reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czy wy też tak macie że jakiś czas od badania USG to zaczynacie się zastanawiać czy wszystko ok? Mu tej pewności starcza na ok 1,5 tygodnia 😂🙈. A najblizsza wizyta dopiero 27.10... :/
Tak. Mi usg starczy na 3 dni :) potem się 2 dni boje potem mi przechodzi zeby znow po tygodniu przyjść stres :) na mam we wtorek i minie tydzień i 1 dzien... Bo genetyczne u innego a Teraz musze pokazać się u mojego prowadzącego:) i ciagle zastanawiam się czy ok wręcz dzis nawet mam przez to zły humor, wieczorami klade sie na plecach, klade na brzuchu rękę i próbuje wyczuc czy coś się rusza :)

reklama
Czy wy też tak macie że jakiś czas od badania USG to zaczynacie się zastanawiać czy wszystko ok? Mu tej pewności starcza na ok 1,5 tygodnia 😂🙈. A najblizsza wizyta dopiero 27.10... :/
Zdecydowanie... Ostatnio byłam 14go września , potem 1 października podjechałam po l4 i wyblagalam szybkie USG (dobrze,że mój lekarz wie,że jestem panikara) - na tydzień wystarczyło i teraz jak na zbawienie czekam na piątek na prenatalne.. potem normalną wizyta tez 27go i znów będę się stresowac prawie cały miesiąc 🤦

żona mojego kuzyna jest stworzona do bycia w ciąży i rodzenia dzieci, ona nie dość, że przechodzi ciążę tak, że poza brzuchem kompletnie po niej nie widać i czy dziewczynka, czy chłopak ona czuję się rewelacyjnie to na dodatek rodzi dzieci w 20min 😳😳 nie wiem jak ona to robi, już trójkę dzieci tak urodziła
Zatem chętnie wpisuje sie w taki scenariusz 😃! Mówią dobre biodra do rodzenia, no się okaże 😃.

Brzuch latami cwiczyłam, więc nie boję sie jal będę wyglądać po ciąży , najważniejsze by Córcia❤ była zdrowa 😃👍!

Tylko ze to droga impreza i pewnie nie dla kazdego:/niestety
U mnie w mieście nie jest najgorzej jeżeli prowadzisz u nich ciążę to 2900 naturalny i 3500 CC drożej jest jak się u nich nie prowadzisz od początku. Cena jest tylko za " opiekę" poporodową bo mają podpisany kontrakt z NFZ i za poród oni im zwracają [emoji6] dziewczyny pisały tutaj o kosztach rzędu 8-12 tyś - paranoja [emoji1751]

Moja siostra miała w karcie wpisany czas porodu 5min 🤣
Tez tak mam, 1faza 45min, 2faza 3min, lozysko 5min
Szybko poszlo, ale czas 1 fazy oszukany bo jak przyjmowali mnie na porodowke to mialam juz 7cm i glowka wstawiona w kanale, no i urodzilam core w niepeknietym worku owodniowym, dopiero jak mialam ja na brzuchu to rozcieli i wypelza :)

Tez tak mam, 1faza 45min, 2faza 3min, lozysko 5min
Szybko poszlo, ale czas 1 fazy oszukany bo jak przyjmowali mnie na porodowke to mialam juz 7cm i glowka wstawiona w kanale, no i urodzilam core w niepeknietym worku owodniowym, dopiero jak mialam ja na brzuchu to rozcieli i wypelza :)
Łooo zazdro [emoji7][emoji7] ja 14 godzin...

reklama
Do góry