• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2022

Dzisiaj obudziłam się z dużym bólem żuchwy...dosłownie nie mogę otworzyć buzi bo boli... Jeszcze nigdy tak dziwnie mnie nie bolało jakby 8 albo promieniuje od ucha nie wiem ale tego się strasznie boje 😥 oby nie zapalenie. Wzięłam Apap ale nie pomógł, wysmarowalam się amolem i jak zasnęłam rano o 10 to spałam do 14 🙄😁
Ale dalej boli... No ale tak ogólnie czuję się trochę lepiej chociaż tyle.
Ja miałam kiedyś takie objawy zapalenia zatok... 🥺 Ból szczęki właśnie jak ruszałam. Myślę że trzeba szybko do laryngologa z tym się udać żeby nie szło gdzieś dalej...

reklama
Na noc włączyliśmy sobie oczyszczacz powietrza. Niby wydawało się,że prawie nic nie wieje z niego no ale jednak musiało mnie przewiac. Chociaż mąż czuje się super no ale on był dalej ja tuż przy nim 🙄

Przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby także to raczej odpada no a 8 wychodzą cały czas więc to też mogłoby być to ale już więcej niż połowa zęba jest widoczna więc myślałam, że ten etap mam już za sobą 😌
Ósemki to takie dziady, że nie ma co... Wyszła mi pierwsza tuż po 18stce a reszta skubańców nadal wyłazi, 12 lat później 🙄

Przy pierwszej ciąży znajoma pożyczyła nam dostawkę. Pierwsza noc, położyłam tam syna a mąż zagląda, zagląda i nagle mówi : on tam zmarznie, jest mu zimno, sam widziałem jak się trzęsie! Dawaj go do nas. 🤦‍♀️
Zimno to mu nie było napewno ale raz nie rad zlitował się i to był błąd 😀Ciężko było go później nauczyć spać w łóżeczku.Jeszcze do teraz zdarza się, że nad ranem zabieramy go z łóżeczka do nas żeby pospać dłużej..

Co do smaków to ja w to nie wierzę. Z synem mogłam jeść słodkie, zagrażać Kwaśnym i odwrotnie. Teraz bardziej ciągnie mnie do kwaśnego i też ma być syn. Więc to się nie sprawdza 😆Tak samo zgaga i włosy. Ja nie miałam zgagi i mały urodził się z włosami. Teraz szwagierka urodziła meeega kudłacza o też nie miała zgagi ☺

Znowu trochę mi zajęło, by wszystko nadrobic. Zaszylam sie w chalupie na 2 tygodnie po kiepskiej bardzo wizycie i slabych badaniach pappy :( W życiu nie myślałam, że tak mocno to przeżyję, bo przeciez wiedzialam, ze to statystyka. Więc ucichlam, mialam czas na przemyślenia, no i czekam na wynik nifty... Dziewczyny, ktore robily nifty, macie juz swoje wyniki?
U mnie wyszlo nie tylko spore (1:180) ryzyko ZD, ale i preeklampsja i zatrzymanie wzrostu dzidziusia przez dosyc kiepskie przepływy krwi, więc. Dodatkowo lekarz był tak bardzo niemily, nie powiedzial nic konkretnego, tylko skomentowal żem za duzo przytyla i ze gruba jestem (3 kg w miesiac mi przybylo) ze wyszlismy z mężem tak źli... zmieniam lekarza i wiecej tam nie wrócę :) Ale wierzę, że u każdej z nas będzie dobrze! :) Ja to juz się nie mogę doczekać zakupów dzidziusiowych... najchetniej to już bym wswszystko kupowała

Znowu trochę mi zajęło, by wszystko nadrobic. Zaszylam sie w chalupie na 2 tygodnie po kiepskiej bardzo wizycie i slabych badaniach pappy :( W życiu nie myślałam, że tak mocno to przeżyję, bo przeciez wiedzialam, ze to statystyka. Więc ucichlam, mialam czas na przemyślenia, no i czekam na wynik nifty... Dziewczyny, ktore robily nifty, macie juz swoje wyniki?
U mnie wyszlo nie tylko spore (1:180) ryzyko ZD, ale i preeklampsja i zatrzymanie wzrostu dzidziusia przez dosyc kiepskie przepływy krwi, więc. Dodatkowo lekarz był tak bardzo niemily, nie powiedzial nic konkretnego, tylko skomentowal żem za duzo przytyla i ze gruba jestem (3 kg w miesiac mi przybylo) ze wyszlismy z mężem tak źli... zmieniam lekarza i wiecej tam nie wrócę :) Ale wierzę, że u każdej z nas będzie dobrze! :) Ja to juz się nie mogę doczekać zakupów dzidziusiowych... najchetniej to już bym wswszystko kupowała
A chciałaś pappe czy po USG Cię skierowali?
Dobrze ze już lepiej się czujesz ❤️pierwszy szok związany z wynikami jest baaardzo trudny..

Hej dziewczyny, ja również po prenatalnych. Usg genetyczne wyszło bardzo dobrze, ale po wynikach testu pappa się przeraziłam. Ryzyko skorygowane trisomii 21: 1:839 , pozostałe niskie ryzyko. Jestem w grupie pośredniego ryzyka ZD, dodam że mam 39 lat. Wczoraj zdecydowałam się na Nifty i czekam z dusza na ramieniu ...życzę zdrówka wszystkim ❤

reklama
Hej dziewczyny, ja również po prenatalnych. Usg genetyczne wyszło bardzo dobrze, ale po wynikach testu pappa się przeraziłam. Ryzyko skorygowane trisomii 21: 1:839 , pozostałe niskie ryzyko. Jestem w grupie pośredniego ryzyka ZD, dodam że mam 39 lat. Wczoraj zdecydowałam się na Nifty i czekam z dusza na ramieniu ...życzę zdrówka wszystkim ❤

Ta pappa jest wykańczająca psychicznie.. Ja jeszcze nie miałam wyników 😔nawet nie chcę o nich myśleć..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry