reklama

Kwietniowe mamy 2021

Moim zdaniem nie warto opierać się na przekazach medialnych, tylko zawsze powinno się docierać do źródła. Dla mnie przekaz medialny nie ma już od dawna waloru rzetelnej informacji. I czym innym jest wyrok TK w kwestii zgodności danego przepisu z Konstytucją, a czym innym tzw. ustawa antyaborcyjna. Z tego co czytam we wniosku o zbadanie zgodności to tam sprawa rozbijała się o sformułowanie „duże prawdopodobieństwo”. Mimo wszystko nie sądzę żeby kompromis aborcyjny (jak się to nazywa) na gruncie naszego prawa został zmieniony. A media będą rozdmuchiwać i interpretować temat tak, żeby osiągać swoje cele (i cele zaprzyjaźnionych partii rzecz jasna, które chcą żebyśmy się nawzajem pozagryzali).

reklama
U mnie 17+5 dziś i też nic nie czuję żeby to była pewność i regularność...we wtorek wizyta i powiem szczerze że jestem trochę niespokojna, że może za bardzo się oswoiłam i cieszę z ciąży? Ale jak się nie cieszyć czy oswoić na tym etapie jak już nawet brzuch duży? Najbardziej się bałam do 13 TC. Teraz już spokojniej ale jednak bywają gorsze myśli.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry