reklama

Kwietniowe mamy 2021

No właśnie nie wiem. Często robię siku,specjalnie nie czuję pieczenia/teraz to chyba z nerwów cos czuję/ boli mnie podbrzusze,ale to chyba nie pęcherz. Czy na.posiew dostalas skierowanie? Mam nadzieje ze nie bede musiala czekac 10 dni na wizytę🙄dzieki za odp
Ja też często robie siku i czasami boli mnie podbrzusze, ale to jest też jednocześnie objaw ciąży. Szczególnie że bardzo dużo pije wody. Ja chodzę prywatnie do lekarza, więc nie dostałam skierowania. Ja w każdym momencie mogę zadzwonić do mojej lekarki lub napisać maila, gdyby coś było ze mną nie tak. Robiłam w diagnostyce badania i chyba to kosztowało koło 30zł

reklama
U mnie chyba też już infekcja się rozkręca bo pH mi wyszło 8, nabłonki obecne i z krwi górna granica normy leukocytów (plus anemia jak zwykle)... Masakra z tymi drogami moczowymi w ciąży 😔 Kupiłam żurawit i muszę więcej pić. Aaa no i dowiedziałam się, że przeszłam dawniej toxoplazmozę co mnie zaskoczyło.
Z tą toxoplsxmozą to akurat dobrze,masz jeden problem z głowy:)a skad wiesz ze mas anemię? Bo mi jeszcze jeden wynik wyszedl HCT wyszedł 36 a norma jest od 37....

Ja też często robie siku i czasami boli mnie podbrzusze, ale to jest też jednocześnie objaw ciąży. Szczególnie że bardzo dużo pije wody. Ja chodzę prywatnie do lekarza, więc nie dostałam skierowania. Ja w każdym momencie mogę zadzwonić do mojej lekarki lub napisać maila, gdyby coś było ze mną nie tak. Robiłam w diagnostyce badania i chyba to kosztowało koło 30zł
Ja tez chodze prywatnie,moj lekarz przyjmuje we wtorki i piątki. Ale e-maila fo Niego mie mam. Nic bede die jutro dobijać:)

Ja tez chodze prywatnie,moj lekarz przyjmuje we wtorki i piątki. Ale e-maila fo Niego mie mam. Nic bede die jutro dobijać:)
Spokojnie, napewno wszystko się dobrze ułoży :) . Infekcje w ciąży niestety bardzo często się zdarzają. Ja po zobaczeniu wyników byłam mega zaskoczona, bo codziennie pije samej wody 3 litry. Ale lekarka mnie uspokoiła że czasem wychodzi że ma się bakterie w moczu, a potem jak się powtarza wynik to nagle ich nie ma. Także będzie dobrze :)

Z tą toxoplsxmozą to akurat dobrze,masz jeden problem z głowy:)a skad wiesz ze mas anemię? Bo mi jeszcze jeden wynik wyszedl HCT wyszedł 36 a norma jest od 37....
Dokładnie tak, już mi nie grozi zarażenie ale byłam w szoku bo ja z reguły unikam (boję się) zwierzaków 😄 HCT mam 35 a HGB 10 - właśnie te wartości wskazują na anemię. Ja zawsze byłam taka „anemiczna” nawet nie będąc w ciąży 😆 gdy widzę, że wyskakują mi siniaki to znak 🤣

Dokładnie tak, już mi nie grozi zarażenie ale byłam w szoku bo ja z reguły unikam (boję się) zwierzaków 😄 HCT mam 35 a HGB 10 - właśnie te wartości wskazują na anemię. Ja zawsze byłam taka „anemiczna” nawet nie będąc w ciąży 😆 gdy widzę, że wyskakują mi siniaki to znak 🤣
U mnie HCT 36 a HGB w normie. Nic kolejna rzecz do konsultacji....a toxo niekoniecznie od zwierząt mozesz sie zarazic....wystarczy zjesc niedomyte warzywa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry