reklama

Kwietniowe mamy 2022

reklama
Miałam dziś trochę luźniejszy dzień i dużą część dnia przeleżałam. Teraz chwilę posiedziałam i mnie nerwoból z jednej strony w okolicy lędźwi złapał 🙈 mam nadzieję, że niedługo przejdzie bo inaczej to będzie mega ciężka noc 😏

Kurczę jestem teraz zaskoczona, że musi być odstęp. Tabletki biorę na noc zastrzyk też 🤷‍♀️
Mamy zastrzykowe, czy koniecznie zastrzyk trzeba robić w brzuch?
Ponieważ obydwa leki rozrzedzają krew, to chyba to jest przyczyną żeby ich nie kumulować. 🤷🏻‍♀️

Ostatnio mąż pytał lekarza bo mówi, że im brzuszek większy, to on się bardziej stresuje. No i teoretycznie można w udo (znajomi robili w ramię) ale reakcja lekarza była raczej taka, że on by wolał żeby jednak w brzuch zostało. 🤷🏻‍♀️

Kurczę jestem teraz zaskoczona, że musi być odstęp. Tabletki biorę na noc zastrzyk też 🤷‍♀️
Mamy zastrzykowe, czy koniecznie zastrzyk trzeba robić w brzuch?
Pytalam lekarza powiedział, że najlepiej w brzuch. Można też w udo albo ramię ale to robią kobiety które mają mało tkanki tłuszczowej na brzuchu i mają problem. Lekko zasugerował, że ja tego problemu nie mam hihi 😁 więc do końca w brzuch 😊

Miałam dziś trochę luźniejszy dzień i dużą część dnia przeleżałam. Teraz chwilę posiedziałam i mnie nerwoból z jednej strony w okolicy lędźwi złapał 🙈 mam nadzieję, że niedługo przejdzie bo inaczej to będzie mega ciężka noc 😏
Widzisz, to znak ze trzeba jak najwiecej leżeć i odpoczywać 😅
U mnie teraz nocki wyglądają tak, ze zasypiam padnięta koło 21 i od jakoś może 5 dni wstaje noc w noc o godzinie 4:30-4:40... Męczę się tak do 6 i później zasypiam na dwie trzy godzinki... Myślałam, ze dzisiaj uda mi się przespać ta 4 rano ale niestety. Będzie musiała wlecieć jakaś drzemka w południe przed 18stka brata bo mam zamiar świętować do rana.. No chyba, ze dzidziuś nie pozowoli 😂

Przyglądam się i widzę, jak to można poznać po zdjęciach, który lekarz ma jaki sprzęt 🤣 Niektóre z Waszych zdjęć mają super jakość 🤩
To nie koniecznie sprzęt. Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że bardzo dużo zależy od tkanki tłuszczowej jak ktoś jest szczupły jest łatwiej zrobić dobre, wyraźne USG. Mój ma kilka głowic. Jak to mówił gorsze i lepsze. Dla chudzinek i nie

Robilam dzisiaj badania tarczycy bo w poniedziałek wizyta i ostatnio tsh po eutyroxie 25g z 4.2 spadło na 2 i od razu na wizycie kazała mi lekarz brać eutyrox 50g i dzisiaj powtórne tsh i 2.250...dawka większą a wynik gorszy, o co tu chodzi?
TSH w trakcie ciąży zmienia się dyrastycznie, przed badaniem tsh nie bierz tabletek i najlepiej iść na czczo i tabletkę wziąć dopiero po pobraniu krwi bo może zbaurzyc wynik badania, oczywiście później minimum 30 min bez jedzenia, ja aktualnie biorę euthyrox 75 i różne miałam wahania tsh.

reklama
Ja od 5 tygodnia brałam do 12 włącznie. Ta ciąża jest zaraz po poronieniu, odstęp niecałych 2 miesięcy i tak gin mi dmuchała na zimne. Brrr, okropieństwo, obym nigdy więcej nie musiała tego brać 🤣
Ja też do 12 tygodnia brałam duphaston łożysko już jest i to podtrzymuje ciążę tak mówiła moja pani doktor i nie ma potrzeby już brania, wierzę lekarzowi 🙂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry