reklama

Kwietniowe mamy 2023

Dzień dobry dziewczyny, ja z samego rano byłam na usg. Ciąża póki co rozwija się prawidłowo, jest starsza o tydzień niż wynikałoby z OM. Z usg 10t3d. Lekarz nie widzi w tym powodu do niepokoju. Cieszę się, bo torbiele na jajnikach się wchłonęły. Teraz tylko wytrwać do prenatalnych, planuję też Nifty. Spokojnego dnia dla Was!

Super 😊

reklama
Ja dzisiaj też już po wizycie, człowiek ma się dobrze, mierzy już 42mm, serducho bije 160 ud/min. dostałam zwolnienie na 1,5 tygodnia i leki na mdłości, jak nie pomoże to mam się w szpitalu położyć i może będzie lepiej. Jak powiedziałam że w poprzedniej ciąży mdłości mnie trzymały do 32 tygodnia, to stwierdził że musiałam mieć inne problemy (np gastryczne)bo przez ciążę aż tak długo bym nie miała 🤷🏻‍♀️ no zobaczymy.

Duży człowiek ❤

To mi się wydaję za dużą przerwa, dlatego taki duży cukier rano. Uda się jakoś dopasować ta dietę znajdziesz wkoncu rzeczy ,które Ci zasmakują i cukru nie podniosą. Każdy organizm inny, ale metoda prób i błędów dojdziesz do lepszych posiłków. 😙
No ale napisałam że to było jednorazowe 😂 a i tak wywaliło cukier, bo te nieszczęsna pozna kolacje jem. Natomiast wczoraj utknęłam na zajęciach nieco dłużej niż przewidywałam i wjechał pod wieczór banan i dzisiaj cukier jest 98. Dla mnie to jest loteria a nie dieta. Jadę dzisiejszych do przyszpitalnej poradni, może oni coś nowego doradza

No ale napisałam że to było jednorazowe 😂 a i tak wywaliło cukier, bo te nieszczęsna pozna kolacje jem. Natomiast wczoraj utknęłam na zajęciach nieco dłużej niż przewidywałam i wjechał pod wieczór banan i dzisiaj cukier jest 98. Dla mnie to jest loteria a nie dieta. Jadę dzisiejszych do przyszpitalnej poradni, może oni coś nowego doradza

Ja wczoraj nie mogłam się oprzeć i zjadłam jednego loda o 20. Dziś cukier 111 💁‍♀️
Na szczęście w końcu odezwała się do mnie położna, umówi mi dziś termin, wiec w końcu ktoś mnie wysle na jakieś badania. Mysle czy od razu jej nie powiedzieć ze miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce i ze teraz tez już nam wysoki cukier ba czczo. Może szybciej mi chociaż badania zorganizuje 🤔

Ja wczoraj nie mogłam się oprzeć i zjadłam jednego loda o 20. Dziś cukier 111 💁‍♀️
Na szczęście w końcu odezwała się do mnie położna, umówi mi dziś termin, wiec w końcu ktoś mnie wysle na jakieś badania. Mysle czy od razu jej nie powiedzieć ze miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce i ze teraz tez już nam wysoki cukier ba czczo. Może szybciej mi chociaż badania zorganizuje 🤔
Możesz powiedzieć. Lepiej od razu zrobić test i będziesz wiedzieć na czym stoisz. Może tym razem nie będzie tej cukrzycy czego życzę 😊 no z drugiej strony ciężko jest ze wszystkiego zrezygnować, a loda też bym chętnie zjadła 😅

To mi się wydaję za dużą przerwa, dlatego taki duży cukier rano. Uda się jakoś dopasować ta dietę znajdziesz wkoncu rzeczy ,które Ci zasmakują i cukru nie podniosą. Każdy organizm inny, ale metoda prób i błędów dojdziesz do lepszych posiłków. 😙
a masz też cukrzycę ciążową? Pytam bo mi z glukometru na czczo wychodzi podwyższony :/. Co działa na Ciebie ok jeśli chodzi o poranne cukry? Oczywiście jeśli masz tę cukrzycę.

reklama
Hejka Dziewczyny :-)
Coś u mnie w mieście szaro buro i ponuro.... A jak u Was ?
Jak się dziś czujecie ??
Tak sobie dziś pomyślałam bo suplementuje oczywiście witaminy.. I tam jest Jod... I czytałam że to on może powodować spadek tsh.. a ja mam tsh 0,01... więc tak się zastanawiam czy ro nie przez niego tak mi wynik wyszedł... hm... spróbuję popytać w aptece czy są jakieś witaminy bez Jodu i wtedy powtórzę badanie...

@Darina87 dostałam skierowania bo właśnie ten tsh słaby mi wyszedł a cukier na czczo miałam 94..I lekarz woli to skonsultować z kimś kto się na tym zna...

Miłego Dzionka dla Was i powodzenia na wizytach :-) ja następna mam 28 września :-) ale zapomniałam się spytać o skierowanie o prenatalne więc dziś będę dzwonić do gina aby mi je wystawił...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry