reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ok ja mam juz kartę ciąży, wpisana data pierwszej wizyty 13.08 ale w luxmed, nie NFZ, zatem też się liczy di becikowego?
No i kiedy się zgłasza ciążę u pracodawcy, dowolnie? Ja myślałam po prenatalnych, po 11.09. Co myślicie ?
Ja zgłoszę do pracodawcy dopiero po prenatalnych czyli po 22.09 :) niby u mnie bez różnicy bo i tak mam umowę na stałe, ale wole ogłaszać dopiero jak wszystko będzie dobrze ❤

reklama
Zapomniałam dopisać, że po porodzie dostaje się zaświadczenie do becikowego od ginekologa, więc to kiedy karta ciąży jest wypisana nie ma znaczenia.
No to spoko [emoji6] po urodzeniu syna nie starałam się o becikowe więc zapomniałam o tym zaświadczeniu. A teraz też nie wiem czy mi dochód nie przekroczy, ale przelicze sobie na spokojnie po porodzie. Teraz to tak ,, w razie czego" pytam [emoji57].

Ja dostalam na poczatku ciazy zaświadczenie do becikowego od swojego lekarza ,a po porodzie dostalam w szpitalu zaświadczenie o porodzie .to dwa różne zaświadczenia
Zaświadczenie o porodzie jest ze szpitala do zus/pracodawcy do macierzyńskiego. Natomiast to do becikowego lekarze wypisują najczęściej po porodzie, gdy wiadomo, że dziecko się urodziło. Ja piszę właśnie o tym, że to lekarz prowadzący wypisuje to zaświadczenie. Po co robić bałagan? Przecież to dwie różne sprawy.
Żyły mi się pochowały 😒

Zaświadczenie o porodzie jest ze szpitala do zus/pracodawcy do macierzyńskiego. Natomiast to do becikowego lekarze wypisują najczęściej po porodzie, gdy wiadomo, że dziecko się urodziło. Ja piszę właśnie o tym, że to lekarz prowadzący wypisuje to zaświadczenie. Po co robić bałagan? Przecież to dwie różne sprawy.
Żyły mi się pochowały [emoji19]
Ja też mam żyły schowane. Zawsze jak robię badania musi mnie kłuć po kilka razy zanim trafi [emoji19]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry