Paolx
Fanka BB :)
Chyba tak, ważne jest jest dobrzeNie przejmuj się! Nie tylko Ty się stresujeszJa mam identycznie, niepokoi mnie każde ukłucie, albo dziwny ból który jak się później okazuje jest normalny. To chyba taka nasza natura
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Chyba tak, ważne jest jest dobrzeNie przejmuj się! Nie tylko Ty się stresujeszJa mam identycznie, niepokoi mnie każde ukłucie, albo dziwny ból który jak się później okazuje jest normalny. To chyba taka nasza natura
![]()
Uf zaglądałam co chwilę i czekałam na takie wiadomościWszytsko okazało się że jest ok chyba jestem za duża panikara
o ja tak samo, wypada wtedy u mnir 12+3Prenatalne 27 września, można mnie dopisać?![]()
Mój lekarz powiedział, że nie może na dłużej wystawić i że w ogóle nie będziemy się widzieć po planowanym terminie porodu, bo w dniu terminu mam się stawić do szpitala i tam mnie albo zostawią albo wyznaczą kolejny termin kiedy przyjść i że on już mi nic nie pomoże. Widocznie mnie wtedy oszukał.Oj, nie zgodzę się z tym twierdzeniem...Przewidywany termin porodu to jedno, a brak zdolności do pracy to inna kwestia. Wiadomo, że lekarz musi wpisać w kartę ciąży przewidywaną datę porodu. Natomiast rzadko kiedy kobieta rzeczywiście rodzi dokładnie tego samego dnia. Nie ma przepisu, który zabrania lekarzowi wystawić zwolnienie po przewidywanym terminie porodu, bo ten - zwyczajnie jest ruchomy. Wystawienie zwolnienia, a raczej jego kontynuacji jest dobrą wolą lekarza oraz zasadnością. I albo lekarz wystawia zwolnienie na kolejny np. tydzień, a jeśli urodzimy wcześniej - np po 4 dniach od wystawienia kontynujacji - to okres zwolnienia automatycznie się skraca i w dniu porodu wkracza bieg urlopu macierzyńskiego - to najlepsza, i najczęściej spotykana opcja. Jeśli lekarz nie może wystawić kontynuacji zwolnienia/nie chce, to można zacząć urlop macierzyński przed porodem - na wniosek zainteresowanej. Jest też opcja "uzupełnienia" luki urlopem wypoczynkowym.
Nie martw się, nie jesteś sama doskonale wiem co czujesz. Ciągle mnie mdli i ciągle coś żujęJakby to robicie... Ja przez mdłości musiałam non stop coś podjadać, nadal je mam ale mniejsze. Ostatnio byłam u gina już 4kg więcej. Znając mnie to przekrocze wszystkie limity
Ja w pracy jeszcze nic nie mówię. Dopiero po prenatalnych. Teraz wizyte mam za 3 tygodnie.... Cholernie dluggggooo
O ja mam termin porodu na 10.04Dopisuję.Tabela z datami porodów już też się tworzy.
Jak któraś coś wspomniała o dacie od kiedy zaczęłam ją prowadzić, to też wpisywałam, a reszta mam nadzieję, że się będzie chwalić przy okazji prenatalnych.
@Uni_Cat cudowne wieści!Na kiedy termin?
20.marlepsze zycie 2021 30.marHotaru, ancyssko 01.kwiGocha 05 02.kwi 03.kwi 04.kwiLeah 05.kwi 06.kwi 07.kwi 08.kwi 09.kwi 10.kwi 11.kwiAnn_81 12.kwi 13.kwi 14.kwi 15.kwi 16.kwi 17.kwi 18.kwi 19.kwi 20.kwi 21.kwi 22.kwi 23.kwi 24.kwiPatPatPat, Rozdepka, XnetiX 25.kwi 26.kwi 27.kwi 28.kwi 29.kwi 30.kwi
Mój lekarz wystawia zwolnienie bez problemu tydzień po TP i dopiero w 41 tc jak się samo nie zacznie każe zgłosić się na oddziałMój lekarz powiedział, że nie może na dłużej wystawić i że w ogóle nie będziemy się widzieć po planowanym terminie porodu, bo w dniu terminu mam się stawić do szpitala i tam mnie albo zostawią albo wyznaczą kolejny termin kiedy przyjść i że on już mi nic nie pomoże. Widocznie mnie wtedy oszukał.
Ja mam wpisany w kartę ciąży z OM 10.04, a z pierwszego USG wyszło 12.04 ale lekarz powiedział ze na ten drugi nie patrzymy i trzymamy się dziesiątego kwietniaTak a propo terminu porodu. Zawsze mi mówiono, że termin porodu liczy się z ostatniej @ chyba, że kobieta ma bardzo nieregularne cykle. Ja mam jak w zegarku 28 i według tego tp powinnam mieć na 30.03 ale położna wpisała mi 01.04. Według ostatniego USG wychodziło 26.03 ale lekarz stwierdził, że zostaje 01.04 bo wystarczy, że o milimetr przesunie znacznik i już coś innego wyjdzie a dziecko i tak urodzi się jak będzie chciałoJak jest u was? TP macie według @ czy USG
![]()