reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Ja też usłyszałam od ginekologa, że betę się robi jak nie ma innego sposobu, żeby potwierdzić ciążę, bo jest bardzo wczesna, potem nie ma to sensu i lepiej iść na USG.
Na początku na USG nic nie widać a beta jest szybka . U mnie w klinice było obowiązkowe robić bete

reklama
Hej! :) Wow, co za przyrost! Ja miałam w 15DPO 266 więc bardzo podobnie do Ciebie!

Dziś robiłam betę, ale musiałam w innym laboratorium, także pewnie dokładnie porównywanie nie ma większego sensu. Tak czy siak urosła z 266 do 763 :)
Czekam jeszcze na wynik progesteronu.
Piękny wynik, ja też czekam jeszcze na progesteron 😊

Rozumiem Cię, też tak mam 😅
Bliźniaki brzmią super jak są starsze, ale mnie osobiście zawsze przerażało to jak wiele złego się może zdarzyć, bo większość tych ciąż kończy się w 30-35 tygodniu i te dzieciaczki są jeszcze za malutkie i leżą w inkubatorach. Gdybym mogła wybierać to też zawsze wybrałabym 2 pełne ciąże niż jedną krótszą, a czesto słyszę, że ktoś chce bliźniaki, żeby 'mieć z głowy za jednym razem'.

Ja też usłyszałam od ginekologa, że betę się robi jak nie ma innego sposobu, żeby potwierdzić ciążę, bo jest bardzo wczesna, potem nie ma to sensu i lepiej iść na USG.
U mnie położna twierdzi, że betę dobrze zrobić jak cokolwiek się dzieje typu plamienie, dziwne bóle itd (oczywiście tylko na samym początku, później już tylko usg). A tak to nie ma sensu wg niej :)

reklama
Dlatego ja nie robie wiecej, we wtorek wizyta wszystko sie okaze
Ja zrobiłam jedną i sprawdzę jeszcze przyrost, ale zdecydowałam się na nią głównie z tego względu że miałam dwie noce gdzie budziłam się z bólu i miałam problem z rozprostowaniem się, bo tak bolało. Na szczęście takie bóle już się nie pojawiają więc mam nadzieję że będzie dobrze 😊

Do góry