Nadziejka2021
Fanka BB :)
idealnie napisaneDokładnie, wiem ze swoich doświadczeń, że zawsze najmądrzejszym w ciężkich tematach jest się wtedy kiedy one nas nie dotyczą... a przecież to może dotknąć każdą kobietę ...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
idealnie napisaneDokładnie, wiem ze swoich doświadczeń, że zawsze najmądrzejszym w ciężkich tematach jest się wtedy kiedy one nas nie dotyczą... a przecież to może dotknąć każdą kobietę ...
I bardzo dobrze, że się cieszysz świetnym samopoczuciemU mnie 17+5 dziś i też nic nie czuję żeby to była pewność i regularność...we wtorek wizyta i powiem szczerze że jestem trochę niespokojna, że może za bardzo się oswoiłam i cieszę z ciąży? Ale jak się nie cieszyć czy oswoić na tym etapie jak już nawet brzuch duży? Najbardziej się bałam do 13 TC. Teraz już spokojniej ale jednak bywają gorsze myśli.
Apropo niewiedzy o chorobach - ja nie miałam pojęcia, ze zapalenie krtani u dzieci jest tak niebezpieczne! Wróciłam do pracy po macierzyńskim i gadałam z koleżanka, która mi powiedziała o tym. I mówiła, żebym sie nie martwiła, bo jak mały by miał to od razu poznam ten szczekający kaszel i ze jest to baardzo niebezpieczne, trzeba od razu reagować, bo dziecko sie może udusić. 2 dni pozniej w nocy słyszę szczekanie! A to mały tak kaszlał. Na następny dzień od razu lekarz i dostał inhalacje ze sterydu i mu przeszło. Także dziewczyny, nic strasznego, ale trzeba wiedzieć - poczytajcie o zapaleniu krtani u dzieci, żeby wiedzieć w razie czego!masakra, nie miałam nawet pojęcia o istnieniu tej chorobyto co opisujesz to jakiś horror...mam nadzieję, że u nas nikt nigdy nie zachoruje na to paskudztwo
No niestety tak jak przypuszczałam.. Poparł![]()
Oj Monia jak Ty to mądrze napisałaś.... Lepiej bym tego nie ujęła.
Wiecie co mnie wk****ia? Że zamiast najpierw zainteresować sie rodzicami i dziecmi niepełnosprawnymi np. jaki jest dostęp do hospicjum rehabilitacji , kolejek do lekarzy specjalistów , psychologów, kosztami leków to od d*upy strony , oni zakazują a Ty radź sobie sam... 1800 zł zasiłku opiekuńczego i walcz o przeżycie szary robaku.....
Moze zrobmy strajk i nic nie piszmy heh albo prywatna grupe na waspieJa to myślę, że oni celowo tak się ociągają bo przy naszej bujnej tematyce to mamy rekordowe rzesze cichych czytelniczek (czytelników)![]()
Dokładnie tak. Od początku ciąży żadna moja wizyta ani badanie nie było sfinansowane ze środków NFZ. Do lekarza zawsze chodzimy prywatnie bo jak słyszę, że termin do neurologa z pilnym skierowaniem jest na za dwa lata to płakać mi się chce...Jakie finansować... I tak większość kobiet za badania prenatalne musi płacić z własnej kieszeni. No chyba, że ma 35 lat albo obciążony wywiad.
Oczywoscie przykład mam bardzo bliski, ale też mam taki przykład gdzie opiekują się oboje. Więc też wszystko zależy od ludziPrzeważnie takie małżeństwa kończą się rozwodem bo mąż już nie wytrzymuje tego że całe ich życie kręci się wokół dziecka i żona jest praktycznie dla chorego dziecka że pożycie małżeńskie znika.... Nie znam Małżeństwa które by się z tego powodu nie rozstało..Teraz jak to trybunał poparł to teraz nie będzie w ogóle kobiet w ciąży lub za granicę będą jeździć na aborcję... Na prawdę wszystkie prawa nam odbierają...
Good ideaMoze zrobmy strajk i nic nie piszmy heh albo prywatna grupe na waspie![]()