reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie co moja gin też była w szoku ze syn taki duży.. No ale okazało się jak urodziłam.. Ach. Miałam przeboje.. Najważniejsze że zdrowy..
A co miałaś komplikacje? Mi też położna mówiła że jak mały będzie miał 3,500to będzie dobrze wyszedł 3838, a najlepsze ze jak się urodził to ja myślałam że z dwa kilo ma, dopiero jak go na wagę wzięli to się okazało, 🤣😜

reklama
A propos snów to śniło mi się kilka tygodni temu że byłam gdzieś w jakimś budynku i czekałam na wizytę do jakiego lekarza chyba okulisty ale nie jestem pewna ale było straszne opóźnienie i wogole taka głupia sytuacja że wtedy już podejrzewałam że po tym śnie coś się święci ale co dalej w tym śnie , śniło mi się że tam zaczęła rodzić nagle jakaś kobieta i to ja odebrałam ten poród i w dodatku upewniłam się jaka płeć i dokładnie pamiętam że to był chłopczyk ( może to moja podświadomość płata figle bo mamy już synka i bardzo chcielibyśmy tym razem córeczkę) i pamiętam jak się obudziłam po tym śnie zmieszana i za jakiś czas zrobiłam test i wyszedł pozytywny no się przerazilam 🙈

Mnie od piątku żołądek boli, dzisiaj jest już trochę lepiej ale przez weekend za dużo nie zjadłam... Ktoś pisał jakie leki można brać na żołądek w ciąży ale kurcze znaleźć to teraz :) Ratuje się trochę rumiankiem ale marne efekty. Za to jak boli to nie mam mdłości, ale nie wiem co gorsze :p
U mnie też tylko żołądek dokucza ale zwykle tak do południa a potem mogę normalnie jeść i jem i jem chyba co godzina 😄może trochę cola pomoze? Ja tam czasem lyka wezmę

A propos snów to śniło mi się kilka tygodni temu że byłam gdzieś w jakimś budynku i czekałam na wizytę do jakiego lekarza chyba okulisty ale nie jestem pewna ale było straszne opóźnienie i wogole taka głupia sytuacja że wtedy już podejrzewałam że po tym śnie coś się święci ale co dalej w tym śnie , śniło mi się że tam zaczęła rodzić nagle jakaś kobieta i to ja odebrałam ten poród i w dodatku upewniłam się jaka płeć i dokładnie pamiętam że to był chłopczyk ( może to moja podświadomość płata figle bo mamy już synka i bardzo chcielibyśmy tym razem córeczkę) i pamiętam jak się obudziłam po tym śnie zmieszana i za jakiś czas zrobiłam test i wyszedł pozytywny no się przerazilam 🙈
Ja też przed zajściem miałam sny z dziećmi, a to, że urodziłam, ale nie umiałam się "obsługiwać" dzieckiem, a to, że miałam karmić to mnie całą upaskudził. Opowiedziałam to w pracy, szefowa do mnie, no to Pani Aniu, po urlopie wrócicie we 3. I co ? Miała rację hihi

Moja przyjaciolka rodzila pierwsze dziecko, corke naturalnie - 4790g! I bardzo dobrze wspomina porod. Dla mnie to jakies niewyobrazalne🙈
Ginekolog w szpitalu przy okazji porodu mi kiedyś mówiła, ze nie ma reguły, bo nieraz kobiety rodzą maluszki i sie meeega namecza, a inne prześlizgną swoje wielkoludy bez problemu. Często to tez kwestia obwodu główki😉

reklama
Moja przyjaciolka rodzila pierwsze dziecko, corke naturalnie - 4790g! I bardzo dobrze wspomina porod. Dla mnie to jakies niewyobrazalne[emoji85]
OMG ja 4300 g też naturalnie [emoji33][emoji33] i nie wspominam tego dobrze mimo że minęło 10 lat więc podziwiam !! :)

A co do mówienia szefowi to mój też wie powiedziałam mu przed pójściem na L4 , u mnie bez problemu bo mam umowę na czas nieokreślony. Miałam iść tylko na miesiąc i jeszcze wrócić do pracy ale ze udało się znaleźć dziewczynę na zastępstwo to już szef prosił żebym została odpoczywała ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry