• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny.. Nie odzywalam sie troche, bo w sobote okolo poludnia zauwazylam u siebie brazowe plamienia 😔 Nie leci ze mnie, krew jest tak jakby w glebi i tylko brudze papier, sle zalamalam sie i czekam na najgorsze. Nie chca mi zrobic scana, mowia, ze brudzenie jest ok. “Wazne, ze nie ma boli i wielkiego krwawienia”. Mam dac znac jak sie to zmieni. Przeplakalam caly wczorajszy dzien. Dzisiaj nadal brudze ☹️
Spokojnie nie denerwuj się, tez chciałam napisać ze to może być normalne i nie musi oznaczać nic złego. To prawda z tymi bólami, jak ja poroniłam w maju to miałam krwawienie czerwona świeża krwią i bolało mnie tak ze garść apapu i termofor nie powodował zmniejszenia bólu, skurcze były okropne a był to tylko biochem. Może masz nadzerke o której nie wiesz i to ona powoduje plamienia. Pisz do przychodni tak jak masz w planach i zobaczysz co Ci odpiszą. Kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊

Nie wiem, ile masz lat, ale ja mniej więcej w wieku 28 lat pojechałam na SOR w środku nocy, bo mnie rwa udowa (tak mi powiedzieli) obudziła i nie byłam w stanie się ruszyć. Mąż mnie ubierał, bo nie byłam w stanie wstać z łóżka i wyłam z bólu. Była to jednorazowa akcja, więc po zastrzyku i tabletkach przeszło mi to w ciągu kilku godzin.
Kilka dni temu skończyłam 24 lata, właśnie czytałam że to jest naprawdę silny stały ból, mnie to tak bardziej ciągnie, ruszać się jestem w stanie normalnie ale jak dłużej pochodzę to ciągnie mnie okropnie, ostatnio na zakupach w lidlu podpieralam się wózkiem bo aż kulałam z bólu

Cześć dziewczyny
Można jeszcze do Was dołączyć?
Chciałabym Was nadrobić ale 350 stron chyba nie jestem w stanie :o
Ja zrobiłam test 19 sierpnia, a ostatnia miesiączka 23.07, dziś 39 dzień cyklu, więc termin pokazuje mi dopiero na 29 kwietnia 2022.
Robiłam betę i przyrost ok, byłam już u lekarza w czwartek ale widział tylko maciupką kropeczkę więc trochę się pośpieszyłam :) kazał przyjść za 10 dni.
W domu mam córkę 1,5 roku. Staramy się już w sumie od stycznia ale chyba nie udawało się ze względu na to że karmie nadal piersią (teraz tylko w nocy) + stres związany ze złobkiem, chorobami i jeszcze śmierć mojej ukochanej babci. 2 miesiące temu też zaliczyłam biochemiczą.
Mam jednak nadzieję jednak że to koniec nieszcześliwch wydarzeń :)

Do kiedy planujecie pracować?
Gratulacje ❤️ Ja planuje wziąć L4 w piątek, to będzie 9t0d:)

Kurczę, coś mi się popsuło w cytowaniu.

Ale pisałam, że podpisuję się po tym, co napisała agula301. U mnie również przy poronieniu było mocne krwawienie i skurcze, a potem duży ból. Także myśle, że trzeba krwawienie i brązowe plamienie rozdzielić :)

Spokojnie nie denerwuj się, tez chciałam napisać ze to może być normalne i nie musi oznaczać nic złego. To prawda z tymi bólami, jak ja poroniłam w maju to miałam krwawienie czerwona świeża krwią i bolało mnie tak ze garść apapu i termofor nie powodował zmniejszenia bólu, skurcze były okropne a był to tylko biochem. Może masz nadzerke o której nie wiesz i to ona powoduje plamienia. Pisz do przychodni tak jak masz w planach i zobaczysz co Ci odpiszą. Kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊
Dziekuje za pocieszenie ♥️ Boli na szczescie nie mam 👍🏼 Dlatego pewnie mi powiedzieli, ze to jest normalne. Kilka miesiecy temu mialam takie brudzenia miedzy okresami, ale nie znalezli przyczyny. To znaczy lekarka w orzychodni. Musialabym miec skierowanie do ginekologa, ale ze zaszlam w ciaze to mi wylecialo z glowy 😭 Dzieki kochana, moze to wlasnie to? ♥️ Dam znac co powiedza 👍🏼

To super, że myślisz ciągle pozytywnie :)
Ja po wizycie (3 tygodnie temu) przez pierwszy tydzień byłam na maksa szczęśliwa i pozytywnie nastawiona. Drugi tydzień to było już liczenie, kiedy ta kolejna wizyta. A ten ostatni to już próbuję się doszukiwać problemów i zastanawiać, czy na pewno jest OK. Do tego czytam mnóstwo wątków na forum, które nie kończyły się dobrze i się dodatkowo podłamuję. Całe szczęście, że wizyta już w środę, to mam nadzieję, że mnie to uspokoi i będzie dobrze :)
Ja właśnie złapałam się ostatnio na tym że za bardzo się wgłębiam w to forum i teraz staram się czytać tylko i wyłącznie ten wątek, żeby jak najbardziej ograniczyć czarne historie dookoła 🙈 Ewentualnie jeszcze jakieś luźne wątki 😅
Cześć dziewczyny
Można jeszcze do Was dołączyć?
Chciałabym Was nadrobić ale 350 stron chyba nie jestem w stanie :o
Ja zrobiłam test 19 sierpnia, a ostatnia miesiączka 23.07, dziś 39 dzień cyklu, więc termin pokazuje mi dopiero na 29 kwietnia 2022.
Robiłam betę i przyrost ok, byłam już u lekarza w czwartek ale widział tylko maciupką kropeczkę więc trochę się pośpieszyłam :) kazał przyjść za 10 dni.
W domu mam córkę 1,5 roku. Staramy się już w sumie od stycznia ale chyba nie udawało się ze względu na to że karmie nadal piersią (teraz tylko w nocy) + stres związany ze złobkiem, chorobami i jeszcze śmierć mojej ukochanej babci. 2 miesiące temu też zaliczyłam biochemiczą.
Mam jednak nadzieję jednak że to koniec nieszcześliwch wydarzeń :)

Do kiedy planujecie pracować?
Jeśli wszystko byłoby okej to ja bym chciała conajmniej do końca roku 😊

reklama
Kilka dni temu skończyłam 24 lata, właśnie czytałam że to jest naprawdę silny stały ból, mnie to tak bardziej ciągnie, ruszać się jestem w stanie normalnie ale jak dłużej pochodzę to ciągnie mnie okropnie, ostatnio na zakupach w lidlu podpieralam się wózkiem bo aż kulałam z bólu
To u mnie było tak, że nie byłam w stanie zgiąć nogi, więc do auta wchodziłam na prostej. Natomiast była to jednarazowa taka akcja i w sumie jak mi już ból przechodził to tak własnie kulałam. Może skonsultuj się w pierwszej kolejności na jakiejś teleporadzie z lekarzem rodzinnym, on by Cię pokierował dalej (może do chirurga, może do ortopedy). W ciąży nie powinnaś brać leków przeciwbólowych (z tego, co wiem, oprócz paracetamolu), więc może pomagają na takie bóle jakieś masaże.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry