reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Super! Piękności! Jak bardzo pani doktor była pewna że to dziewczynka? Nie mogę uwierzyć że za tydzień być moze juz tez sie dowiem! To takie ekscytujące😍
Ona zawsze pyta najpierw, czy znamy płeć, a później, czy chcemy poznać i zawsze zaznacza, że to nie jest na 100%, ale z synem jak powiedziała od początku, że to chłopiec to się nie myliła i tylko polowkowe to potwierdziły :) :D 😍😍 Tobie na pewno też powie jakie są jej przypuszczenia 😊😁

reklama
Ona zawsze pyta najpierw, czy znamy płeć, a później, czy chcemy poznać i zawsze zaznacza, że to nie jest na 100%, ale z synem jak powiedziała od początku, że to chłopiec to się nie myliła i tylko polowkowe to potwierdziły :) :D 😍😍 Tobie na pewno też powie jakie są jej przypuszczenia 😊😁
A jeszcze powiedz czy badanie na pusty pęcherz tak jak myślę? I czy bada tylko przez brzuch czy dołem też? I czy punktualnie przyjmuje czy raczej opóźnienie? Maz musi zdążyć wrócić z pracy i mam nadzieję że zdazymy :)

A jeszcze powiedz czy badanie na pusty pęcherz tak jak myślę? I czy bada tylko przez brzuch czy dołem też? I czy punktualnie przyjmuje czy raczej opóźnienie? Maz musi zdążyć wrócić z pracy i mam nadzieję że zdazymy :)
Nie było wytycznych co z pęcherzem, ja byłam wysiusiana 🙈😂😂😂 specjalnie nie jadłam przed nic słodkiego, a lalunia i tak fikała w brzuchu 🙈😁😁 usg miałam przez brzuch tylko i no my wchodziliśmy z 30min opóźnieniem

Ja dzis czytam Was, ale jakos mam doła, wozweczki, maty, bukajaczki, ochraniacz, specjalne jakies buteleczki, bidonki pojecia o tym i jakos mi smutno. Nie mam jeszcze czasu sie tym zajac, bo pracuje i czuje sie jal głupia!

Do tego Mąż jest na przymusowej kwarantannie ( pomysł w jego pracy), bo zawiózł matke do szpitala, na planowany zabieg i drażni mnie od rana! Jeszcze w pziamie jest i pyta co mu powiem fajnego.

Jutro mam USG, to będę weselsza ❤❤❤!
Miłego wieczoru Girls 😃👍!
Kochana, ja też nie mam zielonego pojęcia o czym dziewczyny piszą. Nic jeszcze nie kupiłam ani nie było czasu, żeby zrobić jakiś rekonesans. Nie martw się, nadgonimy jakoś te zaległości. Mi trudno pogodzić pracę z wizytami u lekarza i badaniami, a jeszcze mieszkanie w Polsce sprzedaję i ciągle muszę latać po urzędach. Nawet nie mam czasu, żeby sobie portki kupić. W Perth wszystkie sklepy oprócz supermarketów zamykają o 17.00, a w jedyny dzień kiedy są otwarte dłużej, ja pracuję do 20.00 🤣

Dziewczyny zdarzycie spokojnie ze wszystkim :) jak ja bym chciała wszystko od nowa kupowac a tak to mam juz 80 procent rzeczy po synku :) a chętnie bym kupiła czy to nowy wozek czy nowe łóżeczko 🤗 za to mam nadzieję ze bedzie dziewczynka i będę chociaż mogla nowych ubranek pokupować :) jedyne co to powiem Wam, ze wyprawka to duzy wydatek i warto co miesiąc kupić jakas rzecz z tych droższych zeby nie zostawiać na ostatnią chwilę wszystkiego :)

Obudził mnie moj dwulatek od dwoch dni kaszle ale tylko w nocy niewiem co z nim zrobić :( w dzien ma trochę katar może w nocy mu splywa ten katar

Dziękuję za pomoc, już poprosilam o dołączenie do grupy! 😘
Pozwolę sobie do Ciebie napisać na priv jak będę chciala sie poradzić z wyprawka. Ale to jak juz jakas listę stworzę 😃😃😃!
Jak będziesz mieć liste, to podziel się bo ja też pierwsze dziecko w drodze :D. W weekend mąż ma usiąść pooglądać szpitale na necie w którym rodzic, popatrzeć na ich oceny itp, kółka mu zasugerowalam i on głównie trasy dojazdu bo to on zapewne będzie mnie wiozl: musimy brać pod uwagę- noc, poranne korki, popołudniowe korki, zamknięcia ulic, wypadki na odcinkach gdzie są stłuczki często i gołoledź albo śnieg bo co jeśli zaniemoge np w lutym.
Jak już wybierzemy szpital to planujemy zrobić jazdy testowe: od której strony się wjeżdża, jak wygląda parking jeśli chodzi o miejsce czy jest itp. tatę i brata też poproszę żeby się przejechali jakby się zaczęło a męża nie było pod reka to liczę na nich.

reklama
Do góry