naprawdę ulżyło mi, że jest nas więcej 😁😁😁🙈😂 najlepsze jest to, że przed ciążą ja prawie wcale nie piłam gazowanych napojów, a teraz to jakbym się wściekła na tą Pepsi 🙈😳😱😂

reklama
ja się w sumie nie boje ze boli tylko Tego ze ja totalnie nie wiem co mam robić. I boje się ze nie będę współpracować i ze będę coś robić źle a można lepiej. Piszecie tez ze warto znać swoje prawa wiec warto się w to zagłębić. Ale z drugiej strony to ile My mamy wiedzieć. Oczywiście planuje iść do szkoły rodzenia i mam nadzieje ze tam dowiem się co i jak :)
No to jak planujesz isc do szkoły rodzenia to spokojnie, dowiesz sie wszystkiego😉 ja tez niewiele wiedziałam, nie miałam nawet pojęcia, ze są fazy porodu, skurcze zwykle i parte itd. W szkole rodzenia wszystkiego sie dowiedziałam

Ja za chwilę pęknę w szwach po dużej porcji czekoladowych lodów [emoji1] Kamiśka, a Ty możesz jeść lody? Czy to kompletnie odpada?
P.S. Chciałam inaczej sformułować pytanie ale po chwili zdałam sobie sprawę, że to zabrzmi dwuznacznie [emoji23]
Hahahahaah Monia lodów to myślę , że tak o ile produkują lody bez cukru , no chyba że sama zrobię [emoji23][emoji23][emoji23][emoji2958]

Mój bratanek 12 letni w marcu cały czas miał zawalony nos.. do rodzinnego nie mogli się dostać, jeden antybiotyk za drugim, bo zapalenie zatok (oczywiście przez telefon), mój brat się wkurzył i zrobił awanturę, bo młody coraz gorzej miał z oddychaniem przez nos.. udało się wymusić wizytę u laryngologa- ten jak go zobaczył to mówi: "Panie prędko do szpitala przecież to dziecko ma guza, który mu wybija przez podniebienie", zanim porobili badania u nas, wysłali na onkologię do Poznania to młody miał już przerzuty na kości rzuchwy, a ten nowotwór okazał się być mięsakiem granulocytarnym (jak chcecie możecie poczytać na FB prowadzę mu profil o nazwie Drużyna Adriana), dziś powinien być już po 6 cyklach chemioterapii.. jest po 2.. 🙄 szkoda gadać.. po prostu inne choroby przestały istnieć..
Boże drogi... I właśnie z takich powodów nie potrafię nie emocjonować się sytuacją, którą spowodował COVID... Litości! Przepraszam ale nikt mnie nie przekona, że z powodu tego wirusa (wirusa grypy notabene), trzeba podejmować środki tak radykalne, że ich konsekwencją będzie albo smierć, albo odebranie szansy na zdrowie pacjentów z tak poważnymi schorzeniami jak nowotwory. Pomodlę się za Twojego Bratanka, odwiedzę profil na FB i wierzę z całego serca, że Adrianek będzie zdrowym i beztroskim młodzieńcem ❤️

naprawdę ulżyło mi, że jest nas więcej 😁😁😁🙈😂 najlepsze jest to, że przed ciążą ja prawie wcale nie piłam gazowanych napojów, a teraz to jakbym się wściekła na tą Pepsi 🙈😳😱😂
W pierwszej ciazy, pod sam koniec tak mnie wzięło na fante, ze nie szło tego opanować. Byłam w szpitalu na wywołaniu 4 dni zanim zrobili w końcu cc. I przez te 4 dni mąż mi ciagle przemycał ta fante albo sama kupowałam w automacie i najpierw wszystkie korytarze obczajalam czy nie idzie jakaś położna😂

W pierwszej ciazy, pod sam koniec tak mnie wzięło na fante, ze nie szło tego opanować. Byłam w szpitalu na wywołaniu 4 dni zanim zrobili w końcu cc. I przez te 4 dni mąż mi ciagle przemycał ta fante albo sama kupowałam w automacie i najpierw wszystkie korytarze obczajalam czy nie idzie jakaś położna😂
ja tak się kitrałam z rosołem jak mi rodzice przywieźli pierwszego dnia po cc, a miałam zaleconą dietę, która składała się z paskudnego kleiku ryżowego i sucharków 🙈🙈🙈😱😳

reklama
Moja mama urodziła nas trójkę i jak opowiada jak było wtedy to czuję luksus dzisiejszych czasów 😂 jeszcze ja jak się rodziłam to jako tako ale moje rodzeństwo na początku lat 80' to mam wrażenie że wtedy kobiety były odzieranie z godności... :(
Moja Mama ❤rodziła nas z Siostrą ❤ bliźniaczki SN! Oczywicie ze nie wiedziała do porodu, ze jest nas 2! I pewnie ze ma uszkodzoszenia po tym do dziś. Obecnie kazdy lekarz twierdzi, ze powinna byla mieć CC! A asystowalo jej 11 osób z ordynatorem. Teraz to inna bajka!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry