mayfly
Fanka BB :)
Miałam tak samo i to już około 20 t.c.Nie mam pojęcia.. Jak zaczęła się skracać to automatycznie lekarz dał zakaz przytulanek. Wtedy tak mi twardniał że czułam jakbym kamienie nosiła w brzuchu
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Miałam tak samo i to już około 20 t.c.Nie mam pojęcia.. Jak zaczęła się skracać to automatycznie lekarz dał zakaz przytulanek. Wtedy tak mi twardniał że czułam jakbym kamienie nosiła w brzuchu
Dokładnie. Poleż, poodpoczywaj, może to tylko dziś tak twardnieje a wszystko jest ok.Ja myślę, że to jest tak, że ona nie skraca się cały czas, tylko jakieś przeforsowanie ją może skrócić. Np wejście na 15 piętro po schodach albo, jak u mnie, prawie 1000 przejechanych kilometrów w 3 dni i ciągle pozycja siedzącano a jak leżysz i nie masz skurczów, to może się nie skracać. Weź nospę max @Patii_666 i magnezu ze 3 tabletki (jaki masz?) I leż już dziś.
Teraz plus że jesteśmy bardziej świadome objawów. Ja wtedy myślałam że rośnie i się robi ciezki i tak mi się wydaje że jest twardy i mam kamienie :/Miałam tak samo i to już około 20 t.c.![]()
Mi też lecą włosy na potęgę. Ale u nas chyba to rodzinne po prostuDziwne, że Ci wypadają, w ciąży estrogeny zatrzymują rozwój włosa i jest on ciągle w fazie wzrostu, z pominięciem fazy wypadania. A hormony tarczycy i hemoglobina na jakim poziomie? Wstrzymałabym się z przyjmowaniem biotyny w ciąży, chyba, że lekarz Ci ją zalecił.
A tak w ogóle witaj!![]()
Z kotem zrobiłam raz podejście do choinki. Postała może tydzień. MasakraMnie zastanawia jak kicia zareaguje na choinkę, bo to będzie jej pierwsza![]()
Ja np robię sobie taką sałatkę daje szpinak, do tego kroje sobie ser sałatkowy, suszone pomidorki i słonecznik taki z chilli a do tego sos (trochę oleju z pomidorów, musztarda i miód) dobrze wchodzi a troszkę żelaza się zjeNo dokładnie, to przeliczenie na 100 g. Mozna zawsze jakos to połączyćmi np. Łatwiej było wypić koktajl ze szpinakiem, bananem, morelami i platkami owsianymi niz wszystko jesc osobno.
No mi póki co lekarz kazal dietą podnieść wyniki, ale widać, że poszło w drugą stronę.
Zobaczymy co mi powie na wizycie![]()
Ja praktycznie caly czas odpoczywam, serio. Mam ciąże leżącą i za duzo robić nie moge.Dziewczyny jak Wam twardnieje bardzo brzuch to więcej odpoczywajcie. Ja niestety dobrych wspomnień nie mam z twardnieniem brzucha, bo w poprzedniej ciąży to zwiastowało skracanie szyjki. Oczywiście nie u wszystkich to musi być to, ale lepiej odpoczywać jak Wam to doskwiera
O matulu. Może Ty masz z krzepliwością jakieś problemy?Ja praktycznie caly czas odpoczywam, serio. Mam ciąże leżącą i za duzo robić nie moge.Czego mi mega brakuje.
Znow mi sie polała krew z nosa. Az zadzwoniłam po męża, zeby przyjechał z pracy bo tak mocno mi sie lało, ze nie nadazalam zmieniać papieru i sie mega wystraszyłam, a on ratownikiem jest więc wie jak działać w różnych sytuacjach.. Wszystko co miałam pod ręką upieprzylam od krwi, jak z horroru
Po godzinie sytuacja opanowana, ale krwi sporo straciłam.Jakby tak mi dalej leciało to chyba byśmy do szpitala pojechali. Chociaż nie wiem co gorsze. Teraz w tych szpitalach to jest tragiczna sytuacja i tam już serio w ostateczności...