• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny, pozwolicie,że przycupne?
Widziałam wątek już wcześniej ale nie chciałam się udzielać póki nie będę po wizycie. Dziś byłam na pierwszym USG, aktualnie 8 tydzień ciąży bliźniaczej(jestem przerażona). Termin na 27 kwietnia ale pewnie będzie szybciej CC.
To moja trzecia ciąża. Z pierwsze ciąży mam córkę sześcioletnia, druga ciążę poroniłam w lutym tego roku w 18 tyg. przez wyrostek robaczkowy a teraz trzecia ciąża i to bliźniacza. Lekarz mówi że wszystko jest ok, ale troszkę mnie nastraszył że ciaza będzie podwyższonego ryzyka jeśli będzie jednoowodniowa i dzieci będą mieć wspólne lozysko(póki co nie widział czy jest jedno czy dwuowodniowa) za 2 tyg. Mam kolejna wizyte. Boje się strasznie, myślę, że z wami będzie mi tu raźniej

Widziałam wątek już wcześniej ale nie chciałam się udzielać póki nie będę po wizycie. Dziś byłam na pierwszym USG, aktualnie 8 tydzień ciąży bliźniaczej(jestem przerażona). Termin na 27 kwietnia ale pewnie będzie szybciej CC.
To moja trzecia ciąża. Z pierwsze ciąży mam córkę sześcioletnia, druga ciążę poroniłam w lutym tego roku w 18 tyg. przez wyrostek robaczkowy a teraz trzecia ciąża i to bliźniacza. Lekarz mówi że wszystko jest ok, ale troszkę mnie nastraszył że ciaza będzie podwyższonego ryzyka jeśli będzie jednoowodniowa i dzieci będą mieć wspólne lozysko(póki co nie widział czy jest jedno czy dwuowodniowa) za 2 tyg. Mam kolejna wizyte. Boje się strasznie, myślę, że z wami będzie mi tu raźniej
Jeeejuu gratulacje! 🥰🥰 Zawsze mi się marzyły bliźniaki!
Wszystko będzie dobrze 😉😉

Gratulacje!;) każda ciąża mnoga uznawana jest za ciążę, która niesie jakieś ryzyko. Ale trzeba być dobrej myśli, a i dzisiejsza medycyna nie jest tą sprzed kilkunastu lat. Będzie wszystko dobrze! :) dbaj o siebie.

Ja śpię raczej w nocy, biorę progesteron na wieczór i doktor mnie uprzedzała, żeby koniecznie przed pójściem spać, bo ścina z nóg 😉 za to rano rzeczywiście budzę się 5-6 i już nie idzie zasnąć ani wyleżeć. Na szczęście w ciągu dnia mam możliwość uciąć sobie drzemkę, więc jak mnie dopada, to chociaż na chwilę, ale zasypiam 🙂 Z innych dolegliwości to troszkę mnie czasem zamdli, zwłaszcza przed jedzeniem, ale jak już zacznę jeść, to przechodzi 😉, częstsze siku i trochę zmienione piersi (żyłki i ciemne otoczki). 🙂
Ja tez biore progesteron i nie mam zupelnie zadnych „skutków ubocznych” .
co lekarz mial na mysli mówiąc ze ścina z nog? ;)

Gratulacje!;) każda ciąża mnoga uznawana jest za ciążę, która niesie jakieś ryzyko. Ale trzeba być dobrej myśli, a i dzisiejsza medycyna nie jest tą sprzed kilkunastu lat. Będzie wszystko dobrze! :) dbaj o siebie.
Dziękuję. Wierzę, że będzie dobrze bo już w tym roku swój limit pecha wyczerpałam, i czuje się też bardzo dobrze także myślę że w końcu wyszlo słońce.

To moja trzecia ciąża. Z pierwsze ciąży mam córkę sześcioletnia, druga ciążę poroniłam w lutym tego roku w 18 tyg. przez wyrostek robaczkowy a teraz trzecia ciąża i to bliźniacza. Lekarz mówi że wszystko jest ok, ale troszkę mnie nastraszył że ciaza będzie podwyższonego ryzyka jeśli będzie jednoowodniowa i dzieci będą mieć wspólne lozysko(póki co nie widział czy jest jedno czy dwuowodniowa) za 2 tyg. Mam kolejna wizyte. Boje się strasznie, myślę, że z wami będzie mi tu raźnie

Cześć marsi89 :)

Cześć marsi89☺️
Gratuluję bliźniaków, nam też się marzyły, ale i tak jesteśmy przeszczęśliwi.
U nas w rodzinie też nigdy nie było żadnych bliźniaków, natomiast mój brat ma teraz parę chłopca i dziewczynkę i uwielbiam patrzeć jak się ze sobą bawią ❤️❤️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry